Въпреки че полагатe толкова много грижа за кожата си и се стараете да избегнете всички грешки, които биха могли да навредят на сияйния й вид, понякога малко допълнителна помощ е добре дошла, нали? В света на естетиката има толкова много опции! Колкото и да обичаме разнообразието сме длъжни да признаем, че в някои случаи наличието на твърде голям избор от процедури е объркващо и изморително. Ето защо, в днешната статия ще разгледаме няколко неинвазивни, апаратни процедури за лазерно подмладяване, подходящи за различна възраст и нужди. С всяка една от тях кожата ви ще бъде уплътнена и стегната. Затова нека първо разгледаме процедурите една по една!

CO2 лазерен пилинг

CO2 лазерният пилинг, известен като “лазерен пилинг” или “лазерен ресърфейсинг”, премахва увредените тъкани, разкривайки слоеве здрава кожа. Когато лицето ви има нужда от цялостно, видимо помладяване, можете да се доверите на процедура с фракционен СО2 лазерен пилинг – златният стандарт сред аблативните лазери. С него контролирано се премахват слоеве увредени кожни клетки до различно ниво, като по този начин се стимулира тяхната регенерация максимално ефективно и се постига значително подмладяване, уплътняване и стягане. Освен фини и дълбоки бръчки, СО2 лазерният пилинг премахва дълбоки, трайни белези от акне, шарка или от хирургическа намеса. CO2 е изключително ефективен при третиране на редица доброкачествени образувания – фиброми, бенки, ксантелазми, брадавици, сирингоми, кератоми, хиперплазии, кокоши трън и други.

За кого е подходящ CO2 лазерният пилинг?

Най-подходящ е за хора, които имат фини линии, възрастови петна, белези от акне или увреждане от слънцето, но е ефективно лечение и за тези, които имат по-дълбоки бръчки. Преди да се подложите на процедурата, трябва да избягвате пряко излагане на слънце или използване на солариум поне един месец, като за пациенти с по-тъмен тен или проблеми с пигментацията се предписват избелващи кремове. Възстановителният период след лазерния пилинг е около една седмица до 10 дни, в зависимост от дълбочината на работа и размера на третираната зона. По време на възстановителния период е важно да избягвате да мокрите лицето си, както и да използвате грим поради лющенето, което ще настъпи след процедурата.

Лазерен лифтинг с Alma-Q

Процедурите с Alma-Q са неинвазивни, напълно безболезнени лазерни терапии, които бързо и ефективно третират кожни несъвършенства. Ако искате да направите кожата си по-гладка, по-млада и по-здрава, лазерният лифтинг с ALMA-Q е точният избор за вас. Това е високотехнологично решение, което използва лазерна енергия, за да проникне дълбоко в кожата, стимулирайки нов колаген и еластин. Най-добрата част? Безболезнено е, без време за възстановяване и без нужда от анестезия! В англоговорящите държави тази процедура е известна като „лифтинг в обедната почивка“ (lunchtime facelift), защото е бърза, лесна и не нарушава рутината през деня. Помага за повдигане и стягане на кожата, свива порите и премахва несъвършенствата и има гарантиран дълготраен ефект, тъй като стимулира в дълбочина производството на колаген. Терапията с Alma-Q e инвестиция в бъдещето ви – ефектът е видим дори след години, когато кожата ще продължава да бъде плътна и няма да губи обема си.

За кого е подходящ лазерният лифтинг с Alma-Q?

ALMA-Q лазерният лифтинг е подходящ за почти всеки тип кожа. Освен за лифтиране, процедурата успешно се справя в борбата с несъвършенствата, свива порите, намалява пигментация и дори се прилага като превенция срещу стареенето след 25-годишна възраст. Може да обнови зрялата кожа, да заличи бръчки и петна и да придаде естествен блясък. Ако търсите бърз и ефективен начин да подобрите кожата на лицето си, лазерното подмладяване ALMA-Q определено си струва. Просто се уверете, че сте направили консултация с квалифициран специалист, за да си гарантирате най-добрия резултат.

Микроплазмена технология Accent Prime RF Pixel

Нека си признаем, начинът на живот може да се отрази върху лицето. Времето, стресът, промените в теглото и някои заболявания могат да оставят следи върху кожата, карайки я да загуби блясъка, цвета и гладкостта си. Но не се притеснявайте, има решение за това! RF Микроплазма Accent Pixel е технология, която ще ви помогне да обновите кожата си, за да изглежда по-гладка, по-здрава, без бръчки, белези и стрии. Тази процедура се базира върху микроплазмена технология, използваща частична радиочестотна енергия за създаване на много фини микроканали върху повърхността на кожата. Микроканалите, от своя страна, помагат за производството на колаген, който както знаем, е от съществено значение за еластичността на кожата. Процедурата е разделена на две стъпки. Първо, микроперфорация и обновяване на с RF Pixel, и второ, въвеждане на активни вещества с накрайника Impact Alma. Този последен етап се извършва под високо налягане, което позволява на веществата да проникнат през дермо-епидермалната бариера и да достигнат по-дълбоките слоеве на кожата.

За кого е подходяща процедурата с Accent Prime RF Pixel?

В зависимост от специфичните индикации могат да бъдат приложени различни настройки, които третират пигментация, широки пори, белези, фини линии и бръчки. А по тялото се използва и за премахване на стрии! Въпреки това процедурата не е подходяща за хора с определени заболявания, бременни или кърмещи жени и др. Важно е да се консултирате с квалифициран специалист, преди да решите да се подложите на нея.

Aпаратна процедура с Morpheus8

Morpheus8 е иновативен метод за подмладяване на кожата на клетъчно ниво. Той използва комбинация от радиочестотна енергия и микронидлинг за стимулиране на производството на колаген и еластин.  Процедурите с Morpheus8 ще ви помогнат да се отървете от бръчки, белези и други кожни несъвършенства по лицето и тялото. Най-популярните зони за тази процедура са линията на челюстта и зоната под брадичката. Всъщност Morpheus8 може да се използва и за стягане на отпуснатата кожа по тялото като вътрешната и външната част на бедрата, ръцете, гърба и корема и дори за намаляване на появата на стрии и разширени пори. Но нека оставим третирането на тези индикации за друг път. По време на лечението се използват различни накрайници със златни микроигли, които проникват в кожата на определена дълбочина в зависимост от проблема и третираната зона. Иглите създават микроканалчета на повърхността на кожата, без да я увреждат, като в същото време радиочестотната енергия загрява по-дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки регенерацията на клетките и производството на колаген и еластин.

За кого е подходящ апаратът Morheus8?

Процедурите с Morpheus8 са подходящи за всеки, който иска да подмлади кожата си и да подобри вида на бръчки, белези и други кожни несъвършенства по лицето и тялото. Подходящ за всяка възраст и всеки тип кожа. Morpheu8 се съчетава успешно и с други процедури, имайки за цел да подобри цялостния външен вид на кожата. Видими резултатите има в рамките на няколки седмици след процедурата, а подобренията във външния вид на кожата продължават до три месеца след лечението.

Все още ви е трудно да прецените коя процедура е най-подходяща за вас? Погледнете нашата таблица за улеснение:

CO2 лазер Alma-Q лазер Accent Prime RF Pixel Morpheus8
възраст 30+ 25+ 30+ 40+
време 30 минути 20-40 минути 40 минути 30 минути
процедури 3-5 3-5 1-5 1-3
възстановяване 10 дни няма 3-7 дни минимално
подходящ сезон зима целогодишно есен-зима целогодишно
цена за цяло лице 900 лева 500 лева 600 лева 1000 лева

CO2 лазереният ресърфейсинг, ALMA-Q, Accent Prime RF Pixel и Morpheus8 са неоперативни естетични процедури, предназначени за подмладяване на кожата и подобряване на цялостния й външен вид – редуциране на бръчки, белези и други кожни несъвършенства. Всяка от четирите процедури има в основата си различен източник на енергия, чрез чиято сила се отстраняват кожните несъвършенства. Например:

  • CO2 използва фракционен лазерен лъч за отстраняване на увредения външен слой на кожата.
  • ALMA-Q използва високо енергиен, фракционен Q-switched лазер за стимулиране на производството на колаген и еластин
  • Accent Prime RF Pixel използва частична радиочестота енергия за създаване на много фини микроканали върху повърхността на кожата, за да помогне за производството на колаген
  • Morpheus8 регенерира кожата на клетъчно ниво и я подмладява напълно, като комбинира по уникален начин действието на радиочестотната енергия с микроиглена терапия.

Не забравяйте, че всяко лице е уникално и в зависимост от индикациите, които искате да третирате, специалистите ни ще ви препоръчат най-добрата процедура или комбинация от процедури според специфичните ви нужди. Преди да изберете еднозначно някоя от по-горните терапии, които предлагаме в Amber Beauty Club, е задължително да се консултирате с дерматолог, за да избегнете евентуални усложнения или противопоказания.