Обучението демонстрира трансформацията на пациенти чрез миомодулация с филъри и ботулинов токсин

През изминалия уикенд дерматолозите доц. Весела Райкова и д-р Янита Михайлова от Amber Beauty Club се присъединиха към тренинга на Allergan Medical Institute на тема „Разкодиране на миомодулацията“ ( „Myomodulation decoded“).

Обучението практически показа трансформациите при пациенти, на които чрез миомодулация бяха инжектирани на филър и ботулинов токсин в точките, известни като MD кодове по метода на д-р Маурисио де Майо.

Проф. Дарио Бертоси (Dario Bertossi), лицево-челюстен хирург в една от най-големите естетични клиники във Верона, изнесе лекция и демонстрира как миомодулацията с филъри може да промени начина, по който се усмихваме и изразяваме емоциите си. А полският дерматолог д-р Силвия Липко Годлевска представи лекция на тема „Химична миомодулация чрез инжектиране на ботулинов токисн – парадигма за дълбока трансформация при пациента“. От българска страна в дикусионните панели като модератори се включиха дерматолозите д-р Ива Сотилова и д-р Катя Паскова.

Миомодулацията е промяната в активността на лицевия мускул, когато в/ под или над него се постави филър или ботокс. Бръчките са само признак и следствие от стареенето, а всъщност мускулите са най-важната част, върху която трябва да се въздейства, за да се управляват посланията, които изпращаме чрез лицето си. Когато дерматологът влияе върху мускулите, той постига естествени резултати за освежаване и омекотяване на чертите.

Мускулите на лицето се разделят на две групи – с повдигащо и с отпускащо действие. Двете групи работят в противоположни посоки, както при издърпване с въже. Така лицето може да се моделира за постигане на най-добрата симетрия. При миомодулацията се работи за промяна на цялостната визия на лицето, като инжекторът трябва да познава анатомията до съвършенство. Тъй като промяната на активността на един мускул обикновено води до повдигане или релаксация едновременно в различни части на лицето, а не само в зоната на инжектиране. Правилните точки на поставяне на филър или невротоксин, върху или под мускула, съответно води до точно определени и удовлетворяващи резултати.