Насладете се на удоволствието от грижата за себе си

Ако миете ръцете си по-често от обичайното или използвате дезинфектант гел по няколко пъти всеки ден, кожата вероятно ще започне да чувства стягане и дискомфорт.

Така че, защо да не подарите на ръцете си ритуал за красота, специално създаден за тях? Можете да превърнете хола си в спа център и да следвате няколко лесни стъпки, подготвени от нашите експерти.

СТЪПКА 1: ЕКСФОЛИРАЙТЕ

Ако обикновено правите ноктите си при маникюрист, със сигурност знаете, че ексфолирането е от ключово значение. Ръцете ви сега повече от всякога имат нужда от дълбоко почистване с ексфолиране. Независимо дали използвате химически пилинг или скраб, трябва да включите тази стъпка в грижата за ръцете си веднъж седмично. Ексфолирането спомага за обновяване на кожата, премахва петънцата и засилва проникването на козметичните продуктите.

Експертите на Amber Beauty Club съветват: Ако кожата ви изглежда раздразнена или наранена, отложете ексфолиацията.

Продуктът Diamond Glyco Extreme Peel на Natura Bisse e научен шедьовър с тройна ензимна ексфолиационна система, която чудотворно обновява и подмладява кожата на лицето и ръцете. Изключително домашно СПА удоволствие, разтваря мъртвите клетки и примеси, като същевременно действа върху най-дълбоките слоеве на кожата.

СТЪПКА 2: ХИДРАТИРАЙТЕ В ДЪЛБОЧИНА

Интензивното почистване може да отслаби бариерата на кожата, причинявайки потенциална сухота и грапавост. Бърза мярка е да се пристрастите към крема си за ръце, за да запазите влагата на кожата и да възстановите нейната воднолипидна обвивка. Ако кремът ви включва съставки като урея (един от компонентите на естествения хидратиращ фактор на кожата), изборът ви е повече от добър.

Експертите на Amber Beauty Club съветват: Нанасянето е от ключово значение. Ако го направите правилно, не само ще засилите усвояването на съставките, но и ще добавите всички предимства на  релаксиращия масаж на ръцете. Енергизиращитя крем за ръце Natura Bisse Diamond Extreme Hand Cream възстановява, омекотява, подхранва, укрепва и хидратира.

СТЪПКА 3: 15 МИНУТИ ЗА ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА

Използвайте любимата си маска и за ръцете си. Нанесете плътен слой и оставете 15 -20 минути, преди да я отстраните. Превърнете това време в най-любимото от седмицата и докато гледате филм или релаксирате, магията на маската ще работи. Можете също да комбинирате ритуалите за красота и да нанесете маската едновременно и върху лицето си за двоен ефект.

Експертите на Amber Beauty Club съветват: Енергизираща маска Natura Bisse Diamond Extreme Mask против стареене на кожата, възстановява и подхранва кожата на лицето и ръцете. Страхотна идея е да сложите памучни ръкавици, след като нанесете маската. Ръкавиците позволят да нанесете по-дебел слой от продукта, за да може да проникне по-дълбоко. Можете дори да спите с тях за интензивна възстановяваща терапия.

СТЪПКА 4: ПОДХРАНВАЩО МАСЛО ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА КРАСОТА

След маската регенериращо масло като това от шипка, върши чудеса за ноктите и кожичките. Ако го използвате редовно, а също спрете да нанасяте лак за нокти за няколко дни – ще се сбогувате с чупливите или неправилно текстурирани нокти.

Експертите на Amber Beauty Club съветват: Добавете няколко капки от маслото към крема за ръце за първокласно подхранване и възстановяване. Идеалният финишинг е масажът за ръце, който ще превърне цялата терапия в наистина луксозен СПА ритуал.