В този блог пост ви представяме няколко полезни съвета, трикове и продукти, които могат да помогнат да запазите резултатите от филърите за устни за по-дълго време.

Въпреки че всички филъри за устни незабавно увеличават обема, продължителността на тези резултати варира значително в зависимост от използвания продукт и от собствения метаболизъм на всеки пациент. Филърите за устни на основата на хиалуронова киселина са склонни да издържат между 6 и 12 месеца, макар някои пациенти да съобщават дори за по-дълготрайни резултати. Restylane Silk, един от най-честите избори за попълване на устни и трае до 6 месеца, докато популярните алтернативи Juvéderm Ultra XC и Ultra Plus XC издържат между 1 и 12 месеца. Juvéderm Vollure XC може да изтрае до 18 месеца, а Juvéderm Volbella XC – до 1 година.

Решението кой филър е най-подходящ за вас зависи от редица фактори, включително поставените цели, но изборът винаги трябва да бъде обсъден с вашия дерматолог. Не рядко резултатите от филърите започват да избледняват 2 или 3 месеца след инжектирането, най-вече поради движението на устните, така че повечето пациенти избират поддържаща терапия преди филърът да се метаболизира напълно. Добрата новина е, че винаги остава малка част от продукта, така че при всяка следваща процедура ще е нужно по-малко количество, за постигне на същите резултати.

Подгответе се преди процедурата

Грижата след поставяне на филър в устните е от решаващо значение за поддържане на ефектите от инжектирането, но дерматолозите са категорични, че грижата всъщност трябва да започне преди да посетите лекарския кабинет.

„Устните са една от зоните, при които най-лесно могат да се получат натъртвания, затова преди процедура, съветвам моите пациенти да избягват медикаменти, които разреждат кръвта, като аспирин и рибено масло.“, споделя дерматологът д-р Самер Шокър. Той препоръчва пациентите да поддържат устните си възможно най-хидратирани и да избягват прием на пикантни храни, които биха раздразнили зоната, тъй като е причинена травма на и без това деликатна и чувствителна област.

Пренастройте рутинната си грижа за устните

Филърите за устни могат да имат трайност от 6 месеца до 1 година в зависимост от вида, но съществуват някои практики, които могат да помогнат за удължаване или поне за подчертаване на резултатите. Препоръчителните са продуктите за устни с хиалуронова киселина и пептиди, които овлажняват устните. Чудесен избор са козметичните продукти, които имат ексфолиращ ефект. Дерматолозите от Amber Beauty Club препоръчват да изпозлвате чудодейния лосион Biologique Recherche P50 Lotion на всеки 2 седмици.

Хидратацията е от ключово значение за поддържане на добрите резултати от филърите за устни. Има редица маски, гелове и серуми, които повишават влажността и омекотяват. Регенериращият крем за устни Forlled Protective Cream на добре познатата японска марка за нанокозметика овлажнява устните в дълбочина, като регулира водния баланс на устните, притежава интензивно подхранващо и омекотяващо действие, възстановява обема и удължава значително ефекта на филърите.

Като общо правило, грижата за кожата и устните не трябва да боли, така че избягвайте локални продукти за устни със съставки като мента, канела и пчелна отрова. Те действат, като дразнят устните така че временно да се подуват, но повечето от тях  предизвикват изсушаване, ако се прилагат многократно.

Подобрете формата с хайлайтър и гланц

Съществуват редица трикове за грим, с които можете да подобрите формата на устните си. Трябва да бъдете проактивни и да поддържате устните си овлажнени през цялото време, особено непосредствено след поставяне на филър. Може да използвате нежен ексфолиант за устни, не само за да премахнете горния слой на лигавицата, но и за да удължите трайността на червилото или гланца си. Най-добрият начин устните да изглеждат по-пълни е гланцът с блясък. Гланцовете с естествени цветове правят устните да изглеждат по-плътни и едновременно запазват женствеността и мекотата им. Може да акцентирате върху лъка на Купидон, за да придаде по-голям обем на горната устна с отразяващ или матов хайлайтър в зависимост от цвета на червилото. Само внимавайте да не излизате извън естествената си линия на устните.