Все повече мъже осъзнават, че грижата за кожата и поставянето на малки дози ботокс имат редица лични, социални и професионални ползи за поддържането на самочувствието и добрата визия.

Дерматолозите са единодушни, че в момента интересът към тази процедура от страна на мъжете у нас и по света, е толкова голям, както никога досега.

Със сигурност бумът в естетични процедури може да се обясни като следствие от влиянието на социалните медии и от zoom ефекта по време на пандемията, който накара и мъжете и жените да се вгледат повече в недостатъците по лицата си. Все повече отшумява стигмата при мъжете по отношение на естетичните процедури.

Специално ботулиновият токсин омекотява линиите на лицето и придава по-младежко излъчване. Създава ефект на сияние върху лицето, което на екрана е супер привлекателно, тъй като изглеждате по-отпочинали и свежи. Така че, ако изоставате от нарастващата тенденция и искате да се потопите бързо във фонтана на младостта, ето какво трябва да знаете.

В кои зони най-често мъжете инжектират невротоксин?

Повечето мъже харесват линиите на усмивката си и предпочитат по-естествена визия. Подобно на жените, мъжете също предпочитат да омекотят линиите на челото, голяма част от тях третират гневната бръчка между веждите и ъглите на очите, за да предотвратят появата на пачи крак. Мъжете обикновено имат по-големи мускулни групи на лицето си и се нуждаят от повече единици ботокс в сравнение с жените, за да постигнат желания външен вид. Според дерматолога д-р Самер Шокър най-често третират бръчките на челото. Гладкостта на зоната добавя светлина в горната част до линията на косата и когато линията е отдръпната поради косопад, това придава младежко излъчване.

Невротоксинът блокира нервните сигнали, които казват на мускула да се свие, а това намалява активността му. 1-2 дни след инжектиране, единадесетте линии на челото или вертикалните намръщени линии между веждите започват да избледняват. Ефектът от процедурата може да продължи от 3 до 6 месеца.

Ботулиновият токсин е напълно безопасен

Една от причините ботулиновият токсин да запази своята популярност е, че след 20 години приложение има изключително висок профил на безопасност. Може да се инжектира дори и при бебетата с терапевтична цел.

Друга причина, поради която все повече мъже стават почитатели на процедурата, е липсата на период на възстановяване. Възможно е да почувствате зачервяване или леко подуване. Други възможни нежелани реакции са грипоподобни симптоми и/ или главоболие, но процедурата е напълно безопасна и има висок процент на удовлетворение.

„Спрямо други естетични процедури, поставянето на невротоксин има най-висок процент на удовлетвореност сред моите пациентите за всички зони. Никога не съм имал пациент, който да не е харесал резултата“, сподели д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club..

След процедурата не трябва да разтърквате лицето си в продължение на 24 часа по обяснима причина, за да не разпространите дозата около други зони, които не сте възнамерявали да лекувате. Трябва да пропуснете спорта в следващите 24 часа и да избягвайте болкоуспокояващите и прекомерния прием на алкохол.

Ботоксът лекува хронична мигрена

През 2010 г. ботулиновия токсин е одобрен за лечение хронична мигрена, използва се и за лечение на спазми на шията и прекомерно изпотяване. Тъй като невротоскинът пречи на невротрансмитерите да пренасят сигнали за болка към мозъка, той може да помогне за предотвратяване на главоболие.

За лечение на хронична мигрена ботулиновият токсин може да бъде препоръчан и прилаган само от невролог. И все пак допълнителна полза от инжектирането на невротоксин с естетични цели е, че облекчава главоболието. Дерматолозите на Amber Beauty Club споделят за своите пациенти, които са имали анамнеза за главоболие, че след естетична процедура с ботулинов токсин се чувстват релаксирани и спокойни.