Tази статия представя удивителните ползи от радиочестотния микронидлинг въз основа на клинични проучвания.

Радиочестотната микронидлинг терапия е иновативен метод за цялостно подмладяване на кожата, която през последната година се превърна в тотален хит сред попурярни личности и инфлуенсъри в социалните платформи. Терапията не само стяга контура на лицето и увеличава плътността, но и безпрецедентно ремоделира повърхността на кожата.  Сред най-големите предимства на процедурата е, че може да се приложи не само при проблеми на лицето, шията и деколтето, но е супер ефективна за заличване на стрии в различни зони по тялото.

Ползите от радиочестотен микронидлинг, базирани на клинични проучвания

Няколко клинични проучвания подкрепят абсолютно удовлетворителните за пациентите резултати от радиочестония микронидлинг, безопасността и ефективността на терапията. Проучване, публикувано в Journal of Clinical Cosmetic and Investigational Dermatology, обяснява, че радиочестотата загрява по-дълбоките слоеве на дермата с „електромагнитна енергия“. Проучването доказва, че това дермално нагряване води до „стягане на кожата в дермалната тъкан от непосредственото свиване на колагеновите влакна, а през следващите седмици и месеци инициира образуването на нов колаген“ .

Клиничното изследване обяснява, че „тази мощна комбинация от епидермална аблация и дермално нагряване с радиочестота е подходяща за лечение на отпуснатост на кожата, за линии и бръчки, разширени пори, пигментни петна, акне и белези от акне, както и паякообразни вени“.

Авторите на изследването отбелязват, че „периодът на възстановяване на пациентите е значително по-кратък и с минимални странични ефекти, които отшумяват до няколко часа.“  Комбинацията микронидлинг с радиочестота възстановява и подмладява кожата на множество нива.

Микронидлингът е популярен още като колагенова индукционна терапия, която създава микроскопични отвори по повърхността на кожата, без да я уврежда. Тези микро увреждания (лезии) предизвикват биологична реакция, известна като контролирано заздравяване на рани. Подмладявайки кожата на клетъчно ниво, тялото създава повече колаген и инициира ремоделиране на тъканите в отговор на микроскопичните рани.

Това ремоделиране на тъканите и колагенезата възстановяват множество кожни дефекти, като едновременно подмладяват текстурата и тена с нов слой здрава и сияйна кожа.

Радиочестотата подобрява реакцията на заздравяване на раните, а микро иглите доставят радиочестотна енергия дълбоко в дермата. Тази енергия загрява дермалната тъкан, стимулирайки още повече производството на колаген и регенерация на тъканите на по-дълбоко ниво, отколкото е постижимо само с микронидлинг. Тази дълбока тъканна стимулация стяга кожата и възстановява по-дълбоки кожни дефекти като стрии, белези от акне и бръчки.

Радиочестотен микронидлинг с Vivace RF

Системата Vivace RF е впечатляваща тройна комбинация от микронидлинг, радиочестота, синя и червена LED светлина. Това синергично действие подмладява кожата и я хидратира, възвръща плътността и блясъка й.  Към всички ползи от загряването с радиочестотна енегия и от перфорацията на кожата с микро иглите, в платформата е добавен лечебният ефект от LED светлините. Синята LED светлина унищожава бактерията, причиняваща възпаление при акне, а червената активира клетките да произвеждат колаген, което подобрява текстурата и тена на кожата. Vivace RF е носител на награди за най-добър апарат за грижа за кожата – за 2018, най-добра минимално инвазивна процедура – за 2018. А компанията производител има специално отличие за RF компания и най-добра компания за грижа за кожата.

 

Запазете час

Прилага се през всички месеци от годината

Радиочестната микронидлинг терапия с Vivace RF може да се прилага целогодишно, включително и през лятото. Продължителността на процедурата е между 30-40 минути, като непосредствено преди нея за максимален комфорт на пациента се нанася обезболяващ крем за около 20-30 минути. Могат да бъдат третирани зоните на лицето, шията и деколтето. За оптимален ефект дерматолозите препоръчват от 3 от 4 процедури в завивисимост от индивидуалните нужди. Резултатите са видими няколко дни след терапиятa и продължават до 1 година след целия курс от необходими процедури. Веднага след сесията се наблюдава леко зачервяване, което отшумява в рамките на няколко часа.

Терапията свива порите, премахва на белезите от акне, заличава фини бръчки и линии, намалява пигментацията, стяга кожата и изравнява тена. Приложението на радиочестотен микронидлинг Vivace RF е с висока ефективност и за премахване на стрии.

PRP терапия непосредствено след радиочестотен микронидлинг с Vivace RF

По време на процедурата с Vivace RF посредством фините позлатени игли се образуват множество микро отвори по кожата, които позволяват на PRP серумът да проникне в по-долните слоеве на дермата. PRP терапията реинжектира собствената кръвна плазма на пациента, обогатена с тромбоцити, доставяйки на кожата изобилие от растежни фактори, които да стимулират нормалния лечебен отговор на организма за постигане на пълно подмладяване.

Комбинацията от двете терапии едновременно засилва неколкократно регенеративните процеси в тялото, допълнително ускорява резултатите на всяка една процедура поотделно.