Много хора у нас все още считат, че грижата за външния вид е нещо, което само дамите трябва да правят. За щастие в последните години тези предразсъдъци изчезват и днес все повече млади мъже отделят време, за да се грижат за своята визия и да се чувстват комфортно в телата си. В тази статия ще се спрем на няколко процедури и терапии, които препоръчваме на представителите на “силния” пол. Много мъже държат да излъчват увереност и самочувствие, а една от първите крачки към това е да изглеждат безупречно. 

Терапии за лице 

Започваме със зоната на лицето. Днес са разработени и се предлагат много силни, богати терапии, които са подходящи за мъже, като някои от тях се правят само през определени сезони. В следващите редове ще ви предложим две интересни решения, които господата могат да правят през цялата година. 

Почистване на лице с DermаClear

Това е терапия, която третира замърсената кожа. Представлява мощна тристепенна хидрадермабразио платформа за дълбоко почистване, подхранване и хидратиране на зоната на лицето. DermаClear е чудесна алтернатива на мануалното почистване, като при нея се използват разтвори и серуми, които позволяват кожата да остане по-добре почистена и ексфолирана. 

Друга интересна терапия, от която господата могат да се възползват, е Cryotherapy с продуктите на световноизвестната марка 111SKIN. Тя има енергизиращ и силно хидратиращ ефект. Увеличава микроциркулацията на кожата, като в същото време я детоксикира и премахва нейната подпухналост. Идеална е за хора, които имат уморена и стресирана кожа. Предпочитана и препоръчана е за пушачи и всички, които живеят в големите градове. 

Credits to: https://www.instagram.com/sylwianewyork/
Credits to: https://www.instagram.com/sylwianewyork/

Процедури за тяло

Водещо предложение сред процедурите за тяло, които са подходящи за мъже, е лазерната епилация. Съвременната лазерна епилация със Soprano Titanium на Alma Lasers, е предпочитана от много от представителите на “силния” пол. Тя има редица предимства, които я правят привлекателна опция за тях:
– може да се прилага целогодишно;
– процедурата е безболезнена;
– прилага се за тяло и лице, като достига и места, които са труднодостъпни като ушите и врата;
– дава дългосрочни резултати и има незабавен ефект. 

Масажите са друга отлична опция, от която господата могат да се възползват. В зависимост от своя режим и нужди има редица специализирани масажи, които ще им помогнат да се чувстват отлично:
– терапевтичен масаж – може да бъде чудесно средство за справянето с болки от хронични заболявания на ставите, както и за премахване на крампи на мускулите; 

– релаксиращите масажи – идеални, ако искате да разпуснете от стреса и напрежението. Целта тук е да се отпуснете напълно;
– спортни масажи – за всички, които тренират в ежедневието. Те имат за цел да помогнат възстановяването след интензивна тренировка или състезание. 

Кожни състояния сред мъжете, за които е нужна консултация с дерматолог

Немалко мъже имат специфични кожни проблеми, за които е препоръчително да потърсят специализирана помощ и лечение чрез дерматологични процедури. Нека обърнем внимание на най-разпространените от тях: 

Хиперхидроза (прекомерно изпотяване)

Хиперхидрозата е специфично състояние, при което потните жлези на цялото тяло или на определено място от него работят хиперактивно, като това причинява прекомерно изпотяване. То е често срещано при мъжете. Има два доказани начина за справяне със състоянието:
инжектиране на ботокс;
инжекционна терапия с мускулен релаксант

Подобен проблем се обостря значително през лятото, когато тялото естествено се поти повече заради топлото време. Чрез прилагане на инжекционна терапия, по един от двата метода на лечение, потните жлези възстановяват своя нормален ритъм на работа и хиперхидрозата се овладява. 

Бруксизъм 

Скърцането със зъби и стискането на челюстите нощем също е масово състояние сред мъжете. То може да се задълбочи, като доведе до главоболие и проблеми със зъбите и челюстните стави. Причините за неговата поява могат да бъдат генетични, но също така и да са провокирани от външни фактори, като стрес или прекомерна употреба на кафе, тонизиращи напитки и цигари. 

Решаването на проблема с бруксизма може да стане по няколко начина:
– чрез поставянето на специални шини;
– медикаментозно лечение;
– чрез инжектиране на ботулинов токсин в дъвкателните мускули.

Последното е много популярна и ефективна практика, която се прилага успешно в цял свят. Нужна е няколкократна апликация на ботулинов токсин през определен интервал от време, за да бъдат постигнати максимални резултати. 

Независимо каква терапия изберете, препоръчваме задължително да се свържете със специалист за консултация относно детайлите на лечение. 

Погрижете се за своя неотразим външен вид в Amber Beauty Club 

Положително е, че мъжете все по-малко робуват на стигмата, че грижата за външния вид е нещо, на което само жените трябва да обръщат внимание. Виждаме това всеки ден на място, при нас в Amber Beauty Club. Господа, ако все още не сте прекрачили прага на нашия дом на красотата, заповядайте, за да поправите този пропуск! 

Запазете час