DermaClear e новаторска и ефективна терапия срещу замърсяванията на кожата. Мощна тристепенна хидрадермабразио платформа за дълбоко почистване, подхранване и хидратиране.

Процедурите с дермабразио придобиха голяма популярност през последните години, но не всички терапии са еднакви. Разтворите и серумите, използвани при терапията с иновативната платморфа DermaClear позволяват по-добро почистване, екстракция и ексфолиране. Освен това притежават антиоксидантни свойства, които не могат да бъдат осигурени с традиционното микродермабразио.

DermaClear съчетава едновременно ексфолиране без кристали с дермално вливане. Може да се използва както като самостоятелно ексфолиране, така и за подмладяване на кожата, но не само. В допълнение, е отлично решение за предварителна обработка преди различни козметични и апаратни процедури. Платформата е новаторска система против замърсяване на кожата, като комбинира патентована технология с подхраняващи серуми. Тази система „три в едно“ избистря, почиства и кондиционира кожата. Процедурата отнема 30 минути и е напълно безболезнена. След  сесията кожата е чиста, блестяща и готова за снимки, без притеснение от зачервяване, лющене, дискомфорт или пъпчици на следващия ден. Вакуумният и хидратиращ накрайник на DermaClear е проектиран с въртене на 360 градуса за максимално покритие и извличане на замърсванията от порите. Резултатът е химичен и механичен пилинг едновременно. Ротацията спомага на козметичния разтвор да се абсорбира в по-дълбокия слой на кожата. Целият процес стимулира притока на кръв, а по този начин се активира и производството на колаген.

 

Процесът от 3 стъпки включва:

Стъпка 1: Ексфолира и премахва – нежно ексфолира повръхностния слой, отваря порите и намалява размера им,  премахва мъртвите клетки, като малдява кожата.

Стъпка 2: Почиства и хидратира – почиства в дълбочина порите от замърсявания чрез всмукване от въртящия се накрайник. Овлажнява и успокоява кожата.

Стъпка 3: Предмазва и защитава – влива антиейдж разтвори, подхранва кожата с антиоксиданти. Стимулира се образуванто на колаген, кожата е с подобрена текстура и хидратация.

Удобната и лесна за използване, платформата се отличава с уникален въртящ се на 360 ° накрайник с мощно всмукателно действие. Тези характеристики позволяват дълбоко почистване на кожата, като едновременно осигуряват високоефективно проникване на разтворите в кожата. Изработен от гъвкав силиконов материал, мекият накрайник работи с пълни кръгови движения за цялостно почистване. Нежен е към кожата, така че пациентът да може да затвори очи и да се наслади на процеса. Повечето потребители усещат процедурата като лек масаж с фин, успокояващ натиск и без абсолютно никаква болка.

 

Как всъщност действа пилингът?

Епидермисът на нашата кожа е изграден от няколко слоя, като основният слой е най-дълбок, а най-горният е т.нар. рогов слой. Ексфолирането се случва естествено, тъй като роговите клетки се отделят от повърхността на кожата. Заместването на клеткитее в най-горния слой с тези от по-долните слоеве се осъществява чрез процес на самообновяване. В основните слоеве тези клетки са здраво залепени една за друга и към базалната мембрана. Химичният пилинг разрушава тези връзки и спомага на младите и здрави клетки да се предвижват по-лесно към повръхността . Кожата има нужда от постоянно обновяване чрез отстраняване на по-горните клетки, за да може по-долните да се придвижат от епидермалния слой към повърхностния. Процедурата DermaClear улеснява и подмомага обновяването на клетките и подмладяването на кожата.

 

Стимулира регенерацията на кожата

В роговия слой клетките са свързани с уникални връзки и за да настъпи естествено ексфолиране, те трябва да бъдат разъсани. Едва след това мъртвите кожни клетки могат могат да се отстранят и това се нарича десквамация. Различни методи за ексфолиране могат да премахнат мъртвите кожни клетки, натрупаните мастни секрети и замърсяванията. Те едновременно осигуряват нежно дълбоко почистване, което връща на кожата по-младежкия външен вид. Това стимулираепидермалната регенерация и подпомага кожата да възвърне мекотата си, еднородната текстура и еластичността си. Практикуващите могат да извършват козметично ексфолиране с помощта на химически или механични средства. Козметиците могат да извършват механично ексфолиране с помощта на устройство или малки частици от различни видове. Химичните методи за ексфолиране включват киселини, некиселинни пилинги, ензими или други агенти. DermaClear използва и двете!

 

Ползите от DermaClear

Разтворите на DermaClear са разработени от експерти и съдржат агенти, които комбинират почистващи, пилинг, овлажняващи, противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Химическо ексфолиране се извършва предимно с алфа хидрокси киселини (AHA) и бета хидрокси киселини (BHA). AHA киселините спомагат за стимулиране на излющването на клетките. Те разграждат връзките между клетките, като позволяват по-лесното ексфолиране на най-горния, увреден от слънцето, слой на кожата. Подобряват клетъчния обмен и допринасят за появата на нови, здрави клетки на повърхността на кожата. AHA са водоразтворими и не проникват много дълбоко в кожата. BHA киселините са мастноразтворими и са идеални за изчистване на запушени пори.

Разтворът за дълбоко почистване на DermaClear съдържа салицилова киселина. Салициловата киселина е естествено образувана BHA киселина с противовъзпалителни свойства. Тъй като е маслено разтворима, има способността да прониква през маслата в порите на кожата и да изчиства фоликулите и кожните клетки от излишните остатъци. Предизвиква ронене на най-горния слой на кожата, намалява секрецията на мастните жлези и така спомага за редуциране на акне. Следователно салициловата киселина е особено ефективна при лечението на акне.

Процедурата изравнява тена и текстурата, редуцира пигментации и повърхностни белези. Подпомага изглаждането на фините линии и бръчки, като подобрява еластичността и хидратацията. Благоприятства за по-доброто проникване и абсорбиране на серума с овлажнители, антиоксиданти и колагенови бустери, които се изливат чрез специалния въртящ накрайник. Хидратира, подхранва и защитава кожата от свободни радикали, едновременно укрепва бариера и цалостно подобрява имунитета. Терапията е препоръчителна и задължителна преди всички апаратни или инжекционни процедури за лице.за отлични резултати.

Терапията продължава средно 30 минути и е приятна. Процедурата може да се персонализира за нуждите на пациента. Нещо повече, може да се комбинира с посткозметични процедури. Пациентите си тръгват с по-чиста, гладка и здрава кожа. При специални случаи DermaClear може да се прилага в зоните на врата, гърба, шията и деколтето. Процедурата е отличен избор за хора с по-тъмен тен на кожата, при зряла кожа за стимулине процеса на регенерация, при чувствителни кожни участъци и при мазен и сух тен на кожата.

За дерматолозите е важно да се знае, че DermaClear може да се използва за предварителна обработка на кожата преди лечение със светлина или лазер. Проучванията показват,  може да увеличи ефективността при премахването на татуировки, като изчисти кожата от мъртвите клетки. Помага за максимизиране усвояването на енергия и за намаляване лазерното отражение при всички апаратни процедури, като спомога за по-голямата им ефективност.