Две хубави очи. Очите несъмнено са най-изразителната част на лицето. Говорят, предават емоции и чувства, осъществяват контакта помежду ни. Освен множество песни и стихове, на очите е посветена значителна част от дерматологичната и козметична грижа.

Специфично за зоната около очите е, че тя най-лесно и най-видимо се влияе от външни и вътрешни фактори като стрес, атмосферни условия, напредване на възрастта, хормонални промени. Кожата в тази област е по-тънка, изсъхва и се сбръчква по-бързо в сравнение с останалите части на лицето. Екраните, които са неразделна част от съвременния живот, също допринасят за това. Промяна настъпва и в подкожните структури, мускулните влакна и костите около очите. Съдовете започват да изпъкват, появяват се сини кръгове.

Вероятно се питате какво, освен добра превантивна грижа, можете да направите, ако вече са налице проблеми около очите, ако кожата там е изтъняла, борите се с тъмни кръгове, торбички, бръчки, цялостно отпускане и загуба на плътност?

Разбира се, че има какво да направите. Вижте новите ни усъвършенствани възможности за възстановяване и освежаване на околоочната зона.

СО2 фракционен лазер в околоочната зона

При комплексна грижа за тази част на лицето чудесна комбинация е лазерното подмладяване, последвано от биостимулация и, ако е необходимо, от ботокс като трета стъпка.

От януари в Amber Beauty Club работим с иновативен лазерен апарат – СО2 фракционен лазер. Ненапразно наричан „златният стандарт сред аблативните лазери“, този уред за лазерен рисърфейсинг е изключително ефективен при редица проблеми: дълбоки бръчки, фини линии, белези от акне, кожни образувания и др. Чрез светлинни импулси, които проникват на различна дълбочина в кожата, CO2 лазерът „изпарява“ увредените клетки, като по този начин стимулира кожата да засили производството на колаген и да регенерира нови клетки.

Фракционният СО2 лазер е и най-добрият лазер за третиране на околоочен контур. С него се постига уплътняване на тъканта, стягане и леко повдигане на клепачите. Този тип лазер има най-добър обновяващ ефект и отлични клинично изразени резултати. След него кожата около очите е не само освежена, но и експресно подмладена. Самата процедура е бърза, а възстановителният период е между 3 и 5 дни. Ефектът понякога е видим само след една процедура. Ако е необходимо, тя може да се повтори след 6 седмици.

Околоочна зона и биостимулация

Биостимулацията на околоочната зона би могла да се прилага както самостоятелно, така и като втора стъпка след употребата на СО2 фракционен лазер. Тя представлява инжекционна техника, при която се използват вещества, които карат клетките на тялото да синтезират колаген. Новосинтезираният колаген отвътре навън променя архитектониката на тъканта и води до нейното подмладяване. Процедурата се прилага от 1 до 3 последователни месеца (по веднъж на месец), като ефектът се забелязва към края на втория месец от инжектирането.

Единственият продукт за биоревитализация, който е подходящ за околоочна зона, е Juvelook. Това е хибриден филър, който комбинира незабавния попълващ ефект на хиалуроновата киселина и дългосрочната стимулация на колаген от PDLLA (поли D-млечна киселина). Веднага след инжектирането на Juvelook настъпва незабавно изглаждане на бръчките от съдържащата се в продукта хиалуронова киселина. Микрочастиците на PDLLA спомагат хиалуроновата киселина да не мигрира, а да остане в третираната зона, като придава допълнителна плътност. След месец частиците на PDLLA увеличават производството на колаген и значително повишават еластичността на кожата с дългосрочен ефект. Резултатът от действието на Juvelook се разгръща в продължение на 6 месеца, като възстановява обема на кожата и запазва естествения подмладяващ резултат.

„Juvelook е филър от ново поколение и е изключително подходящ за зоната около очите, за бръчки тип пачи крак, за чело. Най-хубавото при този тип филъри е, че се превръщат в помощници на кожата и я стимулират сама да работи за обновяването си.“, доц. д-р Весела Райкова.

СО2 лазер и биостимулация на цяло лице

Комбинацията от СО2 лазер и биостимулация е превъзходен вариант за третиране не само на околоочната зона, но и на цялото лице. Наред с индивидуалните насоки при всеки човек, като общо правило при използване на този тип лазер е нужно да се ограничи прякото излагане на слънце и в солариум поне 30 дни преди процедурите. Употребата на слънцезащита с висок фактор е задължителна до 3 месеца след това. Ефектът от фракционния лазер може да бъде доразвит и подпомогнат от останалите биостимулиращи продукти, с които работим в Amber: Radiesse, Ellanse и новите Juvelook/ Lenisna. Всички те са филъри, които се прилагат инжекционно и притежават огромното предимство, че са съставени от естествени вещества в човешкото тяло, които стимулират самостоятелния колагенов синтез. Имат отличен профил на безопасност, гарантирана сигурност и дълготраен ефект. Резултатът е видим незабавно и продължава да се разгръща във времето.

След комбинираната терапия с фракционен СО2 лазер и биостимулиращи филъри ще се радвате на изразено стягане и подмладяване на цялото лице, запълване на дълбоките линии и гънки, по-добре очертан контур, обновена и по-жизнена кожа.

В заключение:

Нежната кожа на лицето и особено около очите изисква добре обмислен подход и комбинация от процедури и продукти, които са достатъчно ефикасни, но в същото време неагресивни и щадящи. Тъй като всяко лице има своите анатомични особености, първата стъпка към увереността и по-високото самочувствие е консултация с дерматолозите в Amber Beauty Club. Доверете се на опита и знанията и запишете час още днес.