Ако сте почувствали необясним порив за промяна, то това е сигурен знак, че ви е завладял пролетният дух. Пролетта е съвсем близо и тя винаги идва с нови и свежи визии. Заедно с коафьора на Amber Beauty Club Боян Василев ви подготвихме списък с актуални стилове прически, с които да ви вдъхновим за новия сезон.

„Косите през 2020 не са изцяло нови, някои от тях бяха модерни през изминалите сезони, а други изобщо не са излизали от тренда.“, категоричен е Боян.

Здравата и плътна коса винаги ще е водеща тенденция. Уникалното предимство в Amber Beauty Club е възможността коафьори, дерматолози и медицински козметици да работят в екип. Така грижата за здравето на косата е поверена на няколко експерти. Красивата коса започва от здравия скалп, а комбинирането на терапии за кожата на главата с масаж преди самия стайлинг на косата, е само част от целия ритуал.

Високи пони опашки

Вероятно пони опашките ще са винаги на почит – високи класически прави, с много обем, с вплетени плитки, с очарователни разхвърляни вълни или къдрици. Всичко е в малките детайли, с които класическото пони може да придобие зашеметяващи измерения. И ако през зимата косите са по-лъскави и прави, то през пролетта тенденцията е косата да става по-плътна и обемна, за да се влее в енергията на топлото време. Предимството е на този тип прическа е, че е подходяща както за специални събития, така и за офиса.

Боб с различни дължини

Прическата, която е наистина функционална за този сезон е боб. Вече сме в новото десетилетие, но косите боб ще са актуални и тази поредна пролет. С някакъв лек бретон, асиметрични и с леки чупки, с много обем, къдрави и прави, с по-къса и средна дължина. Боб носи свежа и креативна младежка вибрация. Фризьорът Боян Василев съветва да избирате дължината на боб спрямо формата на лицето си. Ако имате по-кръгъл овал, е за предпочитане боб косата да завършва до ключицата, за да удължи лицето. За по-квадратни лица коафьорът препоръчва дължина под челюстта. А за сърцевидна форма на лицето идеалната линия е супер къса, за да подчертае скулите. При по-издължена шия, вариантите на боб са много, но колкото по-къса е шията, толкова по-класически стил трябва да бъде прическата. Може единият край да е по-дълъг от другия, с една постоянно поддържана дължина, за да създава илюзията, че сте с прическа във всеки момент.

Коса с мокър ефект

Плажните вълни с мокър ефект са черешката на пролетните прически. Шикозната и лъскава коса може лесно да бъде постигната, независимо от дължината. Всичко, от което имате нужда, е щедро количество гел за коса, нанесен от корените до върха с гребен с фини зъби или с четка. А за лъскав завършек спреят за блясък е задължителен.

Бретоните

И през пролетта на 2020 бретоните ще са също толкова модерни, колкото и през отминалите сезони. Бретони извън нормата, в цялата гамата от стилове –  странични бретони, ултракъси, скосени, с път по средата, отсечени и прави. Бретонът придава младежка визия и допълнително подчертава погледът.

Цветовете на пролетта

Когато става дума за новите цветове – все повече си отиват омбрето и балеажът, а на тяхно място идват по-плътните и равни цветове. През топлите месеци ще доминират максимално натуралните и изчистени цветове. Идеята е без значение дали косата е светла или тъмна, да се запази един цвят, като е възможен лек контуринг около лицето. Много леки high lights, като кичури погалени от слънцето. С този търсен ефект се създава светлина около лицето и илюзията за по-светли тонове. И тези акценти са в рамките на естествените цветове, без допълнителна яркост. Съветът на Боян Василев е да не се страхувате да експериментирате с цветовете и смело да заложите на джинджър или ягодовите (strawberry) нюанси, които ще са по-актуални от всякога.