Искате да се отървете от петната, белезите и бръчките по лицето? 

Паролата е „CO2 фракционен лазер“ – лазерни терапии, които подмладяват кожата, връщат нейния здрав, свеж вид и отстраняват увредени тъкани и нежелани кожни образувания.

Неслучайно признат като „златния стандарт“ в съвременната дерматологична практика, аблативният фракциониран рисърфесинг с CO2 лазер се отличава с най-силен, клинично изразен, обновяващ ефект. Ако кожата ви има нужда не просто от освежаване, а от експресно подмладяване, заложете на лазерни процедури с точно този апарат.

CO2 лазерът предоставя пълен контрол и голяма прецизност на облъчване на третираната зона. Чрез светлинни импулси, които проникват на различна дълбочина в кожата, той „изпарява“ слоевете увредени кожни клетки. Така се стимулира синтеза на нови колагенови влакна и регенерацията на клетките на епидермиса. В резултат на тези процеси кожата става по-стегната и плътна.

Друго много ефективно и популярно приложение на CO2 лазера е отстраняването на различни видове белези (хирургични, белези от изгаряния, от травми, от акне и др.) и образувания като фиброми, папиломи, пиогенен гранулом, кондиломи, брадавици, кокоши трън и др и др.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

30+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице и деколте
Тяло

Методи

Апаратна процедура

Период на възстановяване

1-2 седмици.

Често задавани въпроси

Преди започване на терапията със CO2 лазер, зоната, която ще се обработва, се почиства добре и върху нея се нанася локален анестетичен крем, за да се избегне дискомфорт. По време на процедурата е възможно да се усеща леко парене, което зависи от големината на зоната или белега, които се третират и от дълбочината на проникване на лазерните лъчи.

Лазерният специалист или докторът, който сте избрали да направи процедурата с CO2 лазер, по време на предварителна консултация назначава конкретни препоръки за подготовка, съобразени с типа и състоянието на кожата, както и с вида и естеството на проблема, който ще бъде третиран.

Общите препоръки за този тип лазерни процедури включват: ограничаване на прякото излагане на слънце или солариум 30 дни преди третиране. Възможно е при кожи с по-тъмен тен или наличие на пигментации да бъде изписан курс с избелващ крем в продължение на 1-2 седмици преди манипулацията. Тези и други назначения се правят задължително от вашия дерматолог.

В основата на лечението с CO2 лазер е т.нар. „вапоризация“ или изпаряване на тъкани. С помощта на апарата в различна дълбочина, в микрозони в кожата се вкарва енергията на разбит на микроколони лазерен лъч. На местата, на които той попада, клетките на увреденият епидермис (например зони с бръчки, пигментации и др.) се унищожават и премахват чрез директно изпаряване. Този ефект се постига като невидими за окото инфрачервени лъчи с дължина на вълната 10 600 nm се поглъщат от вътре и извънклетъната вода, която се съдържа в тъканите и така те се изпаряват.

Незабавно в третираната зона започва процес на регенерация на кожата, защото между микроколоните на лазерния лъч остават здрави клетки, които  се активират и започват да се делят. Така се появява нова, жизнена кожа без естетични несъвършенства.

Периодът на възстановяване е от около 1 седмица до 10 дни и зависи пряко от зоната на третиране, проблема и дълбочината на работа. Непосредственo след процедурата третираната кожа е зачервена. Възможно е да се наблюдава минимален оток или повърхностна кафеникава кора. 24 часа мокренето на кожата е препоръчително да се избягва.

Наш специалист в Amber Beauty Club ще ви даде подробни инструкции и по преценка ще ви изпише антибиотични или други възстановяващи кремове. Допълнително е важно в продължение на няколко месеца след манипулацията да използвате слънцезащитни продукти с SPF 50+, както и да избягвате възможно най-много излагането на слънце.

Първите резултати започват да се виждат приблизително 15 дни след процедурата и се разгръщат все повече през следващите от 3 до 6 месеца. Видът на кожата постепенно и прогресивно се подобрява във връзка с продължаващия синтез на нов колаген. Третираната зона е по-гладка и стегната, а тенът е равномерен и свеж.

Продължителността на курса от манипулации с CO2 лазер се определя от типа на проблема, който се третира с него, големината на обработваната зона и спецификата и типа на кожата. Терапиите се правят с интервал от 4 седмици, като по преценка на специалиста този период може да се удължи. За дълготрайни резултати обичайно се предписват 3 – 5 процедури.

Добър ефект и отново устойчив във времето резултат се получава посредством комбиниране на по-малък брой манипулации с CO2 лазер с други процедури като мезотерапия и поставяне на мезофилъри за допълнително ревитализиране на кожата.

  • При прием на някои антибиотици
  • При наличие на наранявания и открити рани по кожата в третираната зона
  • При кожни инфекции и обриви по кожата в третираната зона
  • Наличие на активен тен
  • Хронични кожни и автоимунни кожни заболявания
  • Активна терапия с Ролкотан
  • Други хрронични заболявания като диабет
  • Бременност