Първоначалната диагностика на кожата дава възможност да се определят основните й параметри като хидратация, ниво на себум, еластичност, пигментация, степен на фотоувреждане, оксидация и други. Това е най-важната стъпка за изготвяне на индивидуален дерматологичен профил, диагностициране на всеки кожен проблем и назначаване на персонална програма, включваща най-подходящите естетични процедури за здрава, красива и сияйна кожа.

Допълнителна информация

Клиничният преглед и съвременната апаратна диагностика на кожата са ключов фактор за определяне на правилния подход към решаване на дерматологичните и/или естетични проблеми на всеки пациент. Известно е, че под въздействието на различни вредни външни и вътрешни фактори кожата се дехидратира, появяват се пигментни петна, а тенът става сивкав и неравен. Ако прибавим и неумолимия ход на времето, постепенно кожата се обсипва с фини линии и бръчици, губи своята еластичност и неестетично се отпуска. Изборът на козметични продукти и терапии по препоръка на приятелка или на базата на информация от интернет, не е правилен и вместо да разреши кожните проблеми, може да ги задълбочи. Най-доброто решение е дерматологична консултация и диагностика на кожата, които позволяват прецизно да се определят съответните проблеми и да се планира най-правилната, безопасна и ефективна естетична грижа. Не е маловажен и фактът, че през последните години зачестиха случаите на рак на кожата, включително и при млади хора. Затова е препоръчително веднъж годишно да се планира преглед при специалист дерматолог и особено, ако е налице генетична предиспозиция към поява на бенки, петна и други кожни образувания.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

Всяка

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице

Тяло

Скалп

Методи

  • Клиничен преглед
  • Апаратна диагностика
  • Допълнителни изследвания

Противопоказания

  • Няма

Провеждане

Препоръчително е в деня на прегледа кожата да е чиста и да не се нанасят козметични продукти, особено в зоната, която ще се изследва. Дерматологът се информира за вашите минали и настоящи оплаквания, свързани с кожата, както и за съпътстващите ви и фамилни заболявания. При необходимост е възможно да бъдат назначени допълнителни изследвания с оглед поставянето на правилна диагноза на заболяването и адекватното му лечение.

Независимо дали дерматологичният преглед е свързан с консултация за диагностициране и лечение на кожен проблем или за изготвяне на индивидуална програма за естетични процедури, провеждането му има описателен характер и е абсолютно безболезнено. Необходимо е да се планира минимум веднъж годишно.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.