Хиалуроновата киселина е основен компонент на дълбокия слой на кожата – дермата. Осигурява нейната гладкост, благодарение на способността си да свързва големи количества водни молекули. С напредване на възрастта и под въздействието на различни външни и вътрешни фактори съдържанието на хиалуронова киселина в кожата се понижава, което води до намаляване на еластичността й, поява на бръчки, загуба на обем и отпускане на лицевия контур. Хиалуроновата киселина има ниска честота на алергични реакции, а ефектът от процедурата е видим почти веднага.

Дермалните хиалуронови филъри, чиято ефективност гарантираме, са:
  Juvederm
  Teosyal RHA

Допълнителна информация

Възможността да се използва хиалуроновата киселина в естетичната медицина е едно от най-успешните научни открития, което позволява да се съхранят красотата и младежкото излъчване. Открита е през 1934 г. от изследователите от Колумбийския университет (САЩ) – Карл Майер и Джон Палмър. Наричат я „еликсир на младостта” заради невероятната й способност да изглажда бръчките и да подмладява кожата. Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от човешкия организъм. Изградена е от глюкоуронова киселина и N-ацетил-глюкозамин. Главен компонент е на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Доказано е, че хиалуроновата киселина благодарение на спираловидната си структура играе ролята на „молекулярна” гъба (привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло) и благодарение на тази си способност поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процеса на стареене. С напредване на възрастта драстично намалява синтезът на хиалуронова киселина и в същото време се ускорява разграждането й. Вследствие на тези процеси кожата губи тонуса си, обезводнява се и повяхва, появяват се фини линии и бръчки.

Хиалуроновите филъри Juvederm са представени в богата гама, притежават различна плътност и с помощта им се постига естествен и дълготраен резултат.

Teosyal RHA са иновативни, динамични филъри на основата на хиалуроновата киселина. Характеризират се с непостигнати досега стойности на разтегливост и здравина, благодарение на които лицето остава естествено динамично, а неприятните следи на времето са заменени от свежа и гладка кожа.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

18+

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Шия

Ръце

Методи

  • Инжекционна терапия

Период на възстановяване

  • Резултатът е видим до 6 часа след процедурата. Възможно е в зоната на инжектиране да се появи леко зачервяване, оток, синина или повишена чувствителност, които изчезват напълно до 3 дни след процедурата.

Противопоказания

  • Бременност
  • Кърмене
  • Инфекциозни заболявания
  • Вирусни и бактериални кожни инфекции
  • Онкологични заболявания

Провеждане

Хиалуроновата киселина е естествено вещество в човешкото тяло. Не е необходима специална подготовка преди провеждане на процедурата. Достатъчно е кожата да бъде чиста. Зоните на третиране предварително се установяват при дерматологичния преглед. Обезболяването преди инжекционната процедура гарантира комфорта дори на пациенти с нисък праг на болка. По време на процедурата се инжектира точно прецизирано количество хиалуронов филър.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.