DermaClear e новаторска и ефективна терапия срещу замърсяванията на кожата. Мощна тристепенна хидрадермабразио платформа за дълбоко почистване, подхранване и хидратиране.

Механичното почистване на лице е един от остарелите и изключително консервативни методи. Дерматолозите не го се препоръчват при чувствителна, мазна и акнеична кожа. Активира отделянето на себум, травмира порите и ги разширява. Освен това може да увеличи възпалението от пъпчиците и да остави белези. Една от добрите съвременни алтернативи на процедурата е DermaClear.

Важно е потребителите да бъдат информирани, че макар процедурите с дермабразио да придобиха голяма популярност през последните години, не всички терапии са еднакви. Разтворите и серумите, използвани при терапията с иновативната платморфа DermaClear, позволяват по-добро почистване, екстракция и ексфолиране. Освен това притежават антиоксидантни свойства, които не могат да бъдат осигурени с традиционното микродермабразио.

DermaClear съчетава едновременно ексфолиране без кристали с дермално вливане. Може да се използва както като самостоятелно ексфолиране, така и за подмладяване на кожата, но не само. В допълнение, е отлично решение за подготовка на кожата преди различни козметични и апаратни процедури. Платформата е иновативна система против замърсяване на кожата, като комбинира патентована технология с подхраняващи серуми. Тази система „три в едно“ избистря, почиства и подхранва кожата. Процедурата отнема 30 минути и е напълно безболезнена. След  сесията кожата е чиста, блестяща и готова за снимки, без притеснение от зачервяване, лющене, дискомфорт или пъпчици на следващия ден. Вакуумният и хидратиращ накрайник на DermaClear е проектиран с въртене на 360 градуса за максимално покритие и извличане на замърсванията от порите. Резултатът е химичен и механичен пилинг едновременно. Ротацията спомага на козметичния разтвор да се абсорбира в по-дълбокия слой на кожата. Целият процес стимулира притока на кръв, а по този начин се активира и производството на колаген.

 

Процесът от 3 стъпки включва:

Стъпка 1: Ексфолира и премахва – нежно ексфолира повърхностния слой, отваря порите и намалява размера им, премахва мъртвите клетки, като подмладява кожата.

Стъпка 2: Почиства и хидратира – почиства в дълбочина порите от замърсявания чрез всмукване от въртящия се накрайник. Овлажнява и успокоява кожата.

Стъпка 3: Предмазва и защитава – влива антиейдж разтвори, подхранва кожата с антиоксиданти. Стимулира се образуването на колаген, кожата е с подобрена текстура и хидратация.

Удобната и лесна за използване, платформата се отличава с уникален въртящ се на 360 ° накрайник с мощно всмукателно действие. Тези характеристики позволяват дълбоко почистване на кожата, като едновременно осигуряват високоефективно проникване на разтворите. Изработен от гъвкав силиконов материал, мекият накрайник работи с пълни кръгови движения за цялостно почистване. Нежен е към кожата, така че пациентът да може да затвори очи и да се наслади на процеса. Повечето потребители усещат процедурата като лек масаж с фин, успокояващ натиск и без абсолютно никаква болка.

 

Пилингът стимулира регенерацията на кожата

Епидермисът на нашата кожа е изграден от няколко слоя, като основният е най-дълбок, а най-горният е т.нар. рогов слой. Ексфолирането се случва естествено, тъй като роговите клетки се отделят от повърхността на кожата. Заместването на клетките в най-горния слой с тези от по-долните слоеве се осъществява чрез процес на самообновяване. В основните слоеве тези клетки са здраво залепени както една към друга, така и към базалната мембрана. За да настъпи естествено ексфолиране, тези уникални връзки и за трябва да бъдат разъсани. Едва след това мъртвите кожни клетки могат да се отстранят и това се нарича десквамация. Химичният пилинг разрушава тези клетъчни връзки и спомага на младите и здрави клетки да се предвижват по-лесно към повърхността. Кожата има нужда от постоянно подмладяване чрез отстраняване на по-горните клетки и заместването им с нови. Процедурата DermaClear улеснява и подпомага обновяването на клетките и подмладяването на кожата.

Различни методи за ексфолиране могат да премахнат мъртвите кожни клетки, натрупаните мастни секрети и замърсяванията. Те едновременно осигуряват нежно дълбоко почистване, което връща на кожата по-младежкия й външен вид. Това стимулира епидермалната регенерация и подпомага кожата да възвърне мекотата си, еднородната текстура и еластичността си. Козметично ексфолиране може да се постигне с помощта на химически или механични средства. При механичното се използлва устройство или малки частици, докато химичните методи включват киселини, некиселинни пилинги, ензими или други агенти. DermaClear комбинира и двете!

Ползите от DermaClear

Разтворите на DermaClear са разработени от експерти и съдържат агенти, които комбинират почистващи, пилинг, овлажняващи, противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Химическо ексфолиране се извършва предимно с алфа хидрокси киселини (AHA) и бета хидрокси киселини (BHA). AHA киселините спомагат за стимулиране на излющването на клетките. Те разграждат клетъчните връзки, като позволяват по-лесното ексфолиране на най-горния, увреден от слънцето, слой на кожата. Подобряват клетъчния обмен и допринасят за появата на нови, здрави клетки на повърхността на кожата. AHA са водоразтворими и не проникват много дълбоко в кожата. BHA киселините са мастноразтворими и са идеални за изчистване на запушени пори.

Разтворът за дълбоко почистване на DermaClear съдържа салицилова киселина. Салициловата киселина е естествено образувана BHA киселина с противовъзпалителни свойства. Тъй като е маслено разтворима, има способността да прониква през маслата в порите на кожата и да изчиства фоликулите и кожните клетки от излишните остатъци. Предизвиква ронене на най-горния слой на кожата, намалява секрецията на мастните жлези и така спомага за редуциране на акнето. Следователно салициловата киселина е особено ефективна при лечението на акне.

Процедурата DermaClear изравнява тена и текстурата, редуцира пигментации и повърхностни белези. Подпомага изглаждането на фините линии и бръчки, като подобрява еластичността и хидратацията. Благоприятства за по-доброто проникване и абсорбиране на серума с овлажнители, антиоксиданти и колагенови бустери, които се изливат чрез специалния въртящ накрайник. Хидратира, подхранва и защитава кожата от свободни радикали, едновременно укрепва бариерата и цялостно подобрява имунитета. Терапията е препоръчителна и задължителна преди всички апаратни или инжекционни процедури за лице за отлични резултати.

Терапията продължава средно 30 минути и е приятна. Процедурата може да се персонализира за нуждите на пациента. Нещо повече, може да се комбинира с посткозметични процедури. Пациентите си тръгват с по-чиста, гладка и здрава кожа. При специални случаи DermaClear може да се прилага в зоните на врата, гърба, шията и деколтето. Процедурата е отличен избор за хора с по-тъмен тен на кожата, при зряла кожа за стимулиране процеса на регенерацията, при чувствителни кожни участъци и при мазен и сух тен на кожата.

DermaClear може да се използва за предварителна подготовка на кожата преди апаратна процедура със светлина или лазер. Проучванията показват,  че може да увеличи ефективността при премахването на татуировки, като изчисти кожата от мъртвите клетки. Помага за максимизиране усвояването на енергия и за намаляване лазерното отражение при всички апаратни процедури, като спомога за по-голямата им ефективност.