„Както всяка буква, дума, знак и отмереност на сричките има значение за създаването на римата в стиха, така и всички слоеве на лицето (кости, дълбоки и повърхностни мастни депа, мускули и сухожилия, кожа) имат отношение към структурата, нейната цялост и съвършенство.“ – на това мнение е доц. д-р Весела Райкова.

С напредването на възрастта лицето се променя глобално. Всички тъкани остаряват едновременно. Така че, за да отговорим напълно на проблемите, свързани с възрастта, за да възстановим пропорциите и добрия младежки изглед, трябва да се подходи холистично, в цялост. Общото реструктуриране води до по-добри и трайни резултати и то се обозначава като Full Face approach.

Вече е доказано, че въздействието върху определени зони повлиява индиректно на други области и съвкупността осигурява естествен резултат в покой и при движение.

Така например оформянето на скулите има отношение към подобряване зоната под очите, намаляване на назолабиалните гънки и повдигане линията на долната челюст. А корекцията на скули и слепоочна зона водят до отваряне на окото, промяна позицията на външния очен ъгъл и освежаване на погледа.

Full Face за всеки

Често най-добри кандидати за Full Face са тези, които търсят подмладяващи процедури, тези със значителна загуба на обема на лицето по една или друга причина или хората с генетично малки скули или брадичка. Но към Full Face се насочват и онези, които искат балансиране на чертите, за да изглеждат по-малко тъжни, уморени, отпуснати или гневни. Холистичният подход променя не само емоционалния израз на лицето, правейки го по-спокойно, стегнато и усмихнато, но и гарантира естествен израз.

За да се прилага Full Face подходът, който се налага все по-осезаемо като основна тенденция, е необходимо истинско майсторство на дерматолога, както и задълбочени познания за структурата и симетрията на лицето. Доц. д-р Весела Райкова, един от най-добрите дерматолози, преминала през специални обучения заедно с водещи лекари от цял свят, обяснява колко важен е цялостният подход за постигане на оптимален резултат. Според д-р Райкова естествената геометрия, овал и мекота на лицето не могат да се постигнат, ако се третират само една или две зони. Лицето трябва винаги да се разглежда в цялост, защото дори минимални корекции в един слой дават отражение в съседни области.

Как се постига Full Face ефектът

Методът Full Face, наричан още „liquid face lift“, представлява инжекционно прилагане на филъри в предварително определени точки на лицето, за да се постигне красив балансиран резултат. Подмладяването и освежаването се извършват по хармоничен начин и запазват естествения вид на лицето и  изражението му. Именно планирането точно кои зони да се подсилят отличава истински добрия дерматолог. От съществено значение е и качеството на филърите. В Amber Beauty Club работим с доказано добри молекули. Такива са например дермалните хиалуронови филъри Juvederm и Teosyal RHA, които са сред лидерите на пазара, доказали са качеството си и имат много висок профил на безопасност. Намаляването на хиалуроновата киселина в дълбоките слоеве на кожата на лицето е  сред основните причини за визуалното остаряване, отпускането на контура и загубата на еластичност. С хиалуроновите филъри компенсираме това.

Филъри от най-ново поколение

Juvederm са известни като марка номер 1 сред дермалните филъри в световен мащаб. Те се предлагат във варианти с различна плътност и осигуряват постигане на естествен и дълготраен резултат. Teosyal RHA, които също са на основата на така необходимата хиалуронова киселина, наричана още „еликсир на младостта“, притежават изключително високи стойности на здравина и разтегливост, което е особено важно, защото е гаранция за запазване на естествената мимика и динамика на лицето. Хиалуроновите филъри, приложени на правилните места, придават мек обемен ефект, стягат и лифтират. Заради този си ефект процедурата се нарича „течен лифтинг“ – без оперативна намеса получавате точно толкова добър резултат.

Full Face не е просто процедура. Цялостното моделиране влияе не само на външния вид, а и на самочувствието на личността, изградено на основата на собствената оценка и тази на околните. Процедурата се провежда наведнъж, но може и да се реализира по етапно на зони в 2 или 3 сесии в рамките на 2 седмици до 2-3 месеца. Но, независимо как би се осъществила, решението за нея изисква консултация, оценка на структурите на тъканите и изготвянето на прецизен план. Видим ефект от процедурата настъпва веднага, но той се разгръща през следващите 2-4 седмици, когато филърите се интегрират в тъканите, спадне отокът и отшуми дискомфортът, предизвикан от инжектирането. Поддръжката на Full Face е строго индивидуална. Зависи от множество параметри, но обикновено е не по-рано от година и половина. И в повечето от случаите нови филъри се прилагат само там, където има необходимост.

С Full Face подход постигаме:

  • Повдигане – без нужда от скалпел лицето ви е видимо стегнато и повдигнато след инжекционната процедура;
  • Ремоделиране – обемът на лицето се възстановява, формата му се възвръща, компенсира се загубата на плътност, постига се симетрия;
  • Подобрено състояние на кожата – признаците на умора, отпускане и възрастови изменения намаляват или се заличават напълно;
  • Превенция – прилаган предварително, методът осигурява поддръжка на зоните, склонни към отпускане и деформация.

Холистичният подход към красотата се превръща в център на философията зад съвременната дерматология. В Amber Beauty Club притежаваме знанията, уменията и продуктите, с които, заедно с най-добрите специалисти, ще ви върнем радостта от образа в огледалото и заслужено високото самочувствие. Запишете час за консултация още днес.