Тревога! Дехидратация.

След горещото лято и незабравимите плажни емоции под парещите лъчи, приятният слънчев загар в повечето случаи е сигнал, че кожата е дехидратирана. Продължителното излагане на слънце и екзотичният тен носят риск за здравето на кожата, тъй като изчерпват водното съдържание в дермата и отнемат от еластичността й.

Свободните радикали, генерирани от ултравиолетовите лъчи, допълнително я увреждат и засилват дехидратацията й.

Как да се справите?

През септември Amber Beauty Club ви подарява безплатна естетична консултация с дерматолог за определяне състоянието и степента на дехидратация на кожата. Нашите дерматолози ще изготвят и назначат безплатно за вас индивидуална програма за възстановяване хидратацията на кожата на лицето чрез подходящи терапии и козметични продутки.

Рискове

Най-честите признаци на дехидратираната кожа са загуба на еластичност, фини линии и бръчки, усещане за опънатост, дискомфорт и сърбеж, който може да прогресира в дерматит, зачервяване, лющене и дори поява на петна.

Петна

Дехидратираната кожа е по-податлива на хиперпигментации, тъй като трудно отразява слънчевата светлина и директно я поглъща. В резултат се увеличават свободните радикали, прекоморено се стимулира производството на меланин и неравномерното му разпределение по кожата.

Дерматит

Вследствие на нарушения воден баланс и защитна бариера, дехидратираната кожа се опитва да задържи крайно необходимата й влага и липиди. Тя изсъхва още повече и ако не се вземат мерки, дехидратацията може да причини сърбежи, които да прераснат в атопичен дерматит, в усещане за парене и обриви.

Бръчки

Недостатъчната хидратация на кожата е една от основните причини за преждевременното ѝ стареене. Прекомерното излагане на слънце може да ускори дехидратацията на кожата и да доведе до загуба на вода в по-дълбоките слоеве. Съответно да провокира формиране на линии и бръчки.

Решението

Дерматолозите от Amber Beauty Club подбраха за вас специална селекция от най-ефективните и иновативни терапии, подходящи както за младежка, така и за по-зряла кожа. Предлагаме ви най-резултатните решения за неутрализиране негативните влияния на лятното слънце, за пълното възстановяване на хидратацията на кожата чрез насищане с хиалуронова киселина, витамини, антиоксиданти и аминокиселини. Ето ги и тях:

Процедураот 120 лв.

REDENSITY I мезотерапияот 200 лв.

RRS® Hyalift мезотерапияот 200 лв.

Soin Restructurant et LissantИзглаждаща и реструктурираща терапия

The O2 Relax терапия90 лв.

Пилинг200 лв.

Клиниката

Amber Beauty Club е дераматологична клиника с последно поколение лазерни технологии в естетичната медицина, дерматологията и козметиката. Нашият експертен екип от водещи дерматолози ще ви консултира и ще назначи индивидуална програма с най-ефективните за вас терапии и апаратни процедури за лице и тяло. Ще ви бъдат препоръчани подходящите козметични продукти персонално за вашата кожа.

Посетете ни!

Първата стъпка за справяне с дехидратираната кожа е да направите консултация с дерматолог за определяне на типа на кожата, степента и потенциалните причинители на дехидратация. За изготвяне на персонална програма за справяне и терапия, в комбинация с допълнителна домашна грижа с подходяща козметика.