Ако инвестирате в качествени продукти, специално създадени за кожата около очите, и направите някои корекции в рутинната грижа в тази зона, ще се радвате на свеж и озаряващ поглед.

Много хора използват едни и същи почистващи козметични продукти за лице и за околоочен контур. А в комбинация с не особено добра грижа или с липса на каквато и да е грижа, както и с модерния стереотип на лайфстайл – всичко това води след себе си до преждевременни линии, сухота, чувствителност, тъмни кръгове, подпухналност и уморен поглед.

Представяме ви 7 грешки, които допускаме в грижата за кожата около очите и които могат да се окажат катализатор за ненавременна загуба на младежкия поглед и мекота.

 

Пропускане на крема за очи

Повечето хора вече знаят колко жизненоважно е овлажняването на кожата ежедневно, но забравят да хидратират околоочната област. Подобно на останалата част от лицето ви, околоочният контур се нуждае от хидратация и овлажняване ежедневно. Околоочният крем помага за намаляване на бръчките и подпухналостта, прави кожата в тази зона да изглежда по-свежа и гладка и забавя появата на линии.

 

Твърде много околоочен крем

Повечето от нас изстискват и намазват твърде много от продукта, въпреки че зоната около окото е малка. Прекалено много крем може да предизвика подпухналост и подуване, особено в долния клепач. Достатъчно е количество по-малко от грахово зърно. Когато кремът е повече, предполага да бъде нанесен много близо до клепачите, миглите или да попадне във вътрешността на очите, което може да причини дразнене и е вредно. Поставяйте само малки количества крем върху орбиталната кост, под веждите и далеч от линията на миглите.

 

Неправилно нанасяне на крема за очи

Трябва да избягвате да прилагате продукта директно върху цялото око с едно движение или втриване, защото това разтяга кожата и я състарява. С нежни потупващи движения с минимален натиск първо нанесете в горната част, като внимателно се движите от вътрешната към външната страна на окото. След това повторете в долната част. Тази техника помага за стимулиране на микроциркулацията и лимфния дренаж около зоната на очите и поддържа кожата гладка, без линии и бръчки.

 

Грешно дегримиране

Въпреки че вероятно често се изкушавате да се гмурнете в леглото, без да си измиете лицето, има куп важни причини, поради които трябва да премахвате грима от очите всяка вечер. Когато пропускате ежедневната си рутинна грижа за кожата и оставяте с грим, докато спите, това може да доведе до бръчки и отпускане на кожата. Освен това един от механизмите за запазване на здравата кожна тъкан е сънят, по време на който новите клетки заместват по-старите. Когато оставите грима върху лицето и очите си през нощта, прекъсвате процеса на възстановяване и регенерация на клетките и не можете да се възползвате от предимствата за кожата по време на сън. Можете да забързате стареенето на кожата около очите и да увредите миглите, ако премахвате грима неправилно. За да защитите миглите си и да създадете по-здравословна среда, в която новите мигли да растат, внимателно изтривайте грима с движение надолу по посока на растежа. Почиствайте с нежни движения и винаги избягвайте да натискате кожата и да търкате.

 

Не пренебрегвайте последователността на продуктите за лице

Винаги проверявайте кога да приложите околоочния си крем – преди или след хидратиращия крем Редът, в който се прилагат козметичните продукти за лице има голямо значение. Правило, което помага при вземането на решение е, че по-леките текстури винаги се нанасят първи, последвани от по-богати и тежки консистенции.

 

Никога не нанасяйте върху суха кожа

Повечето от вас допускат грешка като използват крем за очи и овлажнител за лице върху суха кожа. Нанасянето на околоочен крем върху влажна кожа ще запечата хидратацията и ще я удължи. Опитайте се да се противопоставите на желанието първо да подсушите лицето преди да нанесете козметичните продукти.

 

Не разтърквайте зоната около очите

От цялото лице кожата под очите е най-тънка и деликатна, затова трябва да сте много внимателни и нежни. Ако често търкате очите си, когато ви сърбят, неволно причинявате щети на зрението си  и на чувствителната кожа около тях. Никога не натискайте и не разтърквайте силно, когато използвате околоочен крем, а нанасяйте с леко потупване. Рязкото втриване може да доведе до линии и бръчки.