С д-р Самер Шокър ви представяме 3 медицински и естетични приложения на ботулиновия токсин, за които може би не подозирате.

Не само суетата прави инжектирането на ботокс толкова популярна процедура. Освен за корекция на бръчки, тя е революционен метод за справяне на редица състояния.

Ботокс лечение при стискане и скърцане със зъби

Ежедневният стрес може да е причина до несъзнателно и неконтролирано стискане на челюстите през деня и скърцане със зъби (бруксизъм) по време на сън през нощта. Този постоянен фитнес на мускулите на челюстта през деня и нощта води до хипертофия или удебеляване на дъвкателните мускули. Може да причини преждевременно износване на зъбите, болка и умора в самите челюстни мускули, главоболие и дори дискомфорт в ушите.

За да релаксира свръхактивните дъвкателни мускули (масетери), д-р Самер Шокър инжектира ботулинов токсин в зоната. Методът облекчава симптомите, намалява силната на триене и стискане. Препоръчително е резултатите да се поддържат на всеки 4 месеца.

Подчератана Vформа и омекотена долна част на лицето

Освен че са дъвкателни мускули, масетерите придават форма на долната част на лицето. При активен спорт, постоянното дъвчене на дъвка или при хора с бруксизъм, долната челюст става по-изразителна в ъглите и се разширява, придобива квадратна форма. Инжектирането на единици ботулинов токсин в тези обемни мускули ги релаксира, коригира формата на челюстта и омекотява лицевия овал. Процедурата има изключителен естетичен ефект при квадратна челюст, подчертава V-формата, оформя и стеснява долната част на лицето. Резултатът е видим след 7 до 10 дни.

Корекция на „gummy smile“ или усмивка с венец

„Когато се усмихват, при някои хора целият венец над горните зъби се показва, което може да създаде дискомфорт и неувереност при общуване.“, обясни д-р Самер Шокър. Той разказа, че причината може да са естествено по-малките зъби в сравнение с венците, както и хипертрофия на венците (когато са по-дълги). Обикновено „gummy smile“ или „венечната усмивка“ е състояние, което се свърза със свръхактивните мускули под носа. Те се свиват и издърпват устната нагоре при усмивка. Малки количества невротоксин, инжектирани в тези мускули, ще намалят видимостта на излишната тъкан на венците в покой и докато се усмихвате. Корекцията е бърза и нискобюджтена. Препоръчително е резултатите да се поддържат на всеки 4 месеца.

 

Научете повече за лечението на прекомерно изпотяване с ботулинов токсин

Научете повече