Тази година традиционните тренинги на Alergan Medical Institute с емблематичния бразилски естетичен хирург д-р Маурисио де Майо се проведоха онлайн на живо от Лондон.

Дерматолозите от Amber Beauty Club също взеха участие в серията дигитални обучения с лектор и трейнър д-р Де Майо на тема: MD DYNA Codes™ Next Human™.

По време на обученията беше представена новата концепция MD DYNA Codes ™ – техники за прецизно инжектиране на хиалуронови филъри в динамични точки, които влияят върху мускулната дейност на лицето.

Идеята на кодовете е постигане на естествена изразителност на лицето, като се  намалят динамичните линии и се възпрепятства преобразуването им в статични. Д-р Маурисио де Майо разглежда лицето като триизмерна движеща се единица, а не като статичен портрет. Той предлага решение как да се адаптират плановете за лечение за всеки пациент, за да се запазят благоприятните признаци, да се оптимизират неблагоприятните и да се поддържа естественото индивидуално изражение. Според него всичко е в динамичното стареене и в динамичната красота.

Лекарите, участници в тренинга, бяха запознати и с иновативната система Next Human™, основана на Agind Triger Points, която позволява диагностика на ейджинг тенденциите и при по-млади пациенти с цел профилактика на генетичното стареене. Концепцията има за цел да помогне на хората да стареят по-подготвени, като им осигури по-добро качество на живот от гледна точка на здравето и естетиката.

„Преди да се опитаме отчаяно да накараме пациентите да изглеждат по-млади, първо трябва да се опитаме да ги спрем да се разпадат.“, е мотото на д-р Маурисио Де Майо, налагайки концепцията за превенция на стареенето още в ранните 30.