В днешно време, външният вид много често се възприема като отражение на вътрешното състояние на човека. Здравото и стегнато тяло е признак за балансиран и качествен начин на живот и може да допринесе до редица положителни промени в личен и социален план, поради благоприятния ефект, който оказва върху човешките самочувствие и себевъзприятие.

Именно поради тази причина, все повече хора инвестират в различни диетични планове и режими за активен начин на живот, целящи подобрение в цялостния вид на тялото. За съжаление, обаче, в много случаи и най-редовните усилия не водят до постигане на желаните промени, което поражда необходимостта от прибягване към по-ефикасни и бързодействащи методи за сдобиване с мечтаната визия. Тъкмо тук идва и ролята на набиращите все по-голяма популярност неинвазивни процедури за контуриране на тялото и редуциране на телесната обиколка.

Какво представлява контурирането на тялото?

Този тип процедура включва селективното таргетиране на мастни клетки от подкожните тъкани, които не могат да бъдат унищожени чрез активно спортуване или балансирана диета. В тялото на всеки човек е заложен определен брой мастни клетки, които при натрупване или загуба на тегло респективно увеличават и намаляват своя размер. Докато добавянето на нови мастни клетки в организма не е възможно, унищожаването на вече съществуващите такива може да бъде постигнато, без вероятност за бъдеща регенерация. Именно на този принцип работят и терапиите за контуриране на тяло.

Чрез употребата на различни апарати в тези процедури, желаните ефекти се постигат посредством разнообразие от технологии и подходи. VelaShape III, например, използва инфрачервена светлина и вакуумно засмукване за разбиването на мастните натрупвания и стимулацията на нов колаген. В съпоставка, популярната сред холивудските звезди Morpheus8 терапия обединява действието на радиочестотната енергия и микронидлинга, а иновативният Endospheres апарат работи с компресивни вибрации, използвайки мускулите за съпротивление.

процедура за контуриране на тялото

Accent PrimeX – революция в контурирането на тялото

Макар и процедурите за редуциране на мастните клетки в организма да не са нещо ново, иновативността на използваните в тях технологии е от голямо значение за крайния резултат и неговата продължителност. В Amber Beauty Club сме посветени на мисията си да предоставяме възможности на своите клиенти да се докоснат до най-актуалното и качественото, което светът на естетичната медицина има да предложи. Именно с тази цел избрахме да ви запознаем с едно от последните високоефективни попълнения на пазара, благодарение на което мнозина вече са постигнали мечтаната фигура – Accent PrimeX от Alma Lasers.

С революционна технология, обединяваща действието на ултразвукова и радиочестотна енергия, тази процедура е ефективно решение не само в редуцирането на телесната обиколка, но и в заличаването на редица други кожни несъвършенства във всяка част от тялото. Платформата работи с три различни апликатора, които могат да бъдат използвани индивидуално или комбинирано, в зависимост от търсения резултат. Всеки от тях има своите предимства и е специално създаден за таргетиране на конкретен проблем.

UltraWave апликатор

С последно поколение ултразвукова технология и широка повърхност, този апликатор внедрява високоскоростни енергийни импулси в кожата, като загрява таргетираната тъкан и разтопява упоритите мастни клетки. Ултразвуковите вълни се разпределят равномерно върху кожата, без създаване на централна точка на нагряване, благодарение на вакуумната PrimeX технология, която осигурява непрекъснат контакт на апликатора с третираната зона. Всичко това допринася за максимален и дълготраен ефект от процедурата, който може да бъде постигнат чрез кратки, 20-минутни посещения.

Xcentuate апликатор

Използвайки фокусираното действие на радиочестотната енергия, този апликатор е специално създаден за таргетиране на кожните несъвършенства в по-големи зони на тялото. Той работи с патентованата UniPolar P4 технология, позволяваща измерването на кожната температура в реално време и оптимизира енергийното действие върху третираната тъкан, благодарение на вградения охлаждащ механизъм. Апликаторът намира приложение в процедури, целящи видимо стягане и изглаждане на кожната повърхност.

UniBody апликатор

Дистрибутира радиочестотната енергия посредством вграден масажиращ пръстен, който спомага за подобряване на кръвообращението и стимулиране производството на колаген, като позволява и 4-степенна регулация на дълбочината на загряване. Този апликатор е особено подходящ за редуциране на целулита и значително подобрява цялостния вид на кожата. Комбинира мощна униполярна RF енергия за дълбоко дермално загряване с цел ускоряване на метаболизма в подкожната тъкан и значително заглаждане и стягане на кожата.

топене на мазнини в областта на корема

За кого е подходяща процедурата?

Процедурите за контуриране на тялото намират приложение сред широк кръг от потребители – от хора, които търсят бърз и ефикасен начин за справяне с излишните мазнини до хора в добра физическа форма, които искат да изкарат на показ най-добрите черти на тялото си. Благодарение на иновативната PrimeX технология и възможността за комбинирано действие на разработените към платформата апликатори, тази процедура намира няколко основни приложения.

Редуциране на телесната обиколка

PrimeX Classic терапията, която използва мощното действие на UltraWave апликатора е перфектният избор за клиентите, чиято основна цел е редуцирането на телесната обиколка. Едва с 4-6 кратки посещения, разпределени в период от 2-3 месеца, могат да бъдат постигнати безпрецедентни резултати, които да превърнат мечтания силует в реалност.

Таргетиране на мастни клетки и изглаждане на кожната повърхност

За комбинирано разтапяне на мастните клетки и добавен стягащ ефект върху кожата, можете да се доверите на PrimeX Pro терапията, която обединява действието на UltraWave и Xcentuate апликаторите. Процедурата обикновено отнема по-малко от час, като през първата половина се извършва фокусирано таргетиране на подкожните мазнини с помощта на ултразвуковите импулси, а след това, радиочестотната енергия се използва за стягане на третираните тъкани и цялостно подобряване на кожната текстура.

Контуриране на тялото и премахване на целулит

Ако искате да постигнете едновременно контуриране на тялото и заличаване на по-упорити кожни несъвършенства като целулит и стрии, то PrimeX Premium е правилният за вас избор. С комбинираното действие на UltraWave и UniBody апликаторите, ефектите на ултразвуковата и радиочестотната енергия достигат до различни слоеве на кожата, подобрявайки кръвообращението в третираните тъкани и гарантирайки по-голяма дълбочина на нагряването.

Зоните, в които решаваме проблем с мастни натрупвания и редуциране на целулит и излишна обиколка, са бедра, задни части, корем, ръце и паласки.

Освен всичко това, PrimeX процедурите намират приложение и в таргетирането на други кожни несъвършенства като лечението на белези, заличаването на пигментации и премахването на двойна брадичка.

Как да си гарантираме дълготрайност на постигнатите резултати?

Accent PrimeX е сигурен и бърз начин да постигнете невиждани досега резултати в моделирането на тялото. Въпреки това, не забравяйте, че макар и да осигурява видим и дълготраен ефект, тази процедура не е инструмент за заличаване на последиците от нездравословния начин на живот.

Затова, ако искате да запазите постигнатите резултати максимално дълго и да използвате терапията като стъпало към мечтаната визия, опитайте да се придържате към балансирана диета и по-висока физическа активност в ежедневието, както и да редуцирате вредните навици, известни с пагубния си ефект върху вида на тялото и кожата.

За да научите повече относно подходящи за вас процедури и терапии, с които да превърнете силуета-мечта в действителност, експертите от нашия екип са винаги насреща, за да ви разкрият нови посоки в света на красотата. Ако искате да се уверите сами, запазете своя час за консултация тук.