Лазерната епилация е една от най-популярните и достъпни козметични процедури, чрез които можем да поддържаме външния си вид. Тя е идеална за премахване на излишното окосмяване по цялото тяло както за жени, така и за мъже. Разбира се, ако се колебаете, можете да започнете с някои определени области като ръце, крака или подмишници. 

Все още съществува някаква закостеняла и стереотипна представа, че представителите на силния пол не трябва да полагат адекватни грижи за своята външност. Всъщност лазерната епилация е грижа, която външният ни вид заслужава. Освен това тя крие много предимства, за които дори не подозирате. 

Предимства на лазерната епилация 

В наши дни дори само мисълта за съпоставяне на бръсненето, обикновеното епилиране и кола маската с лазерната епилация, като метод за премахване на излишно окосмяване, биха предизвикали усмивка. Съвременните методи имат редица положителни ефекти, които трябва да имаме предвид, когато правим своя избор: 

  • не страдаме от появата на враснали косъмчета – това са едни от най-лошите последици от другите методи за отстраняване на космите. При лазерната епилация не съществува проблема с врасналите косъмчета и те повече няма да ви притесняват; 
  • белези след процедурата – нека не се лъжем. Всеки, който се е бръснал, се е порязвал, а който си е правил кола маска, със сигурност е имал сини петна след този вид депилация. Това определено са неприятни визуални последици, за които не трябва да се тревожите, ако използвате лазерна епилация; 
  • кожата става по-мека след процедурата – след премахването на косъмчетата с лазерна епилация кожата става по-мека, защото се справя по-добре с изкореняването им. Нещата не стоят така при “традиционните” методи. Там, ако прокарате ръка срещу посоката на косъма, ще усетите, че може да има неприятно усещане на твърдост и неестествена грапавост; 
  • има по-дълготрайни резултати – лазерната епилация има много по-дълготраен ефект. Може да не се налага да повтаряте процедурата със седмици или дори месеци. Добрата новина е, че след всяко следващо посещение космите ще избиват все по-рядко и все по-трудно. 

Лазерна епилация за мъже

Ще помолим дамите да ни извинят, но ще посветим една част от тази статия специално на мъжкото съсловие. Не сме сигурни защо, но в 21-ви век все още за някои представители на силния пол, темата за премахването на окосмяването е табу. Вашето мъжество не е застрашено от това, че полагате адекватна грижа за себе си. Вече сме говорили за ползите от тази процедура за мъжете. 

Ако имате колебания дали това е подходящото нещо за вас, то опитайте поне веднъж, за да се убедите в положителните страни. Това важи особено за хората, които ползват друг метод за премахване на окосмяването. Както видяхте и по-горе в статията, лазерната епилация превъзхожда всички останали начини. 

Помислете само за това, че няма да се налага всяка сутрин да ставате и да се бръснете. Освен това може да имате много по-добре оформена брада. Не звучи зле, нали?

Лазерна епилация от следващо ниво със Soprano Titanium 

Както знаете, в Amber Beauty Club работим с най-високите стандарти в грижата за външния вид на нашите клиенти. И лазерната епилация не е изключение. В нашата ежедневна работа за този тип процедури използваме методи на световно ниво като Soprano Titanium. 

Вече сме коментирали неговите предимства и вярваме, че данните говорят сами: 

  • определян е като най-безболезнен и бърз метод; 
  • прилага се в цял свят и има над 18 милиона доволни потребители; 
  • носител е на награда Best New Treatment за 2019 г. на международната платформа My Face My Body. 

Moжете да видите и видео в нашия YouTube канал за това как се работи със Soprano Titanium. Не трябва да имате притеснения за вашата кожа, дори ако сте с тен. След процедурата тя ще бъде по-мека и гладка, а резултатите са дълготрайни. Ако трябва да изчислим вложените пари, време и усилия, то определено ще видите, че лазерната епилация е най-доброто решение за вас. 

За да сте доволни от лазерната епилация, е важно да спазвате две основни неща – насоките, които ви дава лазерният терапевт, който се грижи за вашия външен вид и графикът на процедури така, както той е препоръчал. 

Заповядайте при нас и ни оставете да се погрижим за вашия външен вид по начин, който заслужавате.