Съвети за домашна грижа от дерматолизите на Amber Beauty Club

Красивата кожа не е въпрос на ДНК, а резултат от ежедневни навици и ритуали. Сега, когато разполагате на 100% с времето си вкъщи, можете да помислим за онези неща, за които никога не ни е оставало време, заради забързаното ежедневие. Имате възможност да се поглезите повече в домашни условия и да се отдадете на терапиите за домашна грижа, които предлагат различни козметични марки. Нашите дерматолози препоръчват няколко основни стъпки, които да следваме в грижата за кожата вкъщи.

Двойно почистване

Идеално почистената кожа е от ключово значение за ефекта на последващите козметични продукти, които ще нанасяме. Експертите на френската марка Biologique Recherche представят метода на двойното почистване – премахване на грима с тоалетно мляко, мицеларна вода или нежен измивен продукт, който не прави пяна и запазва хидролипидния филм на кожата, а след това повторно измиване на лицето за пълно премахване на замърсяванията. Всички продукти на марката съдържат високи дози активни съставки от морски, растителен и биологичен произход, обработени със студени производствени технологии за максимално запазване на ценните вещества.

Ексфолиране

Повърхностното ексфолиране има редица ефекти върху кожата – възстановява блясъка и сиянието, заглажда фините линии и освобождава епидермиса от замърсявания. Всички вариации на лосиона P50 на Biologique Recherche балансират pH нивото на кожата, деликатно подпомагат ексфолирането на мъртвите клетки и възстановяват липидния слой. Така се поддържа нормалното състояние на епидермиса, така че кожата да се саморегенерира оптимално и пълноценно да абсорбира останалите козметичните продукти, които следва да бъдат нанесени

Мултимаскингът възвръща баланса на епидермиса 

Мултимаскингът е финалната стъпка преди нанасянето на лечебни серуми и хидратиращи кремове. Освен това когато сме с маска, ще избягваме още по-стриктно да докосваме лицето си. Маските на Biologique Recherche са с висока концентрация на активни съставки, за да могат мигновено да балансират кожата. Oбогатени са с мастни киселини за доизграждане на липидния слой на епидермиса. Многообразието от маски на Biologique Recherche третира различни особености и нужди на кожата, могат да бъдат прилагани както самостоятелно, така и в динамична мултимаскинг комбинация –  срещу стареене, срещу акне и проблемна кожа, срещу околното замърсяване. Миксирането им е необходимо, тъй като в различните части от лицето кожата има различна дебелина и наситеност със себумни жлези. Начинът на живот и промените в околната среда са другите причини, поради които кожата на лицето може да е балансирана в определени участъци, а в други да е дехидратирана, раздразнена или със засилено производство на себум. За разлика от другите козметични марки, при Biologique Recherche маските се нанасят в средата на козметичната програма, а не в края. Това е целенасочено, за да се избегне отстраняването заедно с маската на активните съставки, използвани по време на лечебната фаза.

Третиране на специфични и временни състояния с комбинация от серуми

Целевите серуми на Biologique Recherche играят ролята на лекарство за кожата, третирайки конкретни кожни проблеми: хиперпигментация – Serum PGM400, зачервяване – Serum Erythros, чувствителност – Serum Biosensible, признаци на стареене – Serum 3R. Втората група серуми са концентрираните или т.нар автентични серуми. Те са продуктите с най-мощни формули и са създадени да хидратират, стягат, тонизират и ревитализират кожата. Могат да се използват индивидуално или да се съчетават (до три едновременно). Както концентрираните, така и целевите серуми имат много малки по размер молекули, много лека текстура и попиват мигновено в кожата, действайки на максимална дълбочина. За разлика от тях третата група серуми – финишните, са с по-големи молекули и по-плътна текстура. Могат да се нанасят след или заедно с крема за лице (като се добавят няколко капки от серума в текстурата на крема), придавайки натурално сияние на кожата. Нанесени след крема, имат свойството да стабилизират действието на предходните продукти и да удължат техния ефект, създавайки допълнителен защитен филм върху кожата. Финишните серуми могат да служат и като забележителна основа за грим.

Хидратация

Хидратацията е жизненоважна както за организма, така и за кожата. Хидратиращите кремове на Biologique Recherche таргетират всички видове епидермален дисбаланс – раздразнения и омазняване – Creme Dermopurifiante, суха кожа и стареене –  La Grande Creme, Emulsion Originelle Regenerantе, Creme Grand Millisime и други. Можем да изберем крем според индивидуалните нужди на кожата. Кремовете не оставят мазен слой и благодарение на високата концентрация на активните съставки – достатъчно е съвсем малко количество (колкото лешник), за да се хидратира кожата на лицето, шията и деколтето.

Можете да поръчате всеки един от продуктите на Biologique Recherche на тел. 0885 445 445.