Много хора изпитват несигурност относно външния си вид и търсят начини, за да подобрят своята визия. Освен корекции по тялото, много често има случаи на отстраняване на несъвършенства по лицето. С развитието на естетичните процедури се появиха и много неоперативни процедури за цялостно контуриране на лицето или на определени части от него като брадичката, носа и скулите. 

Кои са причините, които подтикват хората да пристъпят към корекции?

Специалистите са единодушни, че една от основните причини за прилагане на процедури за подобрение на външния вид е справянето с последиците от напредването на възрастта. Това е естествен процес, който рано или късно засяга всеки човек, но благодарение на съвременните тенденции в областта на естетичната грижа кожата може да върне своята красота и младежки вид. 

Други чести причини, които подтикват хората да предприемат стъпки към подобряване на своя външен вид могат да бъдат:
– нужда от подобряване на самочувствието – когато изглеждаш добре, се чувстваш по-добре;
– нуждата от подобряване на менталното здраве – има немалко хора, които приемат своите несъвършенства доста сериозно, като това може да доведе дори до депресивни състояния при някои от тях; 

– първа крачка към цялостна промяна в живота – немалко хора имат желание да променят изцяло своето ежедневие и да работят за постигане на мечтите си. Доста от тях виждат първата крачка към това в отстраняване на недостатъците във външния си вид. 

Голяма част от прилаганите корекции, които са следствие на причините, които посочихме по-горе стават в областта на лицето. И докато за някои от тях оперативната намеса е неизбежна, то в много други случаи има варианти за неоперативно подобрение. Това става чрез различни процедури за контуриране на лице чрез инжекционна терапия с дермални филъри. 

Какво трябва да знаете за неоперативните процедури за контуриране на лице и с какво се отличават те? 

Разбира се, първата крачка към реализиране на една такава процедура е консултацията със специалист. В зависимост от вида на корекцията и областта на третиране може да се използват различни видове филъри – с хиалуронова киселина или биостимулиращи. Въпреки различията, същността на подобен тип естетични корекции е следната:
– инжекционна терапия в областта на лицето, която ще бъде подобрена;
– кратка и еднократна процедура с ефект, който е видим веднага след нея;
– инжектирането на филъри не предизвиква голяма болка;
– в малка част от случаите е възможна появата на лек оток, който ще отшуми до 2-3 часа след приключване на процедурата. 

Предимствата на тези процедури, освен, че няма оперативна намеса е, че са краткотрайни като продължителност и носят дългосрочни резултати.  

Кои са основните зони, които се подобряват при контуриране на лицето? 

Ето и кои са зоните на лицето, които търпят корекции чрез неоперативните процедури с инжектиране на дермални филъри: 

Устни

Моделирането на устни е една от широко разпространените и предпочитани  естетични процедури за подобряване на външния вид. Използва се за постигане на повече обем. Тази процедура е особено подходяща за хора в напреднала възраст. Дермалните филъри, предназначени за моделиране на устни са с хомогенна консистенция  и високо качество.Това гарантира дългосрочни резултати след инжектирането. 

Брадичка

Именно брадичката е частта от лицето, която много хора искат да коригират. С напредването на възрастта, долната лицева част показва признаци на стареене. Някои от тях могат да бъдат:
– повдигане нагоре на цялата брадичка;
– хлътване навътре на страничните области; 

– промяна в мандибуларната линия. 

Всички тези изменения могат да бъде коригирания чрез неоперативна терапия с филиъри (хиалуронови или биостимулиращи). Те се инжектират на точно определени места, за да променят визията ви със своя повдигащ и моделиращ ефект. 

Контурът на лицето

С течение на времето, в контурите на лицето се появяват промени. Наред с появата на бръчките се наблюдава и загуба на част от мастната и костната тъкан, което води до видими разлики във външния вид. Корекциите се правят чрез инжекционни процедури, които са комбинация от подходящи филъри (хиалуронови или биостимулиращи). Благодарение на тях може да се: 

– преоформи лицевия овал; 

– запълнят бръчките (особено по-дълбоките); 

– моделира брадичката и долната челюстна линия; 

– възстанови обема в определени селектирани зони. 

Нос

Причините за корекция на носа обикновено са неудовлетвореност от неговата големина или зарастване след счупване или удар, което не изглежда добре. Чрез инжекционна процедура за корекция на нос с филъри можете да:
– направите корекция в гърбицата на носа; 

– да коригирате асиметрична форма; 

– да заличите малки деформации или белези. 

В зависимост от вида на промените филърите могат да бъдат хиалуронови или биостимулиращи. Важно е да знаете, че за някои видове корекции е неизбежно да се стигне до хирургична интервенция. Именно заради това е важно винаги да правите консултации със специалист. 

Внимание! Имайте предвид, че корекцията на носа с филър носи своите рискове, защото не се прави когато е налице счупване на носа, след оперативна намеса и в други подобни случаи. 

Скулите

Това е един от популярните методи за превенция и контрол на видимите белези на стареенето.  Преди всяка подобна процедура дерматолог прецизно идентифицира областите на инжектиране, в зависимост от желаните резултати и търсените форми. 

Това са само пет от стъпките, които може да направите, за да върнете младежкия вид на лицето си. Без оперативна намеса, с гарантирани дълготрайни резултати. Ако искате да подобрите външния си вид, запазете си час за консултация!