5 основни стъпки за перфектно измита коса

Боян Василев e завършил „Връзки с обществеността“, но призванието му е да импровизира върху косите чрез различни форми на изкуство. Обожава работата си като фризьор и възможността да комуникира с толкова много момичета ежедневно.

„Най-голямото удоволствие в тази професия е емоцията, която създаваш. Да виждаш как можеш да накараш една жена да бъде истински щастлива, уверена и със самочувствие.“, споделя Боян.

Представяме ви ценни съвети от Боян как да се грижите и поддържате красива косата си в домашни условия. Оказва се, че много от нас грешат в измиването на косата, като използват твърде много шампоан, не изплакват добре или нанасят балсама върху скалпа вместо върху дължините.

  1. Намокрете

Преди да започнете изобщо с шампонирането, намокрете добре косата, така че да усещате как водата се стича по скалпа. Избягвайте прекалено горещата струя, опитайте с топла вода, като оставите хладката за накрая.

  1. Шампоанирайте

Вземете малко количество (а не една 1/3 от бутилката) от шампоана и го нанесете само върху скалпа. Разредете го с вода и започнете да масажирате нежно с възглавничките на пръстите. Внимавайте да не включите и ноктите в масажа, тъй като шансът да си разраните скалпа е голям. Повторете шампонирането без да прекалявате в количествата на продукта.

Шампоанът, който Боян препоръчва е Alterna Caviar Anti-Aging Smoothing Anti-Frizz Shampoo. Съдържа екстрак от хайвер и микс от подхранващи масла , подходящ е за всякакъв тип коса. Хидратира, омекотява и приглажда непокорната коса, придава й невероятен блясък. Контролира нивото на въздействие на климатичната влажност върху косата. Намалява фриз ефекта с над 80% в рамките на 72 часа.

  1. Изплакнете

Основно и най-важно правило е: изплаквайте обилно. Ако усетите, че някаква част от шампоана по скалпа, това означава, че не сте готови за маска. Изплаквайте, докато от косата не потече чиста вода. За да стимулирате микроциркулацията върху кожата на скалпа, използвайте възможно най-хладка вода.

  1. Нанесете маска или балсам и изплакнете

Изборът, разбира се, е ваш. Важното тук е маската да се нанася по дължините, за да не прониква в скалпа. Можете да разрешите маската по косъма с едър гребен и да я оставите 3-5 минути преди да изплакнете. Изплакването със студена вода създава допълнителен блясък.

Боян препоръчва балсама Alterna Caviar Anti-Aging Smoothing Anti-Frizz Conditioner. Подходящ за всякакъв тип коса, укротява най-непокорните и къдрави коси, изглажда и въздейства срещу цъфтене на косъма. Улеснява разресването и последващото оформяне, придава на косата гъвкавост и обем.

  1. Подсушете

След като сте готови с измиването, подсушете добре с кърпа, но не търкайте косата. Попийте с кърпа и нанесете продуктите, които са преди сешоар. Тъй като измивните продукти са на Alterna Caviar Anti-Aging Smoothing Anti-Frizz, Боян съветва да се използват и другите продукти от серията. Alterna Caviar Anti-frizz Blowout Butter се нанася по дължината на косата без да се изплаква.  Предпазва от топлинно увреждане, изглажда косъма, добавя сияен блясък и копринена на допир мекота.

Подобрява текстурата и улеснява оформянето на прическата. Чистият екстракт от хайвер, богат на омега-3 мастни киселини, протеини, минерали и витамини А, С и D, спомага за видимо подобрение на признаците на стареене на косата: хвърчащи краища, счупване, сухота и безжизненост. Подхранващата смес от масла от абисин, камелия и авокадо допринася за изглаждането на косъма, като възстановява силата и блясъка му. Грижи се за цвета на боядисаната коса. Комбинацията от Blowout Butter и Nourishing Oil от Anti-Frizz серията на Alterna Caviar са напълно достатъчни за домашна употреба. Alterna Caviar Anti-frizz  Nourishing Oil осигурява на косата здравина и еластичност, възстановява увредената структура на косъма, придава кадифена мекота на косата и увеличава блясъка й с 250 %. Няма нужда да се прекалява с него, защото има риск отново да омазните косата и да се наложи отново да я измивате.