Cosmelan е водещ професионален депигментиращ метод навсякъде по света. Този уникален продукт е разработен специално за лечение на тежка хиперпигментация от мелазма, лунички, старчески петна, белези и не само.

Пилингът включва двуетапен процес, като при първата стъпка дерматологът прилага върху лицето плътна, подобна на кал маска. Някои пациенти споделят, че наподобява цвета и консистенцията на фон дьот тен. Маската съдържа комбинация от киселини и трябва да остане на лицето в продължение на 6-10 часа. Като общото време зависи от типa кожа и от количеството хиперпигментации, които се лекуват. Определя се от дерматолога. Маската се измива с нежно почистващо средство. И тъй като Cosmelan е двуетапен процес, втората фаза включва нанасяне на втори локален крем против петна ежедневно, за да се поддържат резултатите, постигнати чрез маската. Едновременно с това се предотвратява появата на нови тъмни петна и хиперпигментации. Поддържата козметика също се състои от киселини и депигментиращи съставки и трябва да се използва от няколко месеца до една година след нанасяне на пилинга.

Как действа Cosmelan?

Cosmelan работи за коригиране на хиперпигментацията, като същевременно регулира и намалява свръхпроизводството на меланин в меланоцитите. Освен това ексфолира кожата, балансира тена и мъртвите кожни клетки. Резултатът е потискане и контрол на развитието на нови тъмни петна. Cosmelan е уникален с това, че е както коригиращ, така и превантивен за незабавни и дългосрочни резултати. Когато маската бъде приложена и оставена да действа в рамките на предписаното време, резултатите са до 95% намаляване на пигментацията на повърхността на кожата в рамките на 30 дни. Последващото редуциране на пигмента на кожата се наблюдава и при ежедневното приложение на козметиката за домашна грижа Cosmelan.

Хиперпигментацията е често срещана и може да има отрицателно психологическо и емоционално въздействие. Причинява се от необичайно производство на меланин от меланоцитите (клетките, които произвеждат меланин) и води до неравномерно обезцветяване на кожата и тъмни петна. Въпреки че възможностите за терапия са разнообразни, Cosmelan е идеален, защото е безопасен за всички типове кожа и осигурява резултати само за една до две седмици.

Кой е идеалният кандидат за лечение с Cosmelan

Cosmelan е идеален за всеки, който страда от хиперпигментация. Това включва мелазма, пост-възпалителна хиперпигментация, тъмни петна от излагане на слънце и лунички. Пилингът е иновативен, тъй като може да се прилага при пациенти с много светли, като с много тъмни кожi. И въпреки че пилингът Cosmelan е безопасен за всички типове кожа, не всеки е идеалният кандидат. Трябва да сте в състояние и да имате желание да се ангажирате с целия процес, който не е еднократна процедура, а включва още няколко седмици домашнa грижa. Тези, които следват стриктно препоръките на дерматолога, ще отчетат видими резултати в рамките на една седмица и ще се насладят на пълния ефект от пилинга след около пет седмици.

Също така, е важно да имате реалистични очаквания за вашите персонални резултати, които е препоръчително да обсъдите с дерматолозите на Amber Beauty Club при първоначалната консултация. Пациентите с много тъмни мелазмени петна могат да забележат подобрение, но не и пълно заличаване на пигментацията. Някои пациенти се нуждаят от допълнителна терапия, докато на други е необходима само една процедура. Cosmelan е уникален с това, че не само помага за коригиране на мелазмата, но може да работи и като превантивно средство, за да предотврати връщането на състоянието.

Какво да очаквате от процедурата

Прилагането на пилинга е относително бързо и безболезнено. Не е необходима подготовка, тъй като много пилинги изискват нанасяне на лосиони, кремове и дори избелващи агенти преди самата процедура. Ако сте прилагали някакви кожни лечения, такива, които включват гликолова киселина, машите дерматолози може да ви посъветват да ги спрете за една седмица преди процедурата. Подготовката на кожата преди Cosmelan почистване и непосредствено след това прилагане на обезмасляващ разтвор. Ако терапията е сутринта, не е нужно да нанасяте грим, тъй като той ще бъде отстранен преди пилинг. Маската е плътна и има текстура, подобна на кал. Към края на деня кожата стегната и в някои зони е взъможно маската да започне да се излющва. Измивен препрат без сулфат е идеално средство за отстраняване на маската, подходящ е и за чувствителна.

Хубаво е да планирате процедурата в почивен ден, за да можете да се приберете вкъщи и да се отпуснете спокойно, докато отмине времето, предварително определено от дерматолога. Докато трае вторият етап с домашната грижа през целия период на лечение, е наложително да нанасяте слънцезащитен крем с поне SPF 30+. Това е особено важно, защото кожата ви може да е зачервена и раздразнена от самия пилинг, а слънчево изгаряне може да причини сериозни щети.

Последващото лечение варира в зависимост препоръките на дерматолога спрямо индивидуалното състояние на хиперпигменатциите. Обикновено кремът за домашна грижа се  прилага до три пъти на ден през първите две седмици след процедурата. След първите две седмици приложението се намаля до веднъж на ден.

Малък брой пациенти изпитват сърбеж или леко дразнене с напредването на времето, в което трябва да престои пилина, но това е напълно управляемо. Също така е хубаво да обсъдите с лекуващия дерматолог дали можете да носите грим непосредствено след пилинга. Възможно е нанасяне на BB или CC крем със SPF, които ще помогнат да бъде прикрито част от първоначалното зачервяване.