Заедно с дерматолога д-р Самер Шокър ви представяме 4 модерни и ефективни минимално инвазивни процедури, които могат да омекотят погледа, да заличат фини линии и бръчки, петна, тъмни кръгове и торбички.

Дори и с маска горната част от лицето е непрекъснато на показ, затова и акцентът в естетиката през последните месеци се измести към очите. Според д-р Самер Шокър в световен мащаб се отчита повишаване на търсенето на естетични процедури за очи – инжекционни, апаратни и козметични. Все по-често пациентите търсят терапии за освежаване на погледа и хидратиране на околоочния контур.

Когато на фокус е грижата за деликатната кожа около очите, общото правило е, че е по-лесно да се предотврати, отколкото да се коригира. Kожата около очите е десет пъти по-тънка от кожата на лицето, което я прави още по-чувствителна. С напредване на възрастта тя губи еластичността си и става по-тънка поради разграждане на колагена. Освен това липсата на мастни жлези и мускулна тъкан забързва образуването на линии в тази зона.

„Нерядко дамите допускат грешки при избора на околоочен продукт и при нанасянето му, което допълнително може да доведе до ускоряване на процеса на стареене. Най-добрият начин за прилагане на околоочен крем е чрез леко потупване с безименния пръст около окото. Така кожата не се издърпва и не се създава никакво дразнене. Освен техниката на потупване, трябва да се каже, че кожата над очите е също толкова важна, колкото и кожата под тях, затова не я пренебрегвайте“, съветва дерматологът д-р Самер Шокър. Независимо дали току-що сте започнали да забелязвате фини линии или имате по-дълбоки бръчки, методът, по който решите да се справите с проблема, ще промени визията и самочувствието ви.

 

Заличаване на тъмни кръгове, вдлъбнатини и торбички със Sunekos 200

Най-честата причина за тъмните кръгове е вдлъбването на зоната под окото. Светлината се отразява в кухата орбитална кост и хвърля сенки, които се образуват поради повишена подпухналост на клепачите, причинена от липса на сън, алергии и консумация на солени храни. За да сведем до минимум появата на тъмни кръгове, торбички, вдлъбнатини и бръчици, които добавят умора дори след пълноценен нощен сън, мезотерапията Sunekos 200 е превъзходно решение. Тя е отлично адаптиран продукт за околоочната зона. Международно патентованата формула от 6 аминокиселини и хиалуронова киселина подмладява кожата около очите в най-дълбоките слоеве чрез стимулация на клетъчната регенерацията. Sunekos 200 не просто попълва хлътвания, линии и бръчки в околоочния контур. Мезотерапията стимулира процеса дермална биогенеза: естествената клетъчна регенерация на кожата и собственото производство на еластин и всички видове колаген. Възстаноява младежки вид под и около очите чрез стягане и силна хидратация, уплътнява и подобрява текстурата. Процедурата изтрива като фотошоп тъмните кръгове, торбичките и бръчките около очите. Д-р Самер Шокър препоръчва 4 процедури Sunekos 200 с интервал от 2 седмици и поддържаща терапия през 6 месеца

 

Лазерен лифтинг и уплътняване на околоочния контур

Революционният лазер Alma-Q може нежно да ремоделира увредената от слънцето кожа в деликатната зона на очите. Активира производството на колаген и еластин, изглажда несъвършенствата и възстановява жизнеността на тънката кожа на контура. Повдига и уплътнява зоната, стяга я, освежава тена, премахва петна и мелазма. Процедури с Alma-Q се правят целогодишно, а най-хубавото е, че може да се прилага след вече поставени филъри и ботокс, защото не ги стопява, но само след консултация с дерматолог. Прилага се както като превенция срещу стареенето след 25-годишна възраст, така и за заличаване на фини линии. Лазерният лъч омекотява дълбоките бръчки, стяга и повдига отпусната зряла кожа в околоочната зона. Отличен избор е за подмладяване на цялото лице, шия и деколте. Д-р Самер Шокър препоръчва 4 процедури през 2 седмици за оптимални резултати.

 

Комбиниране на лазер с мезотерпия Redensity ІІ

Комбинирането на методи, които едновременно въздействат в различните слоеве на кожата, засилва резултатите неколкократно. Ако след терапия с Alma-Q в горния и долния клепач се инжектира мезотерапията Redensity II, ще се съкрати времето за лифтиране и уплътняване на тънката кожа.

„За щастие сега сме в състояние да подобрим драстично външния вид на зоната на очите с инжектиране на хиалуронова киселина. Плътността променя отражението на светлината, което помага да се премахнат тъмните сенки и бръчици. “, обясни д-р Самер Шокър. Redensity ІІ е специално създаден за околоочната зона и „слъзната долина“ за заличаване на бръчиците и уморения вид на очите с максимален комфорт за пациента. Освен хиалуронова киселина съдържа балансирана комбинация от аминокиселини, антиоксиданти и витамини. Само след 2-3 процедури се постига уплътняване, реструктуриране, изсветляване на тена и подобряване на хидратацията.

До 15 декември в Amber Beauty Club към всеки пакет от 4 процедури лазерен лифтинг с Alma-Q на околоочен контур получавате комплимент бустер за околоочен контур Teosyal Redensity II.

Научете повече

Ултимативна корекция с нежна пилинг терапия

Пилинг терапията Ultimate Eye Corrector възпрепятства стареенето на околоочния контур, възстановява фините бръчици, стяга и лифтира горния клепач. Процедурата е в две стъпки и спомага за ексфолирането и подмладяването на орбиталната зона – без да се изисква възстановителен период. Пилингът има избелващ ефект и активира протеиновия синтез в дермата за по-голяма еластичност и плътност. При инжектиране на мезотерапия вътрешната част от долния клепач и целият горен клепач остават необгрижени. Докато с пилинг терапията тези зони могат да бъдат деликатно третирани и коригирани. Прилага се веднъж седмично с препоръчителни 5-6 процедури.