Привлекателното лице се асоциира със здрава кожа

Вторият блог пост от нашата мартенска поредица за женствеността и красотата посвещаваме на кожата. Красивата кожа е обгрижената кожа – светеща, витална и гладка, мека и сияйна.

Привлекателна и секси кожа е здравата кожа. Кожата играе важна роля за първото впечатление в процеса на общуване и за индивидуалното ни излъчване. Кожата може да говори, като изпраща информация за здравето, качеството и стандарта на живот на една жена. Тя е най-големият аксесоар, който носите със себе си навсякъде, където отидете. И е напълно естествено да  искате и да се стремите да изглежда добре във всеки един момент.

Според съвременните стереотипи за красота общото между всички красиви жени е здравословният външен вид на лицето и добре поддържаната кожа. И докато стандартите за красота се променят през вековете, тенденцията „красивото лице е здравото“ все повече се налага. Дори тенът на кожата на професионалните модели, които виждаме в рекламите и модните подиуми, издава здравословен начин на живот.

Образът, който жените днес се опитват да постигнат е естествен и преди всичко здравословен –  здрава кожа и коса, изпълнени с енергия. Отдава се почит на индивидуалността на днешната жена, като на преден план е мекото излъчване и здравата кожа.

Поддържаната кожа променя цялостното излъчване на една жена. Грижата за запазване свежестта на кожата през различните възрастови периоди на жената е специфична, но навременната консултация с дерматолог и последваща персонализирана терапия може да помогне годините да работят с полза на младостта.

Несъмнено ексфолирането и хидратацията на кожата са ключови за красотата. Едва ли подозирате колко е важен пилингът за здравето и младостта на кожата. Ключът за красива кожа е постоянното й обновяване и регенериране. Когато най-горният слой се усъвършенства, кожата се възстановява хармонично и има здравословен блясък.

 

Пилингът е тайната за здрава кожа

Процесът на самообновяване на кожата се осъществява, когато клетките от по-долните слоеве подменят увредените клетки в роговия слой. В основните дълбоки слоеве тези клетки са здраво закрепени една към друга, така и към базалната мембрана чрез уникални връзки. Химичният пилинг реално разкъсва тези връзки и спомага на младите и здрави клетки да се придвижат по-лесно към повърхността. Ако се използват в правилните концентрации, киселините всъщност са едни от най-полезните съставки в грижата за кожата. Те разграждат клетъчните връзки, като позволяват по-лесното ексфолиране на най-горния, увреден от слънцето, слой на кожата. Подобряват клетъчния обмен и допринасят за появата на нови, здрави клетки на повърхността на кожата. Изравнява се тена и текстурата, намаляват се и се премахват пигментациите и повърхностни белези. Линиите и бръчките се заглаждат, подобрява се еластичността и хидратацията

Трихлороцетен пилинг

„Трихлороцетната киселина е един от магическите инструменти за борба с акне, белези от акне, бръчки, кафяви петна, разширени пори и неравен тен на кожата.  В различни концентрации може се прилага за всички тези проблеми. Премахва увредения горен слой на кожата, който се подменя с по-гладък, по-ярък, по-равномерен и тонизиран.“, обяснява доц. Весела Райкова, дерматолог и микробиолог в Amber Beauty Club.

Увреждането на кожата от слънцето, петната, порите и фините линии засягат предимно горния слой. Пилингът с трихлороцетна киселина го премахва и стимулира естественото производство на колаген и еластин, придавайки на лицето свежест и блясък.

Доц. Райкова пояснява, че веднага след пилинга се забелязва подобрение в текстурата на кожата, пигментациите избледняват. А ефектът се разгръща в следващите два месеца. Резултатите могат да продължат от няколко месеца до две години, в зависимост от дълбочината на пилинга и колко добре се грижите за кожата си, включително и ежедневното използване на слънцезащитни продукти. Домашната грижа с антиейдж продукти също може да удължи продължителността на резултата.

Хидратацията е важна за здравето на кожата

Здравата кожа е добре хидратирана на клетъчно и междуклетъчно ниво. Ежедневната домашна грижа сутрин и вечер, както и някои професионални процедури в клинични условия спомагат за поддържането на водния баланс на кожата. Козметичните терапии, прилагани веднъж седмично или през две седмици в клинични условия, допълнително стимулират обновяването и овлажняването на кожата. За да бъде здрава и хидратирана, кожата има денонощна нужда от кислород. Кислородът е важен, за да могат кожните клетки да регенерират и да работят нормално.

 Кислородна терапия VIP O2 на Biologique Recherche

Луксозна кислородна и балансираща терапия освежава кожата на лицето, придава й експресен блясък и я зарежда с енергия само за 40 минути. Отлична комбинация от микро-ексфолиране, био-енергиен масаж и вливане на кислород. Релаксиращо изживяване, което насища епидермиса с кислород, заличава стреса от контурите лицето и прави кожата блестяща веднага след терапията. Стяга порите, подобрява регенерацията и ревитализацията на епидермиса. Интензивно хидратира горните слоеве на епидермиса. Успокоява и изглажда кожата, балансира тена.

Терапия за нетолерантна кожа Natura Bisse

На прехода между зимата и пролетта и с повишаването на температурите се активират алергиите от полени. Тази специализирана козметична процедура възстановява и хидратира чувствителната кожа. Съдържа арника и е особено подходяща за предстоящите месеци. Терапията успокоява зачервявания и кожните несъвършенства. Високоефективните фитотерапевтични екстракти омекотяват и облекчават хиперчувствителната и възпалена кожа. Предпазват я  от увреждания и външни агресори, възстановява  нивото на младия колаген.

 

Въпреки че категориите за красота са се подменяли през вековете, здравият тен на кожата винаги ще бъде на мода и ще засилва ефекта на ореола на една жена. Редица проучвания и психологични експерименти показват, че поддържаната жена със свежа кожа е по-привлекателна и секси, компетентна, симпатична и надеждна. Привлекателното излъчване изисква ежедневна грижа и отдаденост. А всеки акт на грижа захранва женската енергия и творческата изява на всяка жена.