В тази статия ще ви разкажем за ползите от биостимулиращият филър Radiesse, когато се инжектира разреден. Процедурата подобрява текстурата на кожата и се справя с увисналост и липса на еластичност.

В оригиналната си форма филърът се поставя дълбоко в кожата, за да възстанови изгубения обем и да коригира бръчките и линиите по лицето. Най-често се използва за повдигане на хлътнали бузи, за подчертаване на линията на челюстта и за попълване гърба на дланите.

Едно от любимите приложения на д-р Самер Шокър, дерматолог от Amber Beauty Club, е инжектирането на Radiesse повърхностно, разреден 1:2 или повече с физиологичен разтвор или лидокаин. Може да се прилага върху лицето, шията, гърдите, ръцете, корема, краката и задните части.

„Обичам тази техника. Не добавя обем, но кожата се стяга и става по-гладка“, обяснява д-р Шокър

Обикновен Radiesse спрямо разреден Radiesse – каква е разликата

За разлика от филърите на хиалуронова основа, Radiesse действа, като естествено стимулира тялото да произвежда колаген, протеинът, който подхранва кожата и я поддържа гладка. Гелът се състои от микросфери от калциев хидроксиапатит, вещество, което се съдържа в костите. Поставен в третираната зоната, незабавно я подобрява и трае 18-24 месеца.

„В неразредената си форма Radiesse компенсира чудесно гравитацията, което го прави отличен филър за зони, изискващи значително количество обем като скулите и челюстта“, коментира д-р Шокър.

В зависимост от това колко е разреден, филърът има мек обемен ефект и предимно стяга зоната. Първоначално държи зона по-опъната и с течение на времето действа предимно като биостимулатор за подобряване на тонуса и текстурата, уплътнява и лифтира. Д-р Шокър използва продукта най-често за скулите, шията и деколтето при пациенти, които имат тежка „слънчева еластоза“ – увредени колаген и еластин от излагане на слънце.

Стяганe и изглаждане в зоните надолу от шията

Д-р Шокър е почитател на използването на разреден Radiesse за третиране на „извънлицеви“ зони, при които има значително подобрение на бръчките и целостта на кожата, включително и стягане. Едно от малкото проучвания за ефекта върху шията и деколтето показва, че разреден Radiesse стимулира синтеза на значителни количества колаген.

Как се разрежда Radiesse

Много експерти са разработили техники за разреждане на Radiesse в съотношения от 1:1 до 1:6. Разрежданията могат да се регулират в зависимост от дебелината на кожата на пациента и степента на отпусната тъкан, за да се осигури гладко поставяне. Ако не е разреден правилно, материалът може да изглежда неравен, особено ако е инжектиран твърде повърхностно. В проучване, при което хиперразреден Radiesse се използван върху шията, инжекторите поставят различни разреждания въз основа на плътността на кожата: 1:2 (нормална кожа), 1:4 (тънка кожа) и 1:6 (силно „атрофична“ или състарена кожа).

Д-р Шокър обясни, че когато се инжектира разреден Radiesse, се води от принципа „по-малкото е повече“, за да се предотврати излишното подуване, особено когато се използват по-високи разреждания

Клинично проучване, което оценява ефективността на разреден Radiesse, приложен самостоятелно за стягане на кожата в горната част на ръцете и корема, констатира, че плътността на кожата значително се увеличава след еднократно инжектиране. И 90% от участниците и лекарите оценяват зоните като много подобрени.

Разреденият Radiesse често се комбинира и с традиционните инжекции Radiesse. Ефектът от обикновения филър се вижда веднага , а след около месец се забелязва колагена, който разреденият Radiesse стимулира. Пациентите споделят, че кожата им изглежда по-стегната и по-гладка. В зависимост от зоната, процедурата може да се повтори на шест месеца или една година. Клинични изследвания показват, че резултатите с разреден Radiesse могат да продължат до две години.