Дерматологът д-р Самер Шокър от Amber Beauty Club ви представя 6 причини, заради които да опитате PRP терапията.

PRP е чудесна инжекционна терапия за естествено подмладяване на кожата и заличаване на признаците на стареене. Терапията включва реинжектиране на вашата собствена, обогатена с тромбоцити плазма, доставяйки на кожата изобилие от растежни фактори, които да стимулират нормалния лечебен отговор на организма за постигане на пълно подмладяване.

1. PRP осигурява тотално подмладяване

PRP стимулира производството на колаген и еластин, като уплътнява и стяга изтъняващата кожа, ефективно изглажда бръчките и фините линии. Тъй като повишава синтеза на колагена , е чудесна терапия за подобряване на цялостната текстура и тонус на кожата. И ефектът е супер естествен.  Терапията  е особено подходяща е за хора, които страдат от розацея или акне, тъй като действието й е наистина лечебно.

2. PRP стимулира растежа на косата

Загубата на коса може сериозно да компрометира самочувствието, особено при мъжете. Независимо дали става дума за наследствено оплешивяване или в следствие на хормонални промени, косопадът може да доведе психически и социални проблеми. Терапията с PRP е добра  иновативна опция за пациенти с изтъняване на косата. Тази неинвазивна процедура може драстично да увеличи растежа на косата, като стимулира производството на нови космени клетки. И по този начин може драстично да подобри визията и самочувствието ви без никакви рискове. По-гъстата коса е предпоставка да изглеждате по-млади и по-здрави.

3. Третира деликатните и труднодостъпни зони

PRP е изключително ефективен метод за третиране на деликатни зони като тази под очите. Точно там най-често се забелязват първите признаци на стареене. А в комбинация с Alma-Q, един от малкото иновативни лазери, показани за третиране на околоочния контур, резултатите са екстремно добри.

4. Безопасен естествен метод за лечение

PRP  напълно безопасна терапия, тъй като използва вашите собствени кръвни клетки (естествен биологичен материал) без добавяне на чужди продукти. Няма риск от отхвърляне или алергична реакция. Дискомфортът е минимален, тъй като PRP не включва хирургична намеса. Терапията е подобна на изследването с кръв. Терапията не е нова, още през 70-те е призната и използвана в болничната система и в спортната медицина заради своите ефективни лечебни свойства.

5. Резултатите са дългосрочни

Резултатите от PRP отнемат между 3 и 4 седмици, за да започнат да бъдат видими. Но са дълготрайни, обикновено траят от 12 до 18 месеца след задължителната първоначална серия от 3 терапии.

6. Собствената кръвна плазма стимулира локалния имунитет на кожата и цялостния имунитет на организма

Оказва се, че след периода на социална изолация тази процедура е особено актуална. Доказано е, че след приложение на собствена кръвна плазма, имунните клетки в периферната кръв се повишават с 15-20-%, което обуславя общия имуностимулиращ ефект на терапията и за повишаване защитните сили на организма. Особено благоприятен е ефектът при мускулно приложение, както и при инжектиране около входните врати за патогенни вируси и бактерии – лигавиците на устата, носа и очите. Заедно с общите имуностимулиращи средства, хранителните добавки и витамини това е един чудесен метод за подобряване тонуса и здравето на цялото тяло.