В естетичната медицина все повече се използват и инжекционни процедури за разбиване на целулита и за намаляване на локално натрупаните мазнини. С подкрепа от страна на специалистите от Amber Beauty Club може да се справите с някои предизвикателства и да постигнете мечтаната визия, като следвате специално изготвен персонален план за тонизиране и оформяне на тялото.

Дерматологът доц. Весела Райкова прилага инжекционни процедури за контуриране на тялото, за стягане и разграждане на мастните клетки. В зависимост от активните съставки, терапевтичните мезококтейли могат да намалят обиколките в различни зони като стимулират обменните процеси; намаляват подкожните мастни депа и целулита. Подобряват кръвообращението и лимфния дренаж, стягат кожата и увеличават еластичността й, включително могат да заличат стриите и белезите. Прилагат се самостоятелно или в комбинация с апаратни процедури през препоръчителен интервал от време, определен от специалистите.

Мезотерапии с ензими за намаляване на обиколите и стягане на кожата

Доц. Весела Райкова обясни, че мезотерапиите от естетичната линия PBSerum Medical са по-различни, защото действат селективно, като катализират метаболитните процеси посредством няколко ензима. Въздействат върху ензимната активност на самата мастна клетка, променят различни биохимични процеси вътре в самата клетка и не позволяват натрупването на нови мастни депа вътре в нея. Ензимите са протеини, които съществуват в тялото и са отговорни за образуването и разграждането на съединенията. Ензимите в мезотерпиите PB Serum са липаза, колагеназа и лиаза. Те действат синергично в борбата с фиброзните процеси, естествено стимулират тялото да разгражда колагеновите влакна, триглицеридите и мастни киселини. Като по този начин активират фибробластите да синтезират нови колагенови фибри, намаляват локалните мастни натрупвания, задържането на течности и подобряват пропускливостта на тъканите.

Двете мезотерапии PB Serum High и PB Serum  Medium стопяват и прогресивно намаляват локални мастни натрупвания. A PB Serum Low стяга кожата, като увеличава еластичността и гъвкавостта и подобрява микроциркулацията и текстурата. PB Serum Low лекува едновременно отпусната кожа и натрупаната мастна тъкан. Стимулира обновяването на колагеновите структури и води до стягане и повдигане.

Броят от мезотерапиите и интервалите между тях зависи от назначената персонална програма от специалистите на Amber Beauty Club. Ефектът от процедурите се увеличава при следване на здравословен хранителен режим и добра двигателна активност.

При необходимост и по препоръка от лекар се изготвя програма, която едновременно редува мезотерапии и апаратни процедури.

Запишете час

Мезотерапии с разраграждащ ефект върху мазнините

И докато мезотерапиите с ензими променят метаболизма на клетката и не й позволяват да натрупва мастни депа, то мезотерапевтичните коктейли, които съдържат активната съставка фосфатидилхолин, разграждат вече натрупаната мастна тъкан. Инжектирани в дадена зона, те мобилизират мазнините и задействат изхвърлянето им като отпадни продукти чрез метаболитните процеси в организма. Фосфатидилхолинът е фосфолипид с висока биологична активност, който благоприятства механизма на липидния и въглехидратния метаболизъм. Структурен компонент е на всички клетъчни мембрани в тялото и спомага за отстраняването на излишния холестерол в тях. Допълнително подсигурява заместването на увредените окислени липиди с нови. Изхвърля токсичните вещества от мембраните, участва в транспортирането на мазнините, холестерола и мастноразтворимите витамини в кръвта.

На подобен принцип действа мезотерапията Draining PPC, като коригира локализирани мазнини по бедрата, колената, седалището, отстранява паласки, прекомерни мастни натрупвания в предната коремна стена, разгражда целулит и е чудесна алтернатива за контуриране на лице и тяло. Елиминира мазнините в таргетираните зони деликатно и нежно. Резултатът е видим още след първата процедура. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи зачервяване, оток или повишена чувствителност, които изчезват напълно до 5 дни след процедурата.

След всяка терапия с Inno TDS Draining PPC е препоръчително да се провеждат дренажни процедури, да се намалят мазнините в менюто,  да се увеличи приемът на вода и двигателната активност.

В Amber Beauty Club сме ви приготвили няколко специални предложения, с които да подготвите фигурата си за летните емоции.

Научете повече