Бременността е много специален период в живота на всяка една жена. Той обаче е обвързан и с доста ограничения. Част от тях са свързани с грижата за външния вид. Много от апаратните процедури за лице и тяло са противопоказни за тях, като в дългия списък присъстват лазерната епилация, голяма част от антиейдж процедурите,  някои  антицелулитни терапии и други. 

За улеснение на всички бъдещи майки в тази статия сме подготвили списък с подходящи за тях процедури за лице и тяло от най-висок клас, с които могат да се поглезят без да се притесняват. 

Козметични терапии за лице, подходящи за бременни жени 

За всички прекрасни дами, които очакват дете има богат избор от терапии за красиво лице, на които могат да се насладят. Сред тях са ритуалите за красота с продуктите на световноизвестната козметична марка 111SKIN, съчетани с емблематичните им масажни техники. 

– Cryotherapy – е енергизираща терапия, която увеличава микроциркулацията в кожата, детоксикира я и я дренира, за да сведе до минимум подпухналостта. Подходяща е за хора с видимо уморена и стресирана кожа и сивкав тен. Включва релаксиращ масаж с крио стикове за извайване и контуриране на лицето, а самата терапия наподобява ледения ефект на крио процедурите.

.– Dramatic Healing – има успокояващ и заздравяващ ефект. Бори се с  увредената, възпалена и раздразнена кожа на лицето. Първоначално е създадена, за да стимулира възстановяването на кожата при хора, подлагащи се на хирургични интервенции. 

Друга опция за бременните жени е Intraceuticals – безиглена кислородна мезотерапия за дълбока хидратация на кожата

Посредством кислородна струя с високо налягане, в кожата се влива хиалуронова киселина с почти 100% чистота заедно с витамини, антиоксиданти и нутриенти. Тази комбинация от съставки хидратира кожата в дълбочина и оставя сияещ и младежки вид. Нашите специалисти ще ви препоръчат точната терапия според нуждите на вашата кожа.  Процедурата може да се прави целогодишно, а ефектът от нея се вижда веднага след приключването ѝ. 

Друга процедура, която можете да опитате е механично почистване на лице. Нашите специалисти са насреща да ви консултират и заедно да изберете най-доброто решение за вашата кожа предвид състоянието ѝ. 

Процедури за тяло,  подходящи за бременни жени 

Има някои страхотни процедури за тяло, на които бременните дами могат да се насладят в Amber Beauty Club. Това са специални масажи, които могат да ви донесат голям комфорт, наслада и облекчение. Например, благодарение на дрениращите масажи може да се справите с подутите крайници – нещо характерно за много жени в този период. 

Освен това можем да ви зарадваме и със специално създаден масаж за бременни. Той цели справянето с основни причини за дискомфорт по време на бременността като болките в кръста, гърба и таза и главоболието. 

Така нареченият пренатален масаж се прави след първия триместър и след разрешение от страна на гинеколог. Самият масаж съчетава релаксиращи техники и няколко специални техники от шведския масаж. Ползите от масажа са подобряване на кръвообращението, облекчение на мускулните крампи и засилване на лимфопотока. Това води до облекчаване на отоците в краката и помага за по-добър сън и настроение. 

Погрижете се за себе си в Amber Beauty Club

Ние в Amber Beauty Club вярваме, че бременността не трябва да бъде пречка пред дамите, които искат да се погрижат за своята външност, да се чувстват добре и уверени. Именно заради това постоянно полагаме усилия да обогатяваме нашето портфолио с терапии и процедури, които могат да бъдат подходящи и безопасни и за тях. Надяваме се, че изброените по-горе възможности са привлекли вашето внимание. Ще се радваме да ви предложим пълен комфорт и релакс в нашия дом на красотата в София. Разполагаме с удобен паркинг и страхотна атмосфера, която ще ви помогне да разпуснете напълно. Очакваме ви! 

Запазете час