Грижата за кожата е особено актуална през зимните месеци, защото това е времето, в което могат да се правят някои специфични процедури, които са неподходящи за прилагане през пролетта и лятото. Такива например са част от неоперативните методи за подмладяване на кожата на лицето и по-точно тези, които се базират на метода на радиочестотата. 

Подмладяване на кожата с неоперативни методи през зимата

Забавянето на процесите на стареене на кожата е нещо, което много хора желаят и търсят в дерматологията и естетичните грижи за лице. Основните технологии, чрез които са прави по неоперативен начин са:
– с лазерни технологии;
– с IPL технологии;
– с радиочестота. 

И докато всяка технология има своите предимства, в тази статия ще се фокусираме конкретно върху методите на радиочестотата и ще ви ги представим в по-дълбоки детайли. 

Подмладяване на кожата на лицето чрез радиочестота

Радиочестотната технология (RF) има своето приложение в дерматологичната и естетична грижа в няколко основни направления:
– подмладяване на кожата;
– стягащ ефект на кожата;
– лечението на белези. 

В Amber Beauty Club подбираме най-доброто за нашите клиенти и предлагаме два много успешни метода за неоперативно подмладяване на кожата на лицето: 

1) Радиочестотното подмладяване с Accent Prime RF pixel;

2) Радиочестотен микронидлинг с Morpheus8

Всяка от двете терапии има своите специфики, които ще представим в детайли за вас. Помнете, че финалното решение коя от двете терапии да бъде приложена за пациентите ни се взема задължително и само след консултация с някой от нашите дерматолози.

Какво представлява процедурата с Accent Prime RF pixel?

Миркоплазмената технологията, която се използва в тази терапия е патентована от известните лазери Alma, с които също работим в Amber Beauty Club. Самата процедура комбинира прецизно следните два ефекта:
– термален ефект;
– аблативен ефект. 

Благодарение на тях се прави цялостен ресърфейсинг на кожата на лицето, като се използва фракционирана радиочестотна енергия, която стимулира кожата да произвежда повече колаген чрез правене на фини микроканалчета на предварително зададена дълбочина. 

Процедурата протича на два етапа:
1) Първо се прави микро-перфориране и обновяване на кожата с Pixel RF;
2) След това се въвеждат активни вещества под налягане с накрайник Impact Alma. 

Това, което трябва да знаете за процедурата е, че се прилага основно през зимните месеци. В зависимост от индикациите се използват различни настройки, които третират пигментация, широки пори, белези, фини линии и бръчки. 

Средната продължителност е около 40 минути, като броят нужни процедури обикновено е до пет, но това решение се взема след консултация с дерматолог. Периодът на възстановяване на кожата след процедурта е между три и седем дни. 

Какво представлява радиочестотният микронидлинг с Morpheus8?

Това е една процедурите, която стана много популярна в последната година. Причината за това е, че много известни личности (като Ким Кардашиян, например) започнаха да се подлагат на терапия с радиочестотен микронидлинг с Morpheus8 и останаха очаровани от резултатите. 

Самата процедура комбинира успешно следните две неща:
– действието на радиочестотната енергия;
– микроиглената терапия.

Комбинацията стимулира синтезирането на колаген и еластин в кожата. Може да се използва за лице и тяло, но най-предпочитаните за третиране зони са линията на челюстта и зоната, която се намира под брадичката. 

В зависимост от нуждите на пациента се използват различни накрайници със специфичен брой микроигли, достигащи предварително определена дълбочина на кожата на лицето. Всичко зависи от дадената терапия и кожните състояния, които се адресират. 

Ето как протича самата процедура:
– Morpheus8 с помощта на специфичния избран накрайник прави микроканалчета (това не уврежда кожата на лицето);
– Това дава началото на контролиран заздравителен процес; 
– Радиочестотната енергия стига до по-дълбоките кожни слоеве като ги загрява;
– Получава се засилен процес на регенерация и производство на важните еластин и колаген. 

Всичко това предизвиква подмладяващия ефект за кожата и подпомага възстановяването на всички кожни дефекти и белези. Броят и честотата на процедурите се определят от дерматолог, но стандартно се правят до три процедури на всеки месец, месец и половина. След процедурата има зачервяване на кожата на лицето и в някои случаи може да се получи лек оток, но всичко ще е премине в рамките на 24 часа. 

Неоперативно подмладяване с радиочестота в Amber Beauty Club

Качествената грижа за кожата е изключително важна. Именно заради това е задължително да се консултирате със специалист, за да изберете подходяща процедура за подмладяване на лице. Предвид вашите нужди и специфики на кожата ви ще бъде назначена най-добрата възможна за вас терапия. Препоръчваме да побързате, за да можете да приключите през студените месеци. Очакваме ви!