Целулитът е сочен като враг номер едно на перфектната фигура при жените, но вече и представителите на “силния” пол срещат проблеми с него. За щастие днес на пазара вече се предлагат много иновативни и същевременно ефективни процедури за справянето с неприятните мастни натрупвания по тялото. В тази статия ще ви представим два актуални подхода за третиране на целулита с апарати – VelaShape 3 и Accent Prime. 

Особености при премахването на целулит, за които трябва да знаете

VelaShape 3 и Accent Prime са доказано ефективни апаратни процедури при решаването на проблема с така наречената “портокалова кожа”. Има някои характерни и за двете терапии специфики, които трябва да знаете преди се подложите на тях:

– Нужни са няколко на брой процедури, за да бъде постигнат пълен и дълготраен резултат;
– Accent Prime може да се прилага за цялото тяло, докато VelaShape 3 е предназначен за областите на корема, бедрата, седалището и ръцете;
– И при двете процедури може да има леко зачервяване на кожата, което отшумява до няколко часа след третирането на кожата. 

Независимо, че крайната цел е една и съща, двете апаратни процедури имат различни принципи на работа. На която и от двете да се спрете,  е задължително да направите предварителна консултация със специалист. Той ще ви изготви индивидуален план за терапия, базиран на конкретните ви нужди и особеностите на вашето тяло. 

Какво представлява процедурата за премахване на целулит с VelaShape 3

VelaShape 3 е неинвазивна процедура, която съчетава два метода на действие – ограничава целулита и контурира тялото. Нейният принцип на работа съчетава две техники, които въздействат по различен начин на третираната зона:
– Лимфодренаж чрез вакуумно засмукване;
– Радиочестотната енергия и инфрачервената светлина  за загряване и премахване ба  мастните натрупвания. Те допълнително стимулират създаването на нов колаген, който да спомогне за стягането на кожата. 

Резултатът от комбинираното прилагане на лимфодренаж и радиочестота е фина кожа и  чувствително намаляване на обиколката. За постигането на оптимални резултати са нужни няколко процедури през определен интервал от време. Подобрение в състоянието на кожата е видимо още след първата.. Третирането на целулита с VelaShape 3 няма странични ефекти и е достъпно за хора с всякакъв тип кожа. Самата процедура има редица предимства, сред които е и премахването на ефекта на стареене на обработваните зони и активирането на цялостния процес на детоксикация на тялото.

Какво представлява процедурата за премахване на целулит и стягане на кожата с Accent Prime?

Апаратната процедура на Accent Prime също съчетава успешно две техники за премахване на мастните натрупвания и стягане на кожата на тялото. При нея това са механичен масаж и радиочестотна енергия. Чрез тяхното комбинирано прилагане се засилва метаболизма на мастната тъкан и намалява обема на мастните клетки. В същото време се стимулира лимфния дренаж, за да се подобри цялостната визия и текстура на кожата в третираната област. 

По време на терапията се прави дълбоко подкожно загряване, което е индивидуално според чувствителността на пациента, за да не предизвика чувство на дискомфорт или болка. Високата температура, която достига подкожните тъкани, нарушава фиброзата и разрушава срастванията, които са се появили. 

За постигане на задоволителен ефект са нужни няколко процедури, като интервалът между тях трябва да е от 7 до максимум 14 дни. 

Процедурата с Accet Prime НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА за бременни жени и кърмачки, както и за хора, които имат кожни проблеми в областите на третиране. Тя не е подходяща още при състояния като вирусни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, пейсмейкъри, метални импланти в тялото, хипертония и при хора със злокачествени новообразувания и такива преминали през лъчева терапия.

Други методи за премахване на целулит 

Извън апаратните процедури за справяне с целулита, съществуват и конвенционални, мануални методи, които може да изпробвате. Такива например са антицелулитните масажи. Преди да направите избор на кой метод да се подложите,  попитайте специалистите за възможностите за комбиниране на мануални техники с апаратни процедури за по-ефективни резултати при борбата с мастните натрупвания. Много пациенти предпочитат да комбинират VelaShape3 с антицелулитен масаж. 

При консултация със специалист можете да попитате и за инжекционните процедури за редуциране на целулит като мезотерапия и липолитици.

Премахване на целулит в Amber Beauty Club

Amber Beauty Club предлага процедури за справяне с мастните натрупвания и портокаловата кожа, както с апаратни процедури, включително Accent Prime и VelaShape 3, така и традиционни антицелулитни масажи и терапии. Ако търсите решение как да се справите сцелулита или просто искате да запазите гладката си кожа, заповядайте в нашата клиника Ще ви посрещне екип от специалисти, които ще ви консултират и ще направят индивидуална програма специално за вас!

Запазете час