Високоспециализираната софтуерна диагностика представя реалното състояние на кожата на лицето и на скалпа. Точното и прецизно разчитане на диагностичния резултат е на база анализ на снимков материал и графики. Полученият дерматологичен профил отразява специфичните особености на кожата, а когато се изследва скалп – наличието на дифузно разреждане на косата, реактивен или хормонален косопад, както и възпалителни заболявания. Диагностиката позволява да се изготви индивидуален терапевтичен план за всеки пациент, който може да включва допълнителни изследвания, ако се налагат такива, медикаментозно лечение, мезотерапия, плазмотерапия.

Допълнителна информация

С дигитален микроскоп чрез скенер диагностиката се установяват напълно безопасно и безболезнено различни заболявания на кожата и на косъма. Статистиката показва, че освен агресивните външни фактори, най-често срещаните причини за появата на различни кожни проблеми, а също и на косопад, са стресът, хормоналният дисбаланс, спазването на драстични диети, които лишават организма от ценни хранителни вещества, както и използването на неподходяща козметика.

Препоръчително е да се провежда профилактична диагностика на кожата и на скалпа минимум на 2 години, дори и да отсъства изразен проблем.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

До 60 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

Всяка

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

Лице
Скалп

Методи

  • Апаратна диагностика

Противопоказания

  • Няма
  • При откриване на съмнително образувание по кожата или по скалпа се назначават допълнителни клинични и хистологични изследвания.

Провеждане

Препоръчително е в деня на прегледа кожата, косата и скалпа да са чисти и да не се нанасят козметични продукти, особено в зоната, която ще се изследва.

Диагностиката на кожата се осъществява чрез сканиране лицето на пациента в рамките на 30 секунди. Не са необходими очила и няма никакъв риск за зрението. Резултат от сканирането са лицеви изображения в дълбочина, обработени софтуерно, които показват съответния анализ на изследваните параметри.

Диагностиката на скалп се осъществява чрез придвижване апликатора на скенера върху главата в рамките на няколко минути. По този начин се установяват заболявания като себорея, микоза и други патологии.

Често задавани въпроси

Дерматологът определя мястото на поставяне на филъра, като се съобразява с анатомичните особености на пациента. Самата процедура продължава около 20-30 минути.

Филърът се разпределя разномерно в областта на скулите, а резултатът се вижда веднага.

Процедурата не изисква възстановителен период. Мястото на инжектиране може да се зачерви или да отече, но дискомфортът отминава бързо (в рамките на няколко часа до няколко дни).

Ефектът се вижда веднага, а продължителността му продължава около година.

Процедурата може да се повтори отново след пълното или частично разграждане на филъра.

  • При свръхчувствителност към различни видове филъри;
  • При нараняване на кожата в зоната на инжектиране.