Нова порция съвети от експертите по красота в Amber Beauty Club

С нашите дерматолози сме ви подготвили нова порция ритуали за красива кожа, които можете да превърнете в рутина с времето. А идеалният момент да започнете е сега. Красотата започва отвътре навън.

Физическата красота е още по-привлекателна, когато се удвои с хармония и спокойствие отвътре. Отделяйте по 10-15 минути на ден за медитация, за да запазите баланса отвътре, въпреки обстановката. Затворете очи и направете няколко хубави дълбоки вдишвания през носа. Дишането през носа е толкова полезно за здравето на цялото тяло,  засилва циркулацията и подпомага релаксацията.

Правете цифров детокс през целия ден

Колкото и да е важно да бъдете информирани, изключете се от електронните устройства и от глобалната тревога, за да си върнете вътрешния мир. Започнете с 30 минути и увеличавайте времето постепенно. Така ще ограничите и вредното въздействие на синята светлина вътрху кожата. Излъчвана от телефони, таблети, лаптопи и всички други дигитални устройства, тя прониква по-дълбоко от ултравиолетовата . Разстройва и забавя производството на колаген и еластин и води до появата на линии и бръчки, като ускорява стареенето на кожата.

Внимавайте със солта и захарта

Липсата на движение в комбинация със солени храни може да засили оттоците по лицето, особено в зоната около очите. А сладките храни могат да активират акнето и да увеличат появата на черни точки.

Пийте гореща вода

Освен че е важно да заложите на повече зелена и свежа храна, за младежка кожа, дерматолозите на Amber Beauty Club горещо ви препоръчват да пиете гореща вода. Действа благотворно както върху кожата на лицето и тялото, така и на духа. Водата повишава жизнеността, енергийните нива, концентрацията и издръжливостта, а също така и успокоява. Водата генерално подпомага енергийния поток в тялото, а горещата вода още повече. Когато пием гореща вода тялото се отпуска, увеличава се кръвообращението, а това подобрява тена и качеството на кожата. Когато кожата ни има добър метаболизъм, се произвеждат повече нови клетки. С напредване на възрастта обаче метаболизмът на кожата се забавя. За да се запази и повиши, ключова е добрата циркулация. По-добрата циркулация означава по-голям приток на кислород и по-лесно достигането на хранителни вещества до най-горния слой на кожата. Когато на кожата се подават подходящи хранителни вещества, резултатът е по-сияйно, по-меко и красиво излъчване. Точно това правим с горещата вода – засилваме микроциркулацията, за да стимулираме клетъчното делене и пълноценното усвояване на нутриентите от дермата.

Наплисквайте сутрин и вечер лицето с ледена вода

Знаете ли защо лицето ни е леко подпухнало сутрин, веднага след като станем от леглото? Защото когато спим клетките ни регенерират, следователно порите се разширяват и лицата изглеждат малко подпухнали. Ето защо измиването на лицето със студена вода има магически ефекти, особено сутрин. Експертите съветват всяка сутрин 100 наплисквания със студена до ледена вода. Друго предимство на измиването на лицето със студена освежаваща вода е, че порите се свиват. Освен това ледената вода работи чудесно като крем против бръчки. Тонизира кожата, прави я да изглежда свежа и по-млада. Този ритуал, също така, забавя процеса на стареене и спомага за запълването на бръчките на лицето. А в комбинация с добра козметика за домашна грижа – ефектът е повече от забележителен. Можете да добавите и кубчета лед към водата.

Правете масажи на лицето

Масажите на лицето също увеличават микроциркулацията и могат да помогнат за лифтирането и укрепването на кожата, като намалят появата на подпухналост и бръчки. Допълнителна полза на добрия масаж на лицето е, че намалява стреса. Преди да започнете, измийте ръцете си продължително с дезинфектиращ сапун и топла вода. Стартирайте с масаж на лимфната зона –  под ушите и отстрани на шията. Използвайте връхчетата на пръстите с кръгови движения в продължение на 1 минута, без да натискате. Масажирайте по линията на челюстта, покрай ъглите на устата, до ноздрите и над скулите си. Избутвайте кожата нагоре и навън, никога надолу, тъй като това може да доведе до провисване.

Спазвайте режим на лягане и ставане

Колкото и да е трудно, се опитвайте да лягане по-рано, за да подпомогнете регенеративните процеси на кожата и отделянето на растежни хормони. Повече от 8 часа сън може да има обратен ефект, така че се придържайте към умерени дози поспиване.