Качествената грижа за кожата крие редица предимства не само за поддържането на красива и сияйна визия, но и за доброто здраве и превенцията на застрашаващи го кожни проблеми. Служейки в голяма степен като “прозорец” към вътрешния свят на човека, кожата отразява нашето физическо и психично състояние, поради което поддържането й се превръща във все по-нашумяла тема сред днешните поколения.

В търсене на “правилния” подход в грижата за кожата

Изобилието от информация относно “правилния” подход в грижата за кожата може да бъде объркващо за много хора. Докато някои източници се фокусират изцяло върху ефективността на инжекционните процедури, други наблягат на възможностите за изграждане на по-достъпна, но също толкова ефикасна рутина с помощта на продукти за забавяне на стареенето.

Според повечето дерматолози, обаче, решението се крие някъде по средата, а именно – в установяването на баланс между двата подхода. По-долу предстои да разгледаме какви са техните предимства и защо съчетанието им е ключът към оптималната грижа за кожата.

домашна рутина за грижа за кожата

Ефектите на ежедневната домашна рутина

С какво подхранваме и на какво подлагаме кожата си в ежедневието е от огромно значение за нейните състояние и вид. С напредването на възрастта, кожата започва да губи между 1-2% от своя колаген годишно, което резултира в понижена еластичност и забавяне скоростта на регенерация на кожните клетки. Съответно, способността на кожата да се възстановява от нанесени повреди също намалява. С времето, това води до появата на бръчки, пигментация и отпуснат цялостен вид на кожата.

Именно поради тази причина възниква и необходимостта от стимулация на по-бързото регенериране на кожните тъкани и производството на колаген в организма. Балансираната и редовна употреба на продукти, съдържащи активни съставки като витамин С, хиалуронова киселина и ниацинамид, е добър начин за постигане на тази цел.

Дори и с придържането към ефективна ежедневна рутина, обаче, ние не спираме да излагаме кожата си към увреждащи я фактори, като UV радиация, обработени храни, стрес и др. Макар и употребата на качествени козметични продукти значително да редуцира ефектите от това, опазването на здравия и стегнат вид на кожата изисква по-високоефективно действие. Именно там идва и ролята на професионалната грижа.

Ефектите на професионалните апаратни процедури

Едно от най-големите предимства на естетичните процедури е възможността за проникване до по-дълбоките слоеве на кожата, която позволява да постигнем търсените чрез ежедневната рутина ефекти, без да ги ограничава до повърхността на епидермиса. Професионалната грижа осигурява по-интензивни ексфолиация, почистване, хидратация и подхранване на кожата.

Много често, естетичните процедури имат не само превантивна, но и корективна функция, като надеждно редуцират проявите на вече съществуващи кожни проблеми. В избора на подходяща апаратна процедура, е необходимо да вземем под внимание индивидуалните изисквания на своята кожа, които могат да варират спрямо редица фактори – тип на кожата, възраст, начин на живот, специфични проблеми като акне, розацея и т.н. Макар и всички те да диктуват вида и честотата на необходимите процедури, здравият и сияен вид на кожата обикновено се свежда до разрешаването на няколко основни проблема, които професионалната намеса таргетира чрез:

  • Почистване и ексфолиране: Отстраняването на мъртвите клетки и намаляването на размера на порите стимулират производството на колаген и допринасят за цялостното подмладяване на кожата. За постигане на този ефект, може да се доверите на високотехнологичната DermaClear терапия.
  • Хидратация и подхранване: С напредването на възрастта, снабдяването на вътрешните кожни слоеве с активни съставки, стимулиращи регенерирането на тъканите, е крайно необходимо за подобряване еластичността на кожата и равномерния й тен. Ако кожата ви се нуждае от интензивно подхранване, опитайте безиглената кислородна мезотерапия Intraceuticals, предпочитана сред много световноизвестни личности като Ким Кардашиян и Виктория Бекъм.
  • Редуциране на следите от стареене: Повърхностните пигментации и фините бръчици са сред най-големите врагове на младежката визия. За щастие, тяхното редуциране е напълно възможно, благодарение на иновативните технологии в грижата за кожата, стимулиращи протичащите в нея обменни процеси. Dye-VL технологията от Alma Lasers има доказан ефект във фотоподмладяването и е чудесен избор, ако искате да възвърнете гладката текстура на кожата си. Alma Q е лазерен подход за стимулиране на колагена в кожата и задържане дълготрайността на инжекционните процедури. Терапията протича в три етапа на проникване на лазерния лъч и кожата ви след години ще бъде благодарна за инвестицията.

апаратни процедури за кожата

Защо да изберем балансираната грижа?

В голяма степен, ефектите от ежедневната рутина и апаратните процедури са взаимосвързани. За да развие пълния си потенциал, вашата кожа се нуждае както от интензивното действие на професионалната грижа, така и от поддържащия ефект на използваните от вас козметични продукти. Съчетавайки двата подхода, бихте могли не само да предотвратите бъдещи появи на кожни несъвършенства, но и ефективно да се справите с вече съществуващите такива.

Първа и много значима стъпка в изграждането на този оптимален подход в грижата за кожата е да се запознаете в дълбочина със спецификите на своята. Най-ефективните стратегии за адресиране на кожните проблеми обикновено се създават с помощта на дерматолог, който може да направи професионална оценка на състоянието на вашата кожа и да предложи подходящи за нея продукти, процедури и честота на посещения. Консултирането със специалист би могло да ви помогне и в изграждането на ежедневна рутина, посредством която да поддържате ефектите от апаратните процедури максимално дълго.

Ако не сте сигурни откъде да започнете и искате да избегнете излишните инвестиции по пътя към мечтаната визия, доверете се на нашите експерти и заповядайте в Amber Beauty Club, за да начертаем заедно картата към здравата и сияйна кожа.