Стъпалата е зона, която доскоро беше табу в естетиката, но все повече естетични терапии се фокусират върху това краката да изглеждат и да се чувстват секси.

Лазерите, пилингите и инжекционните процедури могат да бъдат прилагани не само върху лицето, а се извършват рутинно и по цялото тяло, включително и за стъпалата. С д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club, ви представяме няколко терапии за стъпала, с които ще добавите комфорт в динамичното ежедневие и ще имате усещането, че стъпвате по облаци.

Инжектиране на филъри при болки в стъпалата

Инжекционните процедури с филъри са чудесна грижа не само за тези, които са на крак по цял ден (медицински сестри, лекари, готвачи, фризьори), но и за по-възрастните пациенти. Мастната подложка, която покрива костите в областта на свода на стъпалото, изтънява и се разпада с възрастта, причинявайки много болка при ходене или стоене.

Поставянето на филъри в мастните подложки на краката може да помогне за облекчаване на мазолите и при други несестетични проблеми, които се появят понякога между пръстите на краката.

Д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club разкри, че използва филъри с хиалуронова киселина за болки в ходилата. Обикновено трябва да се инжектират веднъж или два пъти годишно, а резултатите продължават до година и половина.

Ботокс при прекомерно изпотяване

Както вече сме писали, ботоксът често се използва за лечение на хиперхидроза в области като подмишниците, скалпа и ръцете. Инжектиране на ботулинов токсин по стъпалата помага при прекомерно изпотяване, както и при специфични миризми, друго често срещано оплакване сред пациентите, особено през лятото.

„Лечението е лесно за пациентите в дългосрочен план, тъй като те не трябва да се притесняват за ежедневното прилагане на локални лекарства и резултатите траят по-дълго“, обясни дерматологът д-р Самер Шокър. Ефектът продължава от шест месеца до година, въпреки че лечението може да е по-скъпо, като се има предвид необходимостта от по-голям брой единици ботулинов токсин на крак.

Лазери за гъбички по ноктите на краката

Гъбичките по ноктите на краката категорично са проблем, който не е секси, но с най-новите лазери възможността за лечение е лесна и ефективна.

„Лазерите са чудесна алтернатива на локалното противогъбично лечение“, сподели д-р Самер Шокър. При лазерната терапия не се изисква обезболяване, отнема само около 15 минути и действа сравнително бързо като резултат. Обикновено се прави веднъж в месеца с препоръчителни 3 процедури,

Химичен пилинг за крака

Пилингите могат да бъдат не са само лице и стават все по-популярни за крака. Химическите пилинги или микродермабразиото, са ефективен метод за справяне с непривлекателни мазоли, напукани пети и натрупана мъртва кожа. Въпреки че като разход спрямо стандартния педикюр или ексфолиране у дома, тези процедури са по-скъпи, но ефектът си заслужава, защото е по-добър и продължителен.