В началото на годината вероятно всеки от вас е твърдо решен да начертае нови цели, които стриктно да следва в постигане на съвършенство и повече радост. Да сте по-активни, да спортувате, да четете или да пътувате повече. Но несъмнено трябва да включите в списъка си за Новата година и някои цели, свързани с по-добрата грижа за кожата. Заедно с нашите дерматолози подбрахме няколко постижими решения за по-щастлива и здрава кожа. Ако се придържате към този план, със сигурност ще изглеждате най-блестящи, доволни и секси през цялата 2020 г., а и след това.

Погрижете се по-добре за кожата на тялото

Вероятно като всички ценители на красотата и вие използвате поне няколко козметични продукта за лице. Но замисляли ли сте се колко усилия полагате за кожата на останалата част от тялото си напоследък? През 2020 г. направете приоритет да обичате кожата на тялото си толкова, колкото и кожата на лицето си. Трябва да почиствате, ексфолирате и хидратирате тялото си по същия начин, по който го правите и за лицето си. В Amber Beauty Club ще откриете фантастични ексклузивни терапии за тяло на Biologique Recherche. Ексфолиращата процедура P50 „Нова кожа“ е комбинация от нежен пилинг и хидратиращ масаж, от която всяка кожа се нуждае веднъж месечно, за да е обновена и красива по всички точки на тялото.

Фокусирайте се  върху шията, деколтето и ръцете си

Всички основно се притесняват дали лицето издава възрастта им, но често първите признаци на стареене засягат кожата на шията, деколтето и ръцете. Същите продукти, които използвате за лицето си, нанасяйте и върху кожата на шията, деколтето и ръцете. Специално през студените месеци избирайте по-плътни текстури за хидратация на откритите части от тялото. Д-р Манолова препоръчва през зимата да добавите и мезотерапията като средство в грижата за ръцете и шията.

Използвайте слънцезащитен крем всеки ден

Независимо от това, че навън е студено или небето е облачно, ежедневният SPF е абсолютно задължителен за лицето, устните и ръцете. Фотозащитата спомага и за забавяне на стареенето. Превърнете в ежедневна рутина използването на овлажнител (крем и балсам за устни) с най-висок SPF и с широк спектър на покритие (както срещу UVA, така срещу UVB лъчи). Нанасяйте както в градска среда, така и в планината. Особено за любителите на зимните спортове: рискът от изгаряне през зимата, е много по-висок, отколкото през лятото.

Избягвайте резките температурни разлики

Колкото и да са добри за тялото, спа процедурите през зимата не са добро решение за кожата на лицето. Когато градусите навън са минусови, трябва да внимавате с горещите душове, сауни и парни бани. В повечето случаи кожата на лицето страда от температурните амплитуди. Резките промени от много горещо към студено и обратно могат да доведат до обостряне на розацея, а ако се повтарят всекидневно, да отключат това кожно заболяване.

Изпробвайте нови терапии, с които да поглезите  кожата си

През 2020 г. опитайте възможно повече нови терапии за разкрасяване и релаксация. Така ще откриете процедурата, която наистина ви харесва и е ефективна за вашата кожа. Можете да започнете с Amber масаж, който е микс от източни масажни техники (тай масаж, дийп тишу, шиацу) и мануална терапия. А след като сте засилили метаболизма, микроциркулацията и сте увеличили хормона на удоволствието, да тествате някой от най-новите лазери за стимулиране синтеза на колаген.

Направете така, че сънят да работи за вас

Сънят като средство за красота е абсолютна реалност. Можете да превърнете спането в истинска естетична терапия. Уверете се, че ефективно използвате времето, докато сте в леглото, за да подпомогнете грижата за кожата да работи по-добре. Добрият сън активира обновяването на клетките на кожата и гарантира свежо лице сутрин. Също така, помислите, да инвестирате и в копринени калъфки за възглавници, за да предотвратите събуждането с вдлъбнатини и гънки по челото и бузите.

Отидете на дерматолог

Това вероятно е по подразбиране, но в случай, че не е така, планирайте консултация с дерматолог поне веднъж годишно. А защо не в началото на годината, когато можете да направите план за цялостна грижа за кожата по месеци. От януари до март е най-подходящото време за третиране на несъвършенства като пигментации, разширени пори, по-дълбоки бръчки, белези от акне и от различни кожни заболявания (варицела). Сега, когато слънчевите лъчи са по-слаби, могат да се прилагат по-силни пилинги и агресивни апаратни процедури за обновяване на кожата. А през април и май да я подготвите за морето, като я освежите, хидратирате и скулптурирате, придавайки й повече обем. Направете 2020 годината, в която се грижите съзнателно за кожата си.