Tази статия представя удивителните резултати от радиочестотния микронидлинг въз основа на клинични проучвания.

Радиочестотният микронидлинг или микроиглената радиочестота е иновативен метод за цялостно подмладяване на кожата, която през последната година се превърна в тотален хит сред попурярни личности и инфлуенсъри в социалните платформи. Сред най-големите предимства на терапията е, че може да се прилага не само при проблеми на лицето, шията и деколтето, включително и околоочния контур, но е супер ефективна за заличване на стрии и ремоделиране на кожата в различни зони по тялото. Безпрецедентно стяга кожата, лифтира и увеличава плътността.

Ползите от радиочестотен микронидлинг, базирани на клинични проучвания

Няколко клинични проучвания подкрепят абсолютно удовлетворителните за пациентите резултати от радиочестония микронидлинг, безопасността и ефективността на терапията. Проучване, публикувано в Journal of Clinical Cosmetic and Investigational Dermatology, обяснява, че радиочестотата загрява по-дълбоките слоеве на дермата с „електромагнитна енергия“. Проучването доказва, че това дермално нагряване води до „стягане на кожата в дермалната тъкан от непосредственото свиване на колагеновите влакна, а през следващите седмици и месеци инициира образуването на нов колаген“ .

Клиничното изследване обяснява, че „тази мощна комбинация от епидермална аблация и дермално нагряване с радиочестота е подходяща за лечение на отпуснатост на кожата, за линии и бръчки, разширени пори, пигментни петна, акне и белези от акне, както и паякообразни вени“.

Авторите на изследването отбелязват, че „периодът на възстановяване на пациентите е значително по-кратък и с минимални странични ефекти, които отшумяват до няколко часа.“  Комбинацията микронидлинг с радиочестота възстановява и подмладява кожата на множество нива.

Микронидлингът е популярен още като колагенова индукционна терапия, която създава микроскопични отвори по повърхността на кожата, без да я уврежда. Тези микро увреждания (лезии) предизвикват биологична реакция, известна като контролирано заздравяване на рани. Подмладявайки кожата на клетъчно ниво, тялото създава повече колаген и инициира ремоделиране на тъканите в отговор на микроскопичните рани.

Това ремоделиране на тъканите и колагенезата възстановяват множество кожни дефекти, като едновременно подмладяват текстурата и тена с нов слой здрава и сияйна кожа.

Радиочестотата подобрява реакцията на заздравяване на раните, а микро иглите доставят радиочестотна енергия дълбоко в дермата. Тази енергия загрява дермалната тъкан, стимулирайки още повече производството на колаген и регенерация на тъканите на по-дълбоко ниво, отколкото е постижимо само с микронидлинг. Тази дълбока тъканна стимулация стяга кожата и възстановява по-дълбоки кожни дефекти като стрии, белези от акне и бръчки.

Радиочестотен микронидлинг с Morpheus8

Morpheus8 e една от любимите процедури за тяло на Ким Кардашиян, която наскоро публикува видео в своя instagram профил, че изпозлва апарата за стягане на зоната на корема. С платформата могат да бъдат третирани всички зони на лицето, включително устни и околоочен контур, шията и деколтето. А със специалния накрайник за тяло с 40 микроигли, които проникват на 7 мм дълбочина, могат се третират колене, гръб, корем и дупе.

Накрайникът за лице е с 24 микроигли със златно покритие, които проникват от 1 мм до 4 мм дълбочина в зависимост от третираната зона и доставят енергия дълбоко в кожата. Микро нараняванията задействат естествената реакция на тялото да се самолекува, като се засилва производството на нов колаген и еластин, които уплътняват и трансформират тестурата на кожата. Процедурата подобрява контура и обема, има омекотяващ ефект върху цялостния овал и излъчване. Терапията свива порите, премахва на белезите от акне, заличава фини бръчки и линии, намалява пигментацията, стяга кожата, изравнява тена и се справя с дори по-изразени признаци на стареене. Приложението на радиочестотен микронидлинг Morpehus8 е с висока ефективност и за премахване на стрии.

Запазете час

Прилага се през всички месеци от годината

Радиочестната микронидлинг терапия с Morpheus3 може да се прилага целогодишно, включително и през лятото. Продължителността на процедурата е между 30-40 минути, като непосредствено преди нея за максимален комфорт на пациента се нанася обезболяващ крем за около 20-30 минути. За оптимален ефект дерматолозите препоръчват до 3 процедури в зависимост от индивидуалните нужди. Резултатите са видими няколко дни след терапиятa, като се разгръщат в следващите месеци и продължават до 1 година след целия курс. Веднага след сесията се наблюдава леко зачервяване, което отшумява в рамките на няколко часа.

 

PRP терапия непосредствено след радиочестотен микронидлинг с Morpheus8

По време на процедурата с Morpehus8 посредством 24-те пина се образуват множество микро отвори по кожата на различна дълбочина, през които  PRP серумът прониква в по-долните слоеве на дермата. PRP терапията реинжектира собствената кръвна плазма на пациента, обогатена с тромбоцити, доставяйки на кожата изобилие от растежни фактори, които да стимулират нормалния лечебен отговор на организма за постигане на пълно подмладяване.

Комбинацията от двете терапии едновременно засилва неколкократно регенеративните процеси в тялото, допълнително ускорява резултатите на всяка една процедура поотделно.