В тази статия ще ви обясним какви са ползите от инфузионните терапии и защо са толкова популярни.

През последната една година интравенозното вливане на инфузионни коктейли се превърна в актуална модна тенденция не само сред популярни личности, но е тотален хит навсякъде по света. И това е съвсем естествено, след като грижата за здравето и красотата придоби нови измерения след пандемията. Здравословното хранене, спортът и грижата за благосъстоянието на тялото увличат все повече последователи.

Богатите на витамини и минерали инфузионни коктейли са най-бързият път за зареждане на организма с необходимите витамини, минерали, микроелементи, електролити, антиоксиданти и ценни хранителни вещества.

Преди да изберете да се подложите на инфузионна терапия е препоръчително да се консултирате със специалист, с когото заедно да изберете най-подходящия коктейл с витамини и микроелементи спрямо специфичните ви нужди и очаквания. Специалистът ще проведе интервю с вас и може да назначи някои изследвания преди самата процедура.

Запишете час за безплатна консултация с д-р Бисер Пукалски от REVIV Sofia, експерт в областта на интравенозните терапии, за определяне най-подходящия инфузионен коктейл за вас.

Запазете час

Инфузионните коктейли повишават имунитета

При инфузинните терапии активните вещества не преминават през междинен процес на резорбция от храносмилателната система и черния дроб, а директно се вливат в кръвообращението, като активират клетъчната функция. Затова и ефектът е незабавен, усеща се непосредствено след процедурата и се засилва на следващия ден като ударен прилив на енергия и сила. Коктейлите с антиоксиданта глутатион, имат силен детоксиращ ефект върху организма. Спомагат за очистването на клетките от свободните радикали, образувани вследствие на стрес, липса на сън, претоварване или неправилно хранене. А това е условие за балансиране на органите и системите в организма. Терапията с вливане на витамини и минерали повишава имунитета и е превенция срещу различни заболявания.

Подобряват физическото и психическото здраве

Тялото се нуждае от определено количество витамини и минерали за правилното си функциониране. Ако се чувствате преуморени или стресирани, това може въздейства на здравето. Инфузионните коктейли гарантират, че тялото абсорбира всички основни витамини и минерали, подобрявайки цялостното физическо и психично здраве. Осигуряват ударен прилив на енергия, което е гаранция за по-висок коефициент на полезно действие в работата, по-добри резултати и кариерен успех. Терапията е и най-добрият начин да презаредите енергията си в най-кратки срокове. Ако имате работа с натоварен график или стресираща динамика, инфузионните коктейли ще намаляват безпокойството и стреса в ежедневието ви и ще балансират ума ви.

Помагат за поддържане на здравословно теглото

Инфузионните коктейли с витамини, микроелементи и антиоксиданти засилват метаболизма, регулират апетита и съня. Дават на тялото максимални нива енергия, с която да можете да подобрите физическата си форма, да поддържате балансирана диета и ефективно да намалите теглото си. Освен това често признаците на глад могат да означават, че сте дехидратирани. Заместването на калоричната храна и напитки с вода и хидратиращи инфузионни коктейли ще редуцира общия прием на калории и ще доведе до регулиране на тегло.

По-добро възстановяване след спорт

Всяка тренировка изтощава тялото. Упражненията причиняват мускулна умора, като едновременно водят до натрупване на свободни радикали. Витаминната инфузионна терапия възстановява хидратацията и хранителните вещества, аминокиселините предотвратяват загубата на мускулната маса, стимулират метаболизма и облекчават болката от мускулни спазми. Всичко това спомага за по-бързо атлетично възстановяване при спортуващите, което подобрява спортните резултатите.

Научете повече за инфузионните терапии на REVIV в Amber Beauty Club

Научете повече

Витамините дрипове са тайната за светеща младежка кожа

Витаминната инфузионна терапия директно доставя на дермалните клетки ценни хранителни вещества, като активират регенеративните процеси в кожата. Инфузионните коктейли с антиоксиданти, намаляват признаците на стареене и предотвратяват увреждането на тъканите. А интравенозните бустери с биотин забавят хронологичното и са превенция срещу фотостареенето на кожата. Вливанията помагат при фини линии и бръчки, пигментация, разширени пори, при дехидратирана кожа и сухи петна. Те са най-прекият път за постигане на хидратирана, свежа и блестяща кожа.

Инфузионните коктейли с витамин C, например, подобряват еластичността на кожата, лекуват акне и засилват производството на колаген. Глутаминът подпомага за очистването на тялото от токсините и възстановява UV уврежданията.  Осигуряват жизненост и привлекателност. Запазват кожата младежка.

Условие за по-плътна и здрава коса

Инфузиите ускоряват кръвоснабдяването в скалпа и осигуряват здравословен растеж на косата. Формулите с витамин В комплекс и аргинин уплътняват и задравяват косите.