Тъй като извършваме редица движения с устата си, за да говорим, да се усмихваме и да се смеем, да дишаме и да се храним, с времето идват естествените линии.

Линиите около устните могат да се появят при хора от всяка възраст, без значение дали са пушачи или не. И въпреки че бръчките от всякакъв вид са нормални и истински и ни правят красиви, се допитахме до дерматолозите на Amber Beauty Club за съвети и продукти, с които линиите около устните могат да се предотвратят.

Поддържайте устните си хидратирани

Хидратирайте устните си и използвайте подхранващ продукт, който да облекчи сухотата и да ги успокои, като запечата влагата.

Biokiss на Bilogique Recherche е изключителен регенериращ балсам, който подхранва сухите устни и ги изглажда при напукване. Неговите антиоксидантни и успокояващи свойства предпазват устните от уврежданията на околната среда, поддържайки ги по-комфортни и по-меки. Особено при смяната на сезоните овлажняване на тази деликатна зона е задължително.

Използвайте специален ретинол за устни

Съставката ретинол е чудесна за тази малка област и веднага ще забележите разликата във външния вид на устните, тъй като ще подтикне синтеза на колаген. Трябва да бъдете внимателни и да изберете формула, подходяща за зоната на устните, тъй като може да се появи дразнене. Резултатите няма да бъдат за една нощ, но при продължително нанасяне, ще има ефект за предотвратяване на линии и бръчки. Д-р Самер Шокър обясни, че ретиноидите не само ще намалят тези линии, но и ще поддържат устните меки и пухкави, ще намалят и появата на малки тъмни петна и ще засилят процеса на подмладяване чрез стимулиране естественото производство на колаген в кожата.

Защитете устните си от слънцето

Според дерматолога д-р Самер Шокър фотозащитата е ключова, тъй като UV лъчите разграждат колагена. Устните са една от областите, които често се пропускат да бъдат намазвани с фактор. И освен очевидните опасности от увреждане от слънцето, зоната е податлива доста по-рано да образува фини линии и бръчки, ако не се защити с продукт със SPF.

Ексфолирайте

Според дерматолога доц. Весела Райкова тайната за поддържане на младостта на устните е да ги ексфолирате редовно. Това ще ги поддържа плътни и хидратирани, а също така ще предотврати дълбоките и веритикални линии около контура.

Използвайте ръцете си

Един от най -лесните начини да поддържате устните си плътни и млади е да ги масажирате ежедневно. Прищипването и дори потупването на устните ще помогнат за увеличаване на кръвообращението, ще подобри цвета и обема им. Препоръчва се да се прави ежедневно и може да се включи като част от рутинната грижа за устната кухина.

Нанасяйте крем против бръчки

Какъв по-добър начин за борба с бръчките от крем против бръчки? Дерматолозите от Amber Beauty Club препоръчват Crème Contour Yeux Et Lèvres Biofixine на Biologique Recherche.

Този мощен крем за устни и очи е богат на пептиди и антиоксиданти и наистина може да запълни бръчките и фините линии, които вече са се появили около устните и около очите. Също така, избягвайте да използвате сламки и да стискате устните, повечето линии и бръчки се появяват от движението на мускулите.

Филъри за устни

Малко количество ботулинов токсин над горната устна може да помогне за отслабване на мускулите около устните, да стимулира релаксациятa в зоната и да изглади лините. Филъри като Juvederm Vobella, Juvederm Ultra или Teosyal Kiss са особено подходящи за възстановяне на хидратацията и минимизиране на линиите около устните.

Регенериращият крем за устни на япоснската нанокозметика Forrle’d  – Hyalogy Protective Cream for Lips подхранва, овлажнява, защитава, възстановява и подсилва красотата на устните. Препоръчва се за устни с неравномерна пигментация. Увеличава продължителността и запазва ефекта след корекция с филъри по-дълго време.