Кожата, в която живеем, e все повече от решаващо значение не само за физическото, но и за емоционалното ни благополучие. Режимът на грижата за кожата на всеки един от нас е дълбоко личен. Това може би е една от причините за мнозина опитът с дерматолога да е ограничен само при критични медицински проблеми (подозрителна бенка, например). А при други ежедневната грижа да е оставена изцяло в сигурните ръце на специалиста.

Сега повече от всякога както жени, така и мъже все по-често търсят да се доверят на добър дерматолог и превръщат посещението при него в рутина. Дерматологът д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club споделя, че всяка следваща година пациентите му са по-млади от преди, водени от информираността и от влиянието на социалните мрежи. Друг изненадващ факт е, че все повече мъже преди 30-тата си година търсят услугите на дерматолог.

При условие, че имате младостта като предимство на ваша страна, какво точно трябва да се направи? Оказва се, че има немалко причини, заради които да посетите дерматолог в своите 20, за да се подготвите за своите 30.

Изградете по-интелигентна ежедневна грижа за кожата

Първото, което трябва добавите в списъка си със задачи, е да преразгледате рутинната си грижа за кожата, но заедно с дерматолог. Трябва да започнете да ексфолирате през своите 20, тъй като възобновяването на кожните клетки започват да намалява и така ще го стимулирате.  Ключово е също да добавите в грижата и нанасяне на богат на антиоксиданти серум за борба с оксидативния стрес. Заедно ще направите най-добрия избор.

Спрете акнето

За съжаление акнето при много от дамите е проблем доста след тинейджърството. Много жени след 20 страдат от пъпки, за които има лесно решение. Хроничното акне, което може да е резултат от гени до натоварен график или чести пътувания, може да изиска по-дълъг план на лечение. Често терапията включва комбинация от медикаменти и лазерни процедури с Clear Skin или серия от терапии за ексфолиране, почистване и хидратиране с иновативната хидродермабразио платформа Derma Clear.

Определeте навременен план за борба със стареенето

В края на 20-те и началото на 30-те започват да се появяват първите фини линии или петна. Повечето пациенти са наясно, че имат признаци на стареене, но е необходимо някой да има обясни какво точно е това. Поредица от стимулиращи колагена процедури с Alma-Q може да бъде една от превантивните мерки. Те могат да се комбинират в по-дългосрочен план с включени: редовен пилинг, микродермабразио, добавки и локални продукти. Тук премереният подход е от съществено значение, а да имате надежден лекар е безценно.

„Съществува фина граница между антиейджинг процедури и такива, с които бихте изглеждали по-възрастни, отколкото сте. Това, че всички правят дадена терапия, не означава, че вие имате нужда точно от нея. Когато една интервенция не е за пациента, моята роля е да обсъдим заедно и да достигнем до правилното решение. По-големите скули или устни не винаги са подходящи, овалът на лицето е толкова индивидуален и не винаги търпи повече обем“, коментира д-р Самер Шокър

Овладейте проблемите с изтъняването на косата

Освен всичко друго дерматологът е решение за справяне с проблеми с косата. Общото изтъняване има тенденция да се проявява с възрастта и може да се корени поради проблеми със скалпа или заради хормонални промени. Вместо да си причинявате безкраен стрес, можете да се доверите на дерматолога си внимателно да изследва скалпа, да диагностицира проблема, за да предпише точната терапия. Която може да бъде – медикаментозна, PRP терапия или курс с добавки като омега мастни киселини, които да възвърнат здравината на младежката коса.

Персонализирайте вашата стратегия за слънцезащита

Дерматолозите винаги подчертават важността на използването на добър ежедневен слънцезащитен крем – SPF 50+ с широкоспектърна защита. Нещо повече, с редовно проследяване на кожата можете да сканирате за евентуални увреждания от слънцето – да не говорим за ракови заболявания на кожата, които могат да се появят още на 20.  Също може да се наложи да се направят фини корекции в грижата – от смяна на хидратиращия и/ или фотозащитния крем до това да се намазват всички зони на лицето, като например носа, където обикновено не нанасяте от продукта.