Красотата и здравето на всички части на тялото са задължително условие за самочувствието и успеха на модерната жена. Все повече дами разчитат на съвременни терапии за подмладяване и подобряване на интимните зони, за да затвърдят увереността и женствеността си.

Затова водещите компании в естетичната медицина са съсредоточили усилията си върху създаването на ефективни и безопасни козметични продукти за интимната област. Интимният пилинг е нов ефективен инструмент от цялостната комплексна антиейдж терапия за жени.

Пилингът  Happy Intim на испанската компания Skin Tech е специално създаден нежно да изсветли и да подобри пигментацията в интимната зона и между бедрата. Да подмлади и озари деликатната кожа в областта, независимо дали промените са се появили поради хормонални фактори, стареене или поради друга причина. Подходящ е както за мъже, така и за жени. Интимният пилинг се извършва от лекар експерт, обучен и с опит, което гарантира безопасност и прецизност. Пилинг разтворът прониква до достатъчна дълбочина в кожата, като провокира депигментиращ ефект, реепитализация и стимулиране колагеногенеза и синтез на еластин.

Процедурата трае приблизително 20 минути и няма възстановителен период. Активната съставка в пилинга е 15% TCA (трихлороцетна киселина), вещество с доказани качества за изсветляване и стягане. Малък процент фенол в състава на пилинг разтвора гарантира, че процедурата е безболезнена, проникването е равномерно и контролирано, което е много важно за тази зона, осигурен е антисептичен ефект.

Процедурата е абсолютно безболезнена, няма дори и минимален дискомфорт, наблюдава се само леко охлаждане в зоната. След терапията кожата се усеща като леко по-груба и стегната, а след нея и в следващите 1-2 дена не се препоръчват сериозни физически упражнения.

Доц. Весела Райкова, дерматолог в Amber Beauty Club, препоръчва курс от 2 процедури с отстояние между тях от 3 до 4 седмици. Задължително е приложението на продукт за домашна грижа, който се назначава от дерматолога.

Всяка терапия е съобразена с личностните характеристики на пациента, като резултатите могат да варират. Винаги е препоръчителна консултация, за да бъдат обсъдени възможностите за въздействие, личните очаквания, както и реалистичните резултати.

Happy Intim не изисква специална подготовка. Необходимо е зоната да бъде обезкосмена не по-късно от 1 ден преди процедурата. И е добре терапията да бъде приложена  е по-късно от 10 дни преди началото на менструацията.

Доц. Весела Райкова използва комбинация от пилингов разтвор с инжектиране на PRP плазма, обогатена с тромбоцити, в зоната за лигавиците за уплътняване и подобряване на еластичността им. Растежните фактори нормализират тъканното дишане, стимулират образуването на нови клетки и междуклетъчно вещество. Стимулира се процес на формиране на нови кръвоносни съдове с последваща подобрена микроциркулация в интимната зона.

За още по-добър ефект интим пилингът може да се приложи едновременно и с продукти на основата на хиалуронова киселина за възстановяване хидратацията на лигавиците. Също се изпозлват хиалуронови филъри за извайване вида и формата на външните срамни устни и за осигуряване на тяхната бариерна функция спрямо малките срамни устни и входа на влагалището.