Студените месеци са идеалното време да третираме кожни проблеми. Причината? Именно тогава могат да се правят процедури (или комбинации от процедури), които не са подходящи за прилагане през по-топлите дни заради ярката слънчева светлина. Този период от време почти отмина, но март месец е последен шанс да опитате една чудесна комбинация, с която да подобрите кожата на лицето си. Съчетайте пилинг и микронидлинг, за да се погрижите за кожата си и да стимулирате естествената ѝ регенерация. Според доцент Райкова последователното прилагане на тези две процедури може да даде страхотни резултати. 

Какви ползи носи пилингът? 

Съвременните методи на пилинг на кожата на лицето са известни с осигуряването на максимален комфорт на пациента и минимизирането на болката в третираната област. Резултатите от процедурата са обвързани с дълбочината, на която се обработва епидермиса. Това, което пилингът прави, е да свали повърхностния слой на епидермиса и да остави кожата изчистена и освежена. 

Другата процедура, с която е добре да комбинирате пилинга за постигане на максимални резултати, е микронидлинг. 

Микронидлинг – какво е това?

Тази процедура активира и стимулира естествените процеси на възстановяване на кожата. Това става чрез контролирано прилагане на различни накрайници с микроигли. Те правят много малки отвори в кожата и контролирано проникват на определена дълбочина. По този начин задействат и стимулират етествените ѝ процеси на възстановяване и се стимулира производството на колаген и еластин, които заздравяват кожата на лицето. 

Всичко това се прави без никакво допълнително увреждане на кожата. Това е контролиран процес, който помага за регенерация на епидермиса и води до цялостен подмладяващ и красив външен вид. 

Защо е добре да комбинираме пилинг с микронидлинг?  

Двете процедури заедно правят един завършен цикъл, който възстановява кожата отвътре навън. Те имат допълващи свойства и приложени последователно една след друга (след определено време, разбира се), ще дадат страхотни резултати за вашата визия. Ето какво препоръчват специалистите: 

1) Подложете се на пилинг процедура, която да ексфолира горните слоеве на кожата ви; 

2) Месец, до месец и половина по-късно започнете своите микронидлинг процедури, чрез които да стимулирате създаването на колаген в по-дълбоките слоеве на кожата на лицето.

Тази комбинация е много успешна при лечение на акне и има висока ефективност в справяне с този кожен проблем. 

Излишно е да казваме, че трябва да съгласувате всяка подобна стъпка с някой от нашите специалисти, за да се определи подходящата терапия за вашето лице. Както знаем, всяка кожа е индивидуална и има определени характеристики, с които трябва да се съобразим. 

Комбинираната терапия от пилинг и микронидлинг може да направи чудеса за вашето лице, а сега все още е подходящо време да стартирате с нея. Не се колебайте да се обърнете за консултация към нашите дерматолози.