Медицинските терапевти на Amber Beauty Club комбинират мануални техники с апаратни процедури за ефективно премахване на целулита

 

Антоанета Тодорова, която е кинезитерапевт в Amber Beauty Club, разкрива 3 незаменими ползи от антицелулитните масажи. Мануалната техника е сред най-популярните и ефективни съвременни терапии за борба с целулита. За по-бързи и радикални резултати терапевтите на Amber Beauty Club комбинират антицелулитните масажи едновременно с курс апаратни процедури с революционната платформа VelaShape III.

85-98 % от жените на възраст над 16 години съобщават за симптоми на целулит. Въпреки че целулитът е най-естественото, което може да ви се случи, все по-завишените стандарти за красота провокират нас дамите да търсим по-бързи и наистина ефективни методи за справяне с него.

Въпреки че причината за появата на целулит все още не е на 100% разкрита, най-често се смята, че се появява вследствие от натрупване на мастни отлагания в съединителната тъкан под кожата, които се увеличат с времето.

„Масажите реално стимулират тези мастни клетки да бъдат разпределени по-равномерно и естествено по тялото. И докато упражненията и правилното хранене могат да намалят съдържанието на мазнини в организма и да подпомогнат борбата срещу целулита, то с масажите въздействаме таргетирано директно върху проблемния участък и стимулираме микроциркулацията.“, обяснява Антоанета.

Масажите активират здравословния приток на кръв, което предотвратява стареенето на кожата и спомага за стягането на тялото по естествен начин.

 

Антицелулитните масажи детоксикират тялото

Едновременно подобряват микроциркулацията и помагат на тялото да се освободи от токсините, като  ускоряват и метаболитните процеси.

И не само това – елиминират излишната вода от мускулите и правят кожата по-еластична и здрава, като я подтикват да възвърне естествената си красота. Предотвратяват образуването на влакнестите нишки, които задържат целулита и го правят видим.

 

Стягат мускулите

Научно доказано е, че масажите спомагат за поддържане на мускулите стегнати и оформени, дори стимулират растежа им. Ако тренирате редовно, голямата част от мускулите привикват към натоварванията и в един момент спортните резултати търпят по-бавно прогрес. Масажите могат да увеличат ефекта при трениращите, а за тези, които не се натоварват в залата, са в помощ за оформяне на спортно тяло.

 

Подобряват лимфния дренаж

Лимфата е течност, която транспортира кислород и хранителни вещества до клетките, като отстранява  токсините. Дренирането на лимфната течност е начинът, по който тялото изчиства тези токсини. Но лимфната система няма помпа като сърцето и разчита на мускулните движения, за да бъде изхвърлена. Лимфната система е част от имунната система, така че масажите могат да засилят имунитета, включително и метаболизма, което да доведе до редуциране на тегло и целулита.

 

Продукти за домаша грижа, препоръчани от нашия кинезитерапевт Антоанета Тодорова

Lotion P50 Corps на Biologique Recherche – нежно ексфолиира, тонизира и балансира нивата на киселинност на кожата, подготвяйки тялото за следващите процедури.

Crème Réparatrice на Biologique Recherche – интензивна стягаща терапия за борбата с липсата на тонус и твърдост на кожата. С интензивни хидратиращи, възстановяващи и стягащи свойства за запазване младостта и еластичността на кожата на тялото. Неговата перлена текстура подобрява състоянието на кожата, правейки я по-гладка и твърда. Подхранва кожата, намалява несъвършенствата, тонизира и омекотява.

Anti-C на Biologique Recherchre  е цялостна грижа за кожата, предназначена за лечение на локални натрупвания на мастна тъкан. Богат на ексфолииращи, разграждащи и стягащи активни съставки, неговата формула осигурява комбинирано действие от интензивно стягащи кожата резултати и отслабващ ефект върху фигурата.

Crème Amincissante Oxygénante MC 110 на Biologique Recherche – ослабва и тонизира, като  предизвиква термичен ефект и стимулира локалната микроциркулация. Кожата се насища с кислород, възстановява се епидермалната защита и натуралния овлажняващ фактор). Кремът е идеален за намаляване на упорити локални мастни натрупвания или за увредена кожа ( портокалова кожа).