Както жените, така и мъжете са засегнати от появата на мрежовидни капиляри и видими неестетични вени по краката. Причините за появата им са различни, като на първо място е генетичната предразположеност, наднормено тегло, бременност, прекарване дълго време в стоящо положение, носене на обувки с високи токчета и др. Варикозните и паякообразни вени са кръвоносни съдове, които се уголемяват и стават все по-видими, поради отслабване на стените им. С най-усъвършенстваната мултифункционална платформа Harmony XL Pro, разработена от Alma Lasers, тези неестетични кръвоносни съдове могат да бъдат ефикасно премахнати. Посредством комбинация от технологии (Dye-VL + LP Nd: YAG) се третират варикозни и паякообразни вени с различен диаметър и намиращи се на различна дълбочина.

Премахването им е истинско предизвикателство, тъй като изключително често състоянието на пациента изисква работа с различни размери на работната площ на апликатора и на различна дълбочина. Лазерната енергия се абсорбира от хемоглобина в кръвта и се трансформира в топлина, при което настъпва коагулация на кръвта и унищожаване на вената. Резултатът е гладка и нежна кожа, плюс по-добро самочувствие. Процедурите са напълно безопасни, а ефектът е дълготраен.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

20+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Тяло

Методи

  • Апаратна процедура

Необходим брой процедури

  • 1-3

Период на възстановяване

  • След процедурата се наблюдава зачервяване и лек оток, които изчезват в рамките на няколко часа.

Често задавани въпроси

Как протича процедурата?

По време на процедурата се усещат малки убождания, които са поносими. За повече комфорт на пациента може да се използва анестетичен крем

Какво се случва в кожата по време на процедурата?

Лазерната енергия се абсорбира от хемоглобина в кръвта и се трансформира в топлина, при което настъпва коагулация на кръвта и унищожаване на вената.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

След процедурата се наблюдава зачервяване и лек оток, които изчезват в рамките на няколко часа. Използването на слънцезащитен продукт с висок SPF е задължително, когато процедурата се провежда през летния сезон.

Кога настъпва ефектът и каква е неговата продължителност?

Ефектът е видим след първата процедура – малките капиляри изчезват веднага, а по-големите съдове стават сивкави на цвят и по-незабележими.

Каква е препоръчителната честота на процедурите?

Препоръчителният брой процедури е 2-3 с интервал 6-8 седмици.

Кога не се прилага процедурата?

  • Кожа с тен.
  • Кожни инфекции в третираната зона.
  • Разширени вени.
  • Прием на антикоагуланти.
  • Тежка форма на диабет.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.