Според дерматолога доц. Весела Райкова здравето на кожата зависи от навременната диагностика на специалиста.

Също така, се предопределя от грижите, които полагате в сезони след активно слънце, каквито са лятото и есента, или през зимата, когато карате ски. Лятото е сезон, в който по-често отправяте поглед в огледалото и търсите одобрение сред околните за начина по който изглеждате. Това е точният момент да се погрижите за кожата, за да предотвратите риска от по-трайни увреждания, вследствие от интензивното излагане на слънце.

„Видът на кожата дава информация за здравето, качеството и стандарта ви на живот. Здравето на кожата зависи от навременната диагностика на специалиста“, е мнението на дерматолога е доц. Весела Райкова.

През август Amber Beauty Club ви подарява безплатна естетична консултация с дерматолог за определяне състоянието на кожата.

 

Запишете час за безплатна естетична консултация при дерматолозите на Amber Beauty Club

Запазете час

Каква е ролята на диагностиката на дерматолога

Естетичната консултация с дерматолог може да даде информация дали кожата е дехидратирана, каква е степента на дехидратация, има ли допълнителни състояния като алергия, по-чувствителни кръвоносни съдове, засилена ли е пигментацията. Чрез диагностиката могат да бъдат уловени всички промени, които се случват на повърхността на кожата и в дълбочина. Така че да се изпреварят и стопират някои процеси, за да изглежда кожата постоянно здрава и блестяща.

Естетичната консултация с дерматолог може даде насоки за справяне с несъвършенствата, които бихте искали да подобрите. Пациентът може да сподели на дерматолога какво не му харесва и как би искал да се коригира. Често пациентът вижда едно, а специалистът друго. Затова  консултацията трябва да е диалог, в който да се намери общия път за постигане на желаните трайни резултати с естествен вид.

Обикновено естетичната консултация започва с определяне качеството на кожата, нейната жизненост, хидратация, наличие на пигментации и мимически бръчки. Следва анализ на структурата на кожата на лицето. Обсъждат се естествените процеси на стареенето на кожата, подкожието, мастните депа и костите. Обикновено естетичната консултация завършва с алтернативните възможности за въздействие за постигане на естетичен ефект, както и с изготвяне на безплатна индивидуална програма за професионална и домашна грижа.

По време на консултацията могат да се демонстрират снимки преди и след на вече преминали през кабинета на дерматолога пациенти. Така че пациентът да прецени и избере обективно специалиста, на когото да се довери.

Съвременните методи за въздействие са много, но е от значение кой стои зад тях. Опитът на дерматолога и качеството на използваните продукти са от изключителна важност.