Биостимулиращите филъри (колагенови стимулатори) действат по различен начин от хиалуроновите. Освен запълването на бръчките по кожата, тези филъри стимулират синтез на собствен колаген и гарантират дълготраен резултат. Колагенът е сред най-важните структурни протеини, който е отговорен за здравината и еластичността на кожата. С течение на времето кожата постепенно губи естествения си колаген, което води до поява на първите признаци на стареене – бръчки, загуба на еластичност и неестетично отпускане. В резултат на прилагането на колагеновите стимулатори се формира нова, по-устойчива съединителна тъкан в подкожните слоеве, а кожата става по-стегната, плътна и здрава.

Биостимулиращият филър, чиято ефективност гарантираме, е Ellanse.

Допълнителна информация

Биостимулиращите филъри са резултат от иновативна технология, гарантираща отличен профил на безопасност, сигурност и дълготраен ефект. Активен стимулатор са за производството на нов колаген тип I и се прилагат както за скулптуриране на лицето, така и за придаване на обем и елегантен контур. Колагеновите стимулатори са подходящи за стягане, лифтиране и подмладяване на кожата, запълване на дълбоки линии и гънки в определени области: назолабиална, брадичка, скули, бузи, нос, а също така и за витализиране кожата на ръцете. Важна особеност е възможността да се избере трайността (времето, за което се резорбира) на биостимулиращия филър, като в предлаганата гама съществуват продукти с трайност от 1 до 4 години.

Ellanse е иновативен биостимулиращ дермален филър с дълготраен ефект, революция в контурната пластика, тъй като позволява да се създаде „опората“ за поддържане структурата на лицето. Филърът съдържа воден гел-носител (карбоксиметил целулоза) и активното вещество поликапролактон, който стимулира синтеза на нов колаген.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Шия

Ръце

Методи

  • Инжекционна терапия

Период на възстановяване

  • Има видим резултат веднага след процедурата,но окончателният ефект в резултат на собственото колагенообразуване започва да се вижда към 30-ия ден след поставянето и се развива до 3-4 месец. Да се избягва интензивно слънчево излагане, сауна, парна баня, спорт и апаратни процедури.

Противопоказания

  • Бременност
  • Кърмене
  • Инфекциозни заболявания
  • Вирусни и бактериални кожни инфекции
  • Онкологични заболявания

Провеждане

Биостимулиращите филъри са естествено вещество в човешкото тяло и стимулират синтеза на нов колаген. Не е необходима специална подготовка преди провеждане на процедурата. Достатъчно е кожата да бъде чиста. Зоните на третиране предварително се установяват при дерматологичния преглед. Обезболяването преди инжекционната процедура гарантира комфорта дори на пациенти с нисък праг на болка. По време на процедурата се инжектира точно прецизирано количество биостимулиращ филър.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.