Много пъти сме коментирали ползите от лазерната епилация и за двата пола, а в тази статия ви представяме топ 5 предимства от метода специално при мъжете.

Замисляли сте се колко часа инвестират мъжете в бръснене на лицето, гърба или гърдите? Усещането е като за хиляди часове. Според проучвания 90% от всички мъже в зряла възраст се бръснат поне веднъж на ден, а също така е изчислено, че ще се обръснат поне 20 000 пъти през живота си. Каква загуба на време!

Лазерната епилация може драстично да намали и премахне окосмяването, а в допълнение и да подобри състоянието на кожата. Освен че ще добави повече увереност и самочувствие у мъжа, лазерната епилация може да даде изцяло нова перспектива на неговия социален живот.

1. Нямате нужда от ежедневно бръснене и поддръжка

Най-очевидното предимство на лазерната епилация е, че никога повече няма да се налага да бръснете брадата си всеки ден. Това ще спести време, пари и дискомфорт от порезни рани и сърбеж след бръснене. Ежедневното бръснене отнема време и прави кожата груба и раздразнена. След няколко сесии с 3D платформата Soprano Titanium необходимостта от всекидневно бръснене ще остане в миналото, а състоянието на кожата ви ще се подобри драстично. След няколко процедури лазерна епилация ще забележите, че растежът на космите намалява и те изтъняват. След 3-4 сесии може да се наложи да се бръснете само веднъж на 6 седмици. Това ще ви осигури повече свободно време и кожата ви ще е по-малко зачервена и раздразнена.

Научете повече за предимствата на лазерната епилация със Soprano Titanium 

Научете повече

За окончателното премахване на окосмяването мъжете се нуждаят от малко повече процедури отколкото жените – между 8 и 10 в зависимост от зоната. След приключване на пълния курс, за поддържане на резултатите са необходими от 1 до 2 процедури годишно. Количеството тестостерон в тялото на мъжа и цялостният профил на хормоните е фактор, който определя броя на пълния курс необходими процедури. Цветът и плътността на космите също са важни, както и спазването на препоръките на лазерния терапевт за интервала между процедурите.

2. Без повече враснали косми

Мъжките косми са гъсти и дебели и докато растат могат да причинят появата на болезнени червени подутини по врата и шията, слабините, корема и гърдите. Ако не се третират, врасналите косми могат да доведат до образуване на белези. Също така, могат да бъдат болезнени и много трудни за отстраняване. Клинично е доказано, че лазерната епилация спомага за предотвратяване на враснали косми и пигментни петна вследствие на бръсненето. Лазерът, също така, с течение на времето въздейства благоприятно при състояния като фоликулит.

3. По-дефинирана линия на брадата

Ако непрекъснато се налага да бръснете косъмчетата около линията на брадата си, то лазерната епилация е точно това, от което имате нужда.  Премахването на окосмяването в зоната на скулите, по линията на челюстта и врата е важно за постигане на поддържана и стилна визия при мъжете. Ефектът е красиво оформена брада, чиста и гладка кожа – без тъмни участъци, без следи от косми и пъпчици. Едно от най-големите предимства на лазерната епилация със Soprano Titanium е, че може да се прави и през лятото.

4. Готови за спорт по всяко време

Ако спортът или плуването са вашата страст, не е нужно да мислите постоянно за косми и за бръснене. През по-голямата част от времето кожата ви ще бъде без косми, за да можете да се оставите на удоволствието от спорта по всяко време. Ползите от лазерната епилация в зоната на подмишниците за тези, които посещават фитнеса, са безспорни. Освен че спестява неудобството от окосмяването, означава по-приятно и свежо ухание през цялото време на тренировката. След лазерна епилация порите в зоната се свиват, липсват косъмчета, които да задържат миризми и бактерии, а оттам се редуцира изпотяването, подобрява се ароматът и се увеличава приятното усещане от активността.

5. Можете да намалите растежа и гъстотата без да премахвате напълно окосмяването

Не е нужно да премахвате напълно окосмяването с лазер. С лазерната епилация имате възможност просто да изтъните и разредите космите в дадена зона, така че да е по-лесна за поддръжка.

Вижте 5 стъпки, които ще ви помогнат да изберете правилното място за лазерна епилация

Научете повече