Световните тенденции в естетичната медицина налагат все повече естественото излъчване без излишни обеми и промяна на чертите на лицето. Много популярни личности вече се обявиха против препълването на лицата с хиалуронови филъри и заложиха на естествена визия. 

“Все по-малко виждаме обемни лица, а част от известните личности дори разграждат поставените в лицата им хиалуронови продукти”, споделя д-р Михайлова. 

Алтернатива и иновация в препаратите за моделиране, която придобива все по-голяма популярност, на пазара се появяват т.нар. “хибридни продукти”. Един от тях са мезофилърите. Те позволяват да поддържаме лицето и да изглеждаме естествено и красиво, но с по-свеж, отпочинал и бляскав вид на кожата. 

Какво представляват мезофилърите?

Те са иновация, която придобива все по-голяма популярност. Мезофилърите комбинират качествата на филър и предимствата на мезо терапията. Съдържат:
1) Омрежена хиалуронова киселина, която придава по-голяма трайност на ефекта:

2) Мезо-хиалуроновата киселина, която осигурява хидратация, блясък и биоревитализация на кожата; 

3) Допълнителни аминокиселинно-пептидно-витаминни комплекси, които стимулират собствените регенеративни сили на кожата. Те карат клетките да работят активно и да произвеждат нов колаген, еластин и собствена хиалуронова киселина.

Какви са предимствата им?

Мезофилърите имат редица предимства, които ги правят популярни сред потребителите. Сред тях са: 

1) Дълготраен ефект, който води до по-малък брой процедури; 

2) Меко лифтиране и контуриране на лицето, което се постига с по-малко инжекционни точки; 

3) Постигат се чудесни резултати при трудни за третиране зони. Такива са зоните около очите, челото, шията, както и повърхностните бръчици по бузите и над горната устна; 

4) Процедурата има комбиниран ефект, кратка е като продължителност и няма възстановителен период.                                                  

Д-р. Михайлова препоръчва мезофилърите за всички хора, които имат уморена и повяхнала кожа, имат фотоувредена кожа, фини линии и бръчици. Също така е подходяща за хората, които имат отпускане на кожата и загуба на тонус в ежедневието си или са със суха и дехидратирана кожа. 

Процедурите са подходящи за всяка възраст при съответните индикации, не изискват откъсване от работата, прилагат се инжекционно след локално обезболяване и имат незабавен и дългосрочен ефект. 

“Това са нови и интересни продукти, които могат да бъдат видяни и изпитани при нас в Amber Beauty Club”, споделя д-р Михайлова. 

Ако искате да научите повече за прилагането на мезофилърите се свържете с нас!