Пролетта е точното време да изпробвате нова форма или нюанс в косите, за да посрещнете вълнуващо по-топлите дни.

За да ви вдъхновим за промяна, заедно с фризьора Боян Василев подбрахме най-модерните стилове и цветове при косите за пролет-лято 2021. От шикозен боб до закачливи пастели, независимо дали предпочитате по-късите дължини или ще експериментирате с цветовете, несъмнено един нов стайлинг ще ви накара да изглеждате и да се чувствате неотразимо.

 

Дължина на русалка

Докато при Кардашиян косата винаги е била толкова дълга, че е стигала под кръста, то през последните месеци тенденцията е повече от гореща. Отправяйки поглед към модния подиум и червения килим, където дългите коси на моделите се реят във въздуха, едно е сигурно – че косата на русалка, която е

по-дълга от дългата, ще е на мода и през тази година.

Къс боб

Без значение дали е френски или къс, и през този сезон всичко ще е боб. Класическата дължина до брадичката ще е популярна опция през горещите летни дни, осигурявайки комфорт и придавайки стил на косата.

“Няма по-добър сезон от топлия, за да изпробвате боб с остри като бръснач ръбове. Този стйлинг може да бъде труден за поддържане, тъй като изисква постоянно подстригване, но е отличителен акцент и се комбинира особено добре с черни или тъмнокафяви коси”,  обясни Боян.

Афро

За да подчертае индивидуалността и да придаде характер на косата, в своята работа Боян залага на естествената текстура с извивки и къдрици. Любовта към големия естествен обем в косите продължава и през 2021.

Съветът на Боян е да прегърнете своята натурална и уникална текстура и да я оставите да разцъфти с минимални усилия. Дайте свобода на къдриците си и не забравяйте да нанасяте богат хидратиращ балсам за изглаждане и подхранване. Това е и ключът да запечате влагата в косъма.

 

Бретон стил 70-те

Френските бретони ще бъдат примамливи и тази пролет. Подстригването на бретона е вид ритуал  за скъсване със старото и преминаване към новото. Така че ако искате да започнете на чисто, просто си отрежте бретона. И макар френските бретонни винаги да са били класика, Боян отправя предизвикателство да излезете извън правилата. Експериментирайте във всички стилове –  странични бретони, ултракъси, скосени, с път по средата, отсечени и прави.

Ягодово руси нюанси

Нюансите в ягодово русо, вариращи от мед, злато, розово и праскова, ще продължат да бъдат популярни през целия по-топъл сезон. Отличаващ се с великолепна комбинация от светлочервени и топли руси тонове, този цвят е подходящ не само за блондинките, които искат да добавят енергия в косите, но и за брюнетки, които търсят промяна, без да излизат твърде далеч от зоната си на комфорт. За да избегнете избледняване и да удължите лятното сияние, поддържайте цвета с регулярно тониране.