14 февруари е от онези празници, които или наистина обичате или категорично отхвърляте. Освен че преплита различни традиции и вярвания, в повечето случаи да разделя празнуващите на романтици и любители на виното.

Без значение дали сте романтична натура или сте ценители на напитката на боговете, официалният ден на любовта си струва да бъде отпразнуван. Поднасяме ви няколко чудесни причини да празнувате на Свети Валентин – със или без половинка.

 

Свети Валентин е традиция и има очарователна история

Една от най-добрите причини да се празнува Свети Валентин е, защото има очарователни корени както в християнската, така и в древноримската традиция. Съществуат няколко легенди, като според най-популярната Свети Валентин е извършвал тайни брачни церемонии за млади влюбени двойки в древен Рим. Римският император Клавдий II води много войни и се нуждае от по-голяма армия. Забранява на мъжете да се женят, тъй като счита, че най-добрите войници са необвързаните и бездетни мъже. Свещеникът Валентин пренебрегнал този указ и е хвърлен в затвора, а по-късно екзекутиран. Пишейки писма от килията си, той ги подписвал „Ваш Валентин“. Така поставил началото на валентинките.

 

Любовта винаги си струва да бъде празнувана

Макар че през годините Денят на влюбените в голяма степен се комерсилизра, в същността си празникът отдава почит на любовта. Независимо дали в момента сте или някога сте били влюбени, факт е, че няма друго по-универсално човешко чувство от любовта. Любовта вдъхновява и е в основата на велики човешки открития и постижения. Любовта сближава, сплотява, създава семейства и се противопоставя на логиката. Любовта е неизбежна и си струва да бъде празнувана всеки ден от годината.

 

Ако сте във връзка, покажете любовта си към половинката си

Ако имате късмета да сте в забавна и здравословна връзка с отдаден партньор, когото обичате, то това е перфектната причина да празнувате Свети Валентин. Това е ден за нежност и обяснение в любов. Можете да покажете любовта си като приготвите вкусна закуска или вечеря за човека, когото обичате. Ако сте почитатели на зимните спортове, бягство за романтичен уикенд в планината е брилянтна идея, още повече, че тази година 14 февруари е в неделя.

Грижата е най-милото обяснение в любов. Можете да кажете „Обичам те!“, като поглезите своята половинка с терапия за здраве и красота. А защо не – да отидете едновременно на разглезващ масаж за двойки?

 

Любовта вдъхновява креативността

Дори писането да не е най-силната ви страна, все пак да подарите любовно писмо, стихотворение или ръчно изработена картичка е толкова мил и романтичен начин да изразите чувствата си към някого.

 

Идеален повод да си купите подарък и да покажете любов към себе си

Незавизимо дали сте сингъл или в двойка, Свети Валентин е идеалното оправдание да се поглезите. Вие абсолютно заслужавате подарък за Свети Валентин и не е задължително да идва от някой друг, за да е страхотен. И вероятността да ви хареса е на 100%, защото ще получите точно това, което желаете. Освен това малко повече внимание и любов към самия себе си ще увеличи усещането за щастие и благополучие.

 

Чудесен повод да се видите с приятели

Свети Валентин не е задължително да бъде празнуван само с романтичен партньор. Много обвързани признават, че са прекарали най-добрите си празници на 14 февруари с прители преди да имат връзка. Споделянето на вкусна храна, пиенето на вино и воденето на весели разговори са винаги добра идея за правенето на красиви спомени.

 

Възможност да разпръснете любовта

Напомнете на приятелите и семейството си колко много ги обичате и колко са важни за вас, като им се обадите или им изпратите съобщение или картичка за Свети Валентин.